Schuifraam: vind de perfecte oplossing voor jouw woning

Welkom in de wereld van schuiframen voor jouw woning! Ontdek hoe een schuifraam niet alleen een functioneel element is, maar ook een stijlvolle toevoeging kan zijn die perfect aansluit bij de unieke sfeer en behoeften van jouw huis. Laat je begeleiden naar de perfecte keuze die jouw woning naar een hoger niveau tilt.

Welk schuifraam kies je?

Bij het kiezen van een schuifraam zijn verschillende zaken van belang: het materiaal (PVC, aluminium, hout), het type rail (monorail, duorail, trirail), isolatie, afmetingen, en de esthetiek die past bij de woning. Advies van een specialist kan heel waardevol zijn om nieuwe ramen te vinden die voldoen aan jouw behoeften.

Schuifraam herstellen

PVC, aluminium of hout?

Wil je warmte binnen houden en geluid buiten houden? Dan is PVC ideaal met zijn indrukwekkende isolatie en stabiliteit. Er bestaan verschillende opties voor kleur en het kan openingen tot vier meter aan.

Als je meer licht en een ruimtelijk gevoel wilt, is aluminium perfect vanwege zijn lichtheid en sterkte. Een naadloze overgang tussen binnen en buiten is mogelijk, met bijna onbeperkte maximale openingen.

Voor een ambachtelijke uitstraling en warmte is hout perfect. Natuurlijk isolerend en passend bij verschillende woningstijlen. Houten schuiframen kunnen tot vijf meter breed gaan, waarbij de maximale opening de helft is van de totale breedte.

Schuifsysteem

De juiste schuifsysteem kiezen is heel belangrijk en hangt af van jouw stijlvoorkeuren en de grootte van jouw woning.

Monorail

Een monorail schuifraam heeft één rail met een vast glasvak en één schuivende vleugel. Het vaste deel heeft iets meer glas.

Dankzij direct geplaatst glas biedt een monorail vaak nog betere isolatie dan een duorail. De schuivende vleugel aan de binnenkant houdt de rail schoon en vermindert slijtage aan de wielen.

Duorail

Een duorail schuifraam heeft twee vleugels op aparte rails. Ze kunnen beide schuiven voor toegang van beide zijden, maar vaak schuift enkel de binnenste vleugel. Het glas van beide vleugels ligt horizontaal in één lijn voor een symmetrische uitstraling.

Een PVC duorail schuifraam heeft een aluminium kader en een kunststof vleugel voor grotere stabiliteit. Houten of PVC duorail schuiframen gebruiken altijd een hefschuifsysteem.

Trirail

Een trirail schuifraam biedt maximale openingsmogelijkheden, waardoor je de woonkamer en de tuin ongemerkt met elkaar kan verbinden.

Het raam heeft drie vleugels op drie rails, waarvan de twee bewegende vleugels kunnen verschuiven tot het niveau van de derde vaste vleugel.

Dit zorgt voor een maximale opening van ongeveer 66% van het totale oppervlak. Afhankelijk van de gekozen reeks wordt zowel het schuif- als het hefschuifsysteem toegepast bij aluminium trirail schuiframen.

Schuifraam

Hoeveel kost een schuifraam?

De kosten van een schuifraam verschillen afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, profielindeling, hang- en sluitwerk, isolerend glas en installatie.

Voor een schuifraam van 2,5 x 2 meter, inclusief hoogisolerend glas en btw maar exclusief montage, zijn de gemiddelde prijzen als volgt:

MateriaalPrijsbereik
PVC€ 1.000 tot € 1.200
Hout€ 1.200 tot € 1.400
Aluminium€ 1.700 tot € 1.900

Exacte prijzen zijn moeilijk vast te stellen vanwege persoonlijke voorkeuren en verschillen tussen aanbieders. Je gaat het beste offertes op maat aanvragen bij verschillende aannemers en deze vergelijken voor een beter beeld van de kosten.

Wat kost het laten plaatsen van een schuifraam door een aannemer?

Bij het plaatsen van een schuifraam is het slim om een aannemer in te schakelen. De kosten verschillen op basis van grootte en materiaal, maar gemiddeld liggen de arbeidskosten tussen € 45 en € 85 per uur.

Voor een standaardinstallatie van een raam van aluminium dubbel glas kunnen de totale kosten tot € 725 oplopen. Moet er een opening in de muur worden gemaakt voor een nieuw raam? Dan kunnen de totale kosten oplopen tot ongeveer € 1.100. Dit is, natuurlijk, ook afhankelijk van de grootte van jouw woning.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld.
arrow Ontvang offertes

Afwerking

Hoe maak je schuiframen tochtvrij?

Als oude schuiframen tochtproblemen veroorzaken, kunnen verschillende soorten tochtwering een oplossing bieden. Deze oplossingen variëren van eenvoudige zelfinstallatie-opties, die binnen 10 minuten geïnstalleerd kunnen worden, tot geavanceerde professionele tochtwering die machinaal in het raam verwerkt kan worden.

Welke gordijnen?

Er zijn verschillende opties voor raamdecoratie, vooral voor grote ramen en schuiframen. Denk aan houten of aluminium jaloezieën, shutters, rolgordijnen, Duette gordijnen en paneelgordijnen.

Met zo’n groot assortiment is het kiezen misschien niet gemakkelijk, maar het geeft je wel de kans om je ramen volledig aan te kleden op een manier die perfect past bij je woonstijl.

Extra accessoires

Extra accessoires zoals vliegenraam of plissé vliegenraam kunnen interessant voor je zijn. Een vliegenraam is een frame met gaas dat insecten buiten houdt terwijl lucht kan circuleren.

Plissé vliegenraam is een gevouwen gaassysteem dat efficiënt is tegen insecten en gemakkelijk kan worden geopend en gesloten.

Zwart schuifraam

Hoe kosten besparen op een schuifraam

Standaardmaten kopen

Om kosten te besparen bij de aanschaf van een schuifraam kan je overwegen om standaardmaten te kopen. Deze zijn vaak voordeliger dan op maat gemaakte ramen, aangezien er minder productiewerk aan te pas komt.

Tegemoetkomingen Vlaamse overheid

Om de kosten te dekken van je renovaties kan je misschien in aanmerking komen voor bepaalde voordelen zoals verbouwpremies, een verlaagd btw-tarief en subsidies.

Een verbouwpremie is een financiële ondersteuning van de overheid voor renovaties die aan specifieke voorwaarden voldoen.

Bij renovaties (enkel bij plaatsing door aannemer) kan je van een verlaagd btw-tarief genieten, van toepassing op de arbeidskosten.

Ten slotte heb je ook mogelijkheden voor subsidies bij bepaalde renovatiewerken, afhankelijk van de regio en specifieke voorwaarden.

Ook interessant voor jou:

Schuifpui
Schuifpui
Ontdek alles over schuifpuien, van hoe ze werken tot de designopties en kosten. Zo kun je goed geïnformeerd de keuze maken die het beste bij jou past.
Verzonken schuifraam
Verzonken schuifraam
In dit artikel duiken we dieper in het onderwerp van verzonken schuiframen. Je leert wat ze precies zijn, krijgt inzicht in de kosten en ontdekt belangrijke aandachtspunten.
Hor schuifraam
Hor schuifraam
In dit artikel ontdek je alles over schuiframen met horren, een effectieve manier om insecten en pollen buiten te houden.
Gebroken glas van schuifraam
Schuifraam herstellen
Wil je leren hoe je een schuifraam kunt repareren? Dit artikel vertelt je welke soorten schade herstelbaar zijn en hoe je dit aanpakt.
Grijs hefschuifraam woonkamer
Hefschuifraam
Dit artikel onthult wat een hefschuifraam precies inhoudt en belicht het onderscheid tussen een hefschuifraam en een traditioneel schuifraam.
Schuifraam veranda
Schuifraam veranda
Dit artikel biedt inzicht in het integreren van een schuifraam in je veranda. Je verkent de voordelen, de diverse systemen en de bijbehorende prijzen.

Offertes vergelijken: vergelijk prijzen en bespaar tot wel 40 %

Je kan gratis en vrijblijvend offertes en advies aanvragen over schuiframen. Op die manier kan je je nog beter informeren en gemakkelijk prijzen vergelijken, zodat je de beste oplossing voor jouw situatie kan vinden.

De waarde van een specialist ligt in hun expertise en ervaring. Ze hebben inzicht in de veelzijdigheid van systemen voor schuiframen en zijn in staat maatwerkoplossingen te bieden die perfect passen bij jouw unieke vereisten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.