Hoeveel kost een houten schuifraam?

Houten schuiframen bestaan in alle kleuren en maten en kunnen dus perfect aangepast worden aan de stijl van je interieur. Wil je de voordelen weten en wat de gemiddelde prijs van houten schuiframen is? Je vindt alle info in dit artikel.

In detail: wat is de gemiddelde prijs van een houten schuiframen?

De exacte prijs van een houten schuifraam in 2024 hangt af van verschillende factoren. De grootte van het schuifraam speelt een grote rol, maar ook de soort beglazing, het schuifsysteem en de profielen die je kiest hebben invloed op de prijs.

Ook met de plaatsingskosten moet rekening gehouden worden. De plaatsingskosten variëren van € 300 tot € 500. Inclusief btw en materialen kun je uitgaan van een totale prijs van € 2.300 tot € 5.500, met een gemiddelde rond de € 3.000.

Grote houten schuiframen met uitzicht op de natuur

Waarom kiezen voor houten schuiframen?

Voordelen van een houten raam

 1. Goede isolatiewaarde. Vergeleken met pvc en aluminium, is een houten raam het best isolerend. Houten ramen zijn niet alleen wind-, lucht- en waterdicht, maar bieden ook uitstekende geluidsisolatie. Daardoor heb je ook geen thermische onderbreking nodig.
 2. Goede technische sterkte. Omdat hout een stijf materiaal is, kan het grote en zware beglazing dragen. Hierdoor verhoogt de mogelijke totale breedte van je raam. Let wel op dat het schuifraam goed ondersteund wordt zodat het hout niet kromtrekt.
 3. Makkelijk te verven of lakken. In tegenstelling tot andere (synthetische) materialen, is hout makkelijk te verven. Zo geef je je raam makkelijk een nieuwe look.
 4. Milieuvriendelijk. Hout is een natuurlijk materiaal. Als je hout uit duurzaam beheerde bossen gebruikt, is je schuifraam dus ook milieuvriendelijk. Duurzaam hout herken je aan het FSC of PEFC label.
 5. Charmant. Houten schuiframen kunnen door hun materiaal in elk interieur charme en warmte uitstralen.
 6. Past in elk interieur. Voor een landelijk interieur kan een houten raam robuust afgewerkt worden. Houd je meer van modern? Dan is het ook mogelijk je schuifraam een strakke look te geven.
 7. Kan bicolor gemaakt worden. Wil je dat je schuiframen aan de buitenkant een andere kleur hebben dan aan de binnenkant? Kies dan voor een bicolor schuifraam.

Nadelen van een houten raam

 1. Onregelmatigheden. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, kan het kleine vlekjes, scheurtjes en kleurverschillen hebben of kan het licht verkleuren door de zon.
 2. Onderhoud nodig. Om mooi te blijven heeft je hout af en toe een nieuwe laag lak of verf nodig.
 3. Zwaar materiaal. Houd rekening met het zwaardere gewicht van je houten schuifraam. Zo voorkom je beschadigingen tijdens de installatie.
 4. Relatief duur. Hout is duurder dan andere materialen.
Een houten deur een nieuwe laag lak geven met een verfborstel

Hoe een houten schuifraam plaatsen? 

Een houten schuifraam installeren is niet gemakkelijk en vraagt veel nauwkeurigheid. Daarom laat je het installeren best over aan een vakman.

Zij hebben onder andere kennis over de voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden. Op die manier worden je houten ramen op de juiste manier behandeld en geplaatst.

Hulp nodig bij de installatie van je schuifraam?
Onze experten helpen je graag! Vul vrijblijvend ons formulier in.
arrow Vraag een offerte aan

Afmetingen van houten schuiframen

De maximale breedte van een houten schuifraam is 5 meter. Dat is niet hetzelfde als de maximale opening van je schuifraam. De opening is altijd de helft van je totale breedte. De maximale opening is dus 2,5 meter

Ook interessant voor jou:

Wat kost een nieuw schuifraam?

+
Gemiddeld kost een nieuw houten schuifraam rond € 3.000. Afhankelijk van de grootte van je schuifraam, varieert de prijs tussen € 2.300 en € 5.500. 

Wat kost een groot schuifraam?

+
Een houten schuifraam kan maximaal 5 meter breed zijn, met dus een maximale opening van 2,5 meter. Hoe groter je schuifraam, hoe duurder. Maar de prijs hangt ook af van andere factoren. Voor een juiste prijs neem je dus best contact op met een expert. 

Welk hout wordt gebruikt voor ramen?

+
Voor houten raamprofielen, kunnen verschillende soorten hout gebruikt worden. Het belangrijkste is dat je hout een FSC of PEFC label heeft. Zo weet je zeker dat het duurzaam hout is. Voor buitenschrijnwerk kies je best ook voor hout dat tegen verschillende weersomstandigheden kan. 

Wat kost een schuifraam van 3 meter?

+
Prijzen voor een schuifraam van 3 meter variëren tussen € 2.000 en € 5.000, exclusief plaatsingskosten. 

Kan het houten profiel van buitenschrijnwerk verschillen van het binnenschrijnwerk?

+
Als je een schuifraam wilt dat aan de buitenkant een andere kleur heeft dan de binnenkant, kan je kiezen voor een bicolor schuifraam. 

Op zoek naar een op maat gemaakt houten schuifraam? Vul het offerteformulier in en krijg prijzen en advies van specialisten

Zijn je laatste vragen beantwoord en ben je klaar om je houten schuiframen te laten installeren? Contacteer dan een specialist via onderstaand formulier.

Zij helpen je graag verder met de installatie van je schuifraam. Hun expertise zorgt ervoor dat alles nauwkeurig gebeurt. Vraag dus snel gratis en vrijblijvend je offertes aan!

 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.