Kamerhoge deur: een slimme keuze? Ontwerpmogelijkheden en voordelen

Ben je op zoek naar unieke deuren voor een nieuwbouw- of renovatieproject? Dan is een kamerhoge deur zeker een leuke optie. In dit artikel bespreken we de kosten, soorten kamerhoge binnendeuren en ontwerpmogelijkheden. Tot slot geven we een handig overzicht met voordelen. Zo heb je direct een idee of dit type deur bij jouw woning past. Wil je meer info of advies op maat van specialisten? Vul ons offerteformulier in.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere experts

Wat is een kamerhoge deur?

Een kamerhoge deur is hetzelfde als een plafondhoge deur. Bij dit type deur lopen de deur en het kozijn tot aan het plafond door.

Zo creëer je een ruimtelijk effect en krijgt je interieur een strakke uitstraling. Daarom zijn kamerhoge deuren bijvoorbeeld ideaal voor minimalistische en moderne woningen.

Kamerhoge deur

Wat kost een plafondhoge deur?

Kamerhoge deuren komen in allerlei variaties voor. Hoeveel dit type deur kost, is onder andere afhankelijk van het materiaal, het deurtype, de hoogte en de afwerking. Een precieze prijs voor jouw specifieke situatie is daarom moeilijk te bepalen.

Wel kunnen we een richtlijn meegeven: een plafondhoge deur kost gemiddeld 20% tot 30% meer dan een normale deur. Over het algemeen ligt de richtprijs rond de 3.000 euro.

Wil je een exacte prijs kennen voor jouw kamerhoge deur?

Vul ons offerteformulier in en krijg van meerdere experts in deuren prijsvoorstellen op maat. Zo kan je eenvoudig tarieven met elkaar vergelijken en de voordeligste oplossing vinden voor jouw project.

Soorten kamerhoge binnendeuren op een rijtje

Plafondhoge deuren komen in verschillende uitvoeringen voor. Hieronder geven we een handig overzicht. Zo weet je welke soorten er bestaan en of ze bij jouw interieur passen.

1. Draaideur

Kamerhoge deuren kan je in de vorm van een draaideur laten plaatsen. Een deskundige plaatst de scharnieren op de lange kant. Vaak zijn de scharnieren onzichtbaar: zo kan je ze niet zien wanneer de deur gesloten is.

2. Pivoterende deur

Een plafondhoge deur kent ook een uitvoering als pivoterende deur. Dit type deur draait tussen het plafond en de vloer. Het draaiende punt ligt niet vast en verschilt daarom per project.

3. Schuifdeur

Heb je niet veel ruimte en opteer je daarom liever voor een schuifdeur? Ook dit is mogelijk. Als je een plafondhoge deur als schuifdeur wil plaatsen, monteert de professional een ophangsysteem in het plafond. Zo hangt de deur vast en kan hij rakelings over de vloer schuiven. Tot slot kan je kiezen of je de deur voor een wand laat lopen of in een nis laat verdwijnen.

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Kamerhoge deuren op maat: ontwerpmogelijkheden

Heb je besloten een kamerhoge deur te plaatsen? Dan heb je heel wat keuzes wat het ontwerp betreft. Hieronder geven we weer welke elementen je volledig aan jouw smaak kunt aanpassen.

1. Type deur

De mogelijke soorten deuren hebben we hierboven besproken. Deze belangrijke keuze bepaalt voor een groot deel hoe je kamerhoge deur eruit zal zien.

Wil je een deur die normaal opent en sluit of gaat je voorkeur uit naar een draaiende of pivoterende deur? Ook een schuifdeur is een leuke optie.

2. Materiaal

Naast het type deur is ook het materiaal een bepalende keuze voor de uitstraling van je kamerhoge deur. Een houten deur zorgt bijvoorbeeld voor een rustiek gevoel, terwijl een stalen deur strakker en moderner aanvoelt.

Bovendien kan je een plafondhoge deur met of zonder glas plaatsen. Beslis je om een raampje toe te voegen, dan geniet je van meer natuurlijk licht in je kamer.

3. Plafondhoge deuren met kozijn

Vergeet ook zeker niet de stijl van je kozijnen te kiezen. Zowel het materiaal als de kleur van de omlijsting dragen bij aan de look van je kamerhoge deur.

Hou je niet van zichtbare kozijnen?

Gelukkig kan je ook onzichtbare omlijstingen laten plaatsen. Hou er rekening mee dat een specialist dit type kozijn tijdens de ruwbouwfase van je woning installeert.

4. Scharnieren

Ook de scharnieren kan je zowel zichtbaar als onzichtbaar installeren. Eigenlijk komen zichtbare scharnieren niet meer zo vaak voor. Hoe goed je scharnieren effectief te zien zijn, hangt af van je deurprofiel.

5. Vorm handvat

Tot slot komt ook het handvat in verschillende ontwerpen en kleuren voor. Hou je van een verscholen handvat of wil je liever eentje die naar buiten uitsteekt?

Naast de klassieke klink kan je bijvoorbeeld ook voor een ronde deurknop kiezen. Zorg ervoor dat het handvat bij de stijl van je volledige plafondhoge deur past.

Kamerhoge schuifdeur

Voordelen van plafondhoge deuren

Een kamerhoge deur heeft verschillende voordelen:

  • Je benut de volledige capaciteit van de muur. Tussen de bovenkant van de deur en het plafond is er geen vrij stukje wand meer.
  • Je kamer voelt groter en hoger aan.
  • Er bestaan heel wat ontwerpmogelijkheden. Je kunt met andere woorden je creativiteit de vrije loop laten gaan en van je deur een echte blikvanger maken.

Extra info, advies op maat en concrete offertes van specialisten ontvangen? Vul het offerteformulier in

Heb je na het lezen van dit artikel interesse in een kamerhoge deur? Vul ons offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten in jouw regio.

Zij sturen je vervolgens persoonlijke offertes met prijsvoorstellen en adviezen toe. Zo kan je de verschillende mogelijkheden en tarieven met elkaar vergelijken en uiteindelijk een voordelige beslissing nemen.

Tot slot ben je zeker dat een professional jouw kamerhoge deur correct en met kwalitatieve materialen plaatst.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.