Deur zonder omlijsting: een vernieuwende binnendeur met een onzichtbaar kader

Binnendeuren leveren een grote bijdrage aan jouw interieur. Een deur zonder omlijsting creëert een minimalistische, moderne en strakke uitstraling in jouw interieur. In dit artikel zal je lezen wat een deur zonder omlijsting juist is. Ook geven we een kort overzicht van de prijzen en de voor- en nadelen.

Wat is een blokkaderdeur of inverse deur?

Blokkaderdeuren, ook wel inverse deuren, onzichtbare deuren of deuren zonder omlijsting genoemd, zijn erg populair sinds hun introductie. Blokkaderdeuren zorgen voor een strakke, moderne en elegante afwerking van jouw interieur.

Het geheim van een binnendeur zonder omlijsting zit in het inbouwsysteem. Voorgefreesde staanders worden aan de binnenzijde van het deurgat in de wand geplaatst. Daardoor heb je geen omlijsting rond het deurgat nodig.

Een deur zonder kader werkt met een vernieuwend type scharnieren. De scharnieren worden weggewerkt in de zijkanten van de deur zelf.

Een deur zonder omlijsting werkt daardoor met een speciaal draaisysteem, waardoor de scharnieren niet zichtbaar zijn wanneer de deur gesloten is.

Zelfs wanneer de deur openstaat, zijn de scharnieren amper zichtbaar. Door dit systeem blijven deze elementen van de deur dus netjes uit het zicht en blijft, na een professionele afwerking, enkel het deurblad zichtbaar.

Buiten de standaard draaideuren, heb je ook de optie om te kiezen voor schuifdeuren zonder omlijsting

Deze deur kan je voor of in de wand laten verdwijnen, waardoor de deur zo minimalistisch mogelijk in het interieur verwerkt zit. Je kan een deur zonder omlijsting met speciale handgrepen afwerken als eyecatcher, of je kan kiezen voor een deur zonder greep.

Verschillende materialen: houten, stalen, aluminium of glazen deuren

Een deur zonder omlijsting zorgt voor een modern en strak interieur. Je kan de keuze maken tussen verschillende soorten deuren zonder omlijsting, zoals schuifdeuren, vouwdeuren en draaideuren.

Ook heb je de optie om te kiezen uit verschillende materialen. Je kan gaan voor houten, stalen, aluminium of glazen deuren met een onzichtbare omlijsting.

Een strak en modern interieur met een blokkaderdeur.

Wat kost een blokdeur? [Prijs 2024]

Over het algemeen is een deur zonder omlijsting duurder dan een traditionele deur met kozijn en omlijsting. Met een budget tussen de 300 en de 900 euro zal je een nieuwe binnendeur kunnen vinden.

Als je meer exclusiviteit wilt, kan de prijs oplopen tot 1.500 euro. Voor authentieke deuren die bijvoorbeeld uit smeedijzer gemaakt zijn, kan een binnendeur wel 2.500 euro kosten.

De exacte prijs van een binnendeur zonder omlijsting hangt af van verschillende factoren, zoals gebruikte materialen, het uurloon van de deskundige, de grootte van de deur en het type deur.

Vergelijk en bespaar
Vergelijk nu prijzen van verschillende specialisten in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Designtip: een deur zonder omlijsting met plinten plaatsen

Voor een speciale interieurstijl kun je een deur zonder omlijsting combineren met plinten, waarmee je op geraffineerde wijze een elegant samenspel creëert.

Dit biedt verschillende mogelijkheden om een specifieke interieurstijl te benadrukken. Een modern interieur, gekenmerkt door witte, cleane en strakke lijnen, is hiermee binnen handbereik.

Voor een hedendaagse interpretatie van een klassieke stijl, overweeg hoge, donkere plinten te combineren met een donkere, houten deur zonder omlijsting.

Een deur zonder omlijsting in een modern interieur.

Voordelen en nadelen van onzichtbare deuren op een rij

Voor je beslist om een deur zonder omlijsting te kopen, kan het interessant zijn om de voor- en nadelen te overlopen. 

Voordelen

Een binnendeur zonder omlijsting kent heel wat voordelen. We sommen ze kort op:

  1. Binnendeuren zonder omlijsting zijn ruimtebesparend omdat er geen kozijn of omlijsting omheen zit, wat een gevoel van meer ruimte creëert.
  2. Ze passen perfect bij een eigentijds interieur en bieden een moderne en strakke afwerking. 
  3. Variatie in materialen biedt veel flexibiliteit in design.
  4. Flexibele opening doordat de deur naar beide kanten geopend kan worden.
  5. Maatwerk zorgt voor een perfecte pasvorm in elk interieur.

Nadelen

Binnendeuren zonder omlijsting hebben veel voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen waar je best rekening mee houdt: 

  1. Maatwerk maakt deze deuren vaak duurder dan traditionele deuren.
  2. Minder geluidsisolerend door het ontbreken van een kozijn of omlijsting, wat kan leiden tot meer geluidsoverdracht tussen ruimtes. 
Een traditionele deur met kozijn en omlijsting.

Is een deur zonder omlijsting iets voor jouw woning? Vergelijk info, advies en offertes van deskundigen

Wil je meer informatie of advies over een binnendeur zonder omlijsting? Ben je op zoek naar een erkende installateur of professional uit jouw regio? Je kan hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Zo krijg je informatie op maat en kan je makkelijk prijzen vergelijken. Op die manier krijg je de beste oplossing voor jouw situatie. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.