Aluminium voordeur prijs in 2024 [+ kosten montage]

De prijs van een aluminium voordeur is een belangrijk aspect in de zoektocht naar de ideale deur. Voordeuren zijn niet enkel een onmisbaar, functioneel element van je huis, het kan ook een stijlvolle toevoeging zijn aan de uitstraling. Aluminium deuren zijn met hun tijdloze uiterlijk de trend van het moment. Wil je graag investeren in een klassieke, maar tegelijk modern uitziende deur? Lees verder en ontdek de prijs van een aluminium buitendeur. 

Wat kost een aluminium voordeur in 2024 gemiddeld?

Het is belangrijk om te weten wat je kan verwachten qua kosten als je overweegt een aluminium voordeur aan te schaffen. Het is moeilijk hier 1 vast bedrag op te plakken, aangezien de prijzen erg uiteenlopend zijn. Ze verschillen naargelang het gekozen type, de kwaliteit en het ontwerp.

De gemiddelde prijs van een nieuwe aluminium voordeur is 2.000 euro inclusief btw.

Voor goedkope voordeuren mag je een startprijs rond 650 euro verwachten. Deuren uit de middenklasse kan je kopen vanaf zo’n 1.500 euro. Hoogkwalitatieve deuren kosten tot wel 5.000 euro. Dit zijn prijzen voor standaard voordeuren.

Heb je specifieke afmetingen nodig en moet de deur nog op deze maat gemaakt worden? Dan verwacht je je best aan een beginprijs van 3.000 euro.

Een klasse hoger zal het al snel 4.000 euro worden. Deuren van premiummerken worden steeds op maat gemaakt en de startprijs zal daarom 5.000 euro blijven. 

Vergelijk prijzen
Start hier, begin met jouw vergelijking!

Prijzen van verschillende aluminium voordeuren

Er zijn veel verschillende mogelijkheden wanneer het gaat over aluminium voordeuren. Ze passen perfect bij klassieke, maar ook bij moderne woningen.

De drie grootste verschillen in aluminiumdeuren liggen aan het deurblad zelf. Is het volledig gemaakt uit glas, volledig uit aluminium of een combinatie? We lichten die drie opties en de kostprijs hieronder uitgebreid uit.

Glazen aluminium voordeur

Wanneer gedacht wordt aan een aluminium buitendeur komt bij de meesten het beeld van een aluminium profiel met glazen platen naar voren. 

De prijs van de glazen deur zal erg afhangen van het gekozen glas. De kosten van veiligheidsglas kunnen al snel oplopen naar meer dan 100 euro per vierkante meter. Glas met een patroon of kleur zal ook wat duurder zijn dan standaard glas.

Glazen aluminium voordeur

Moderne massieve deuren

Aluminium kan ook gekozen worden voor een volledig massieve deur. Ze zorgen niet enkel voor een stevige en veilige voordeur, maar hebben ook een leuke eigentijdse uitstraling. 

Over het algemeen zijn massieve aluminium deuren wat duurder dan volledig glazen deuren

Massieve aluminium voordeur

Half glas – half massief aluminium deur

Glas in een deur zorgt voor een mooie open sfeer en laat licht binnen. Een aluminium buitendeur die half beglaasd is biedt een ideale combinatie van privacy en natuurlijk licht.

Halve glazen aluminium voordeur

Net als bij de volledig glazen deur is de keuze van het glas een belangrijke factor in de prijs.

Is een massieve deur te duur voor jouw budget, dan kan je de prijs met een glaspaneel vaak wat lager krijgen. Om de beste prijs te vinden op maat vraag je best offertes aan bij specialisten. 

Maak een geïnformeerde keuze
Vergelijk offertes van installateurs en vind een expert op maat.
arrow Ontvang offertes

Wat kost een nieuwe aluminium deur inclusief montage?

Naast de aankoopprijs van de deur zijn ook de montagekosten belangrijk om mee in overweging te nemen. Professionele installatie is voor een voordeur nog interessanter dan bij een binnendeur.

Het garandeert een correcte plaatsing, maar geeft ook optimale veiligheid en zorgt dat de deur een langere levensduur heeft.

Om er zeker van te zijn dat je de beste prijs ontvangt voor de installatie van jouw aluminium voordeur, vraag je best offertes aan verschillende installateurs. 

Wat kost het om de buitendeur te plaatsen?

Een voordeur kan je al laten plaatsen voor 100 euro. Dit is het geval voor de simpelste voordeuren. Heb je wat gespecialiseerdere deuren met extra veiligheidsopties dan kan de prijs oplopen tot 400 euro. Laat je de oude voordeur tegelijk verwijderen? Dan betaal je meestal iets tussen 250 en 400 euro. 

Om de prijs wat te drukken kan je de oude voordeur zelf verwijderen en zo de werkuren verkorten. 

Het lijkt daarnaast interessant de deur zelf te installeren, maar bij een voordeur laat je beter niets aan toeval over. Hou alle weersinvloeden en ongewenste bezoekers buiten en laat een professional jouw deur veilig plaatsen. 

Interesse in een aluminium voordeur op maat? Ontvang hier vrijblijvende offertes van installateurs

Door offertes te vergelijken en goed onderzoek te doen kan je een weloverwogen beslissing nemen en de perfecte aluminium deur vinden.

Vul daarom onderstaande offerteformulier in. Je krijgt tot wel 5 vrijblijvende offertes van installateurs uit jouw buurt die je gratis kan vergelijken.

Vergelijk de ruime keuze aan aluminium deuren en vind een deur op maat van jouw budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.