Moderne binnendeuren: welke ontwerpmogelijkheden geven je deur een strakke uitstraling?

Wil je binnendeuren die passen bij je moderne interieur? Dit artikel biedt een overzicht van de ontwerpmogelijkheden om je deuren een strakke uitstraling te geven. Laat je inspireren en ontvang advies op maat van specialisten in jouw regio via ons offerteformulier. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes.

Moderne binnendeuren op maat maken: concrete designs en decoratiemogelijkheden

Er zijn verschillende zaken die binnendeuren modern kunnen maken: het materiaal, het soort deur, de kleur, en andere kenmerken.

Hieronder bespreken we welke elementen je kan kiezen om de strakke uitstraling te creëren die volledig volgens jouw wensen is. Je kiest zelf welke mogelijkheden je leuk vindt en die bij je woning passen.

Een bruine binnendeur in een appartement.

1. Onzichtbare scharnieren

Onzichtbare scharnieren is één van de mogelijkheden die je kan implementeren in jouw deur om deze een modernere uitstraling te geven. Deze scharnieren kunnen zowel links als rechts in de omlijsting bevestigd worden.

Daarbovenop kan ook de draairichting helemaal zelf bepaald worden. Je kan kiezen voor 90° of 180° naar één of beide richtingen. De deur kan handvrij bediend worden en de scharnieren werken geluidloos. 

De onzichtbare scharnieren zitten verborgen achter een speciaal profiel zodat zelfs als je de deur opent, ze niet zichtbaar zijn. Je kan deze integreren in verschillende soorten moderne binnendeuren. 

2. Onzichtbare omlijsting

Tegenwoordig zijn deuren zonder omlijsting helemaal in. Ze worden echter al een heel lange tijd op de markt aangeboden.

Een onzichtbare omlijsting vraagt de nodige voorbereiding. Het systeem moet namelijk op de juiste manier worden ingewerkt. Een correcte en stabiele montage garandeert een mooie afwerking zonder barsten of scheuren.

Landelijke binnendeur dat open staat.

3. Blokdeuren met aluminium omlijsting

Blokdeuren met een aluminium omlijsting kan je laten installeren in jouw woning. De deuropeningen moeten in dit geval worden afgewerkt alsof er niets geplaatst zou worden. Je kan deze mooi laten afwerken met hoekprofielen, gyproc of MDF. De omlijsting geeft je een optisch kozijnloos effect.

De aluminium omlijsting kan je kiezen in verschillende kleuren: zilver, neutraal of zwart. De zwarte variant is tegenwoordig het meest populair bij zwarte blokdeuren of bij een combinatie met witte deurpanelen en zwarte handgrepen.

Blokdeuren met aluminium omlijsting iets voor jou? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt via onderstaand formulier.

4. Binnendeuren in zwart of wit

Zwarte binnendeuren in een modern interieur oogt chique, tijdloos en elegant. Het wordt daarom ook vaak gekozen in een modern en strak interieur. Je kan deze zwarte binnendeuren goed combineren met rood, blauw, oker geel, goud, zilver, grijs of wit.

Daarbovenop kunnen houten accessoires en materialen zorgen voor een combinatie van een landelijk en modern interieur.

Met een witte binnendeur straalt de ruimte rust uit, maar je creëert er ook eenheid mee in jouw woning. Een wit interieur zorgt voor meer licht in de woning. Witte binnendeuren zijn heel populair en vervelen niet snel.

5. Stalen deuren (steel look)

Stalen deuren hebben een tijdloze uitstraling. Je kan om dezelfde uitstraling te creëren echter ook kiezen voor een steellook binnendeur. Deze steellook deur is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium in combinatie met gehard glas.

Steellook deuren kunnen volledig op maat gemaakt worden en als normale draaideur fungeren, maar je kan ook kiezen voor een steellook pivotdeur of schuifdeur.

Een stalen binnendeur met planten.

6. Pivotdeuren

Pivotdeuren worden geïnstalleerd met draaipunten zowel in de vloer als in het plafond. Je kunt ervoor kiezen om de deur naar één kant of beide kanten te laten openen.

Het voordeel van een pivotdeur is dat je deze kunt openen zonder je handen te gebruiken. Zijn de keuken en de eettafel in verschillende ruimtes? Dan is een pivotdeur tussen deze twee ruimtes de beste keuze.

Als je je handen vol hebt met borden, eten, pannen of potten, kun je de deur met je schouder, bil of elleboog openduwen. Een pivotdeur sluit vanzelf dankzij de speciale onzichtbare scharnieren.

Pivotdeuren zijn geschikt voor diverse soorten moderne binnendeuren en vormen een goed alternatief voor een blokdeur.

7. Vaak een glazen binnendeur

Moderne glazen binnendeuren zijn gemaakt van 6 mm dik veiligheidsglas. Je kunt kiezen uit verschillende soorten glas, zoals rookglas, melkglas en helder glas.

Glazen binnendeuren passen uitstekend in een modern, industrieel of Scandinavisch interieur. Ze creëren een open ruimte waardoor je woning optisch groter lijkt.

Bovendien zorgen ze voor meer natuurlijk licht, wat kan leiden tot een lagere energierekening door minder behoefte aan kunstlicht.

8. Strak deurbeslag

Bij moderne deuren hoort strak deurbeslag met rechte lijnen en een minimalistisch design. Je kunt kiezen voor een deurklink in zwart of spierwit, beschikbaar in verschillende materialen en ontwerpen.

Wil je weten welke opties het beste bij jou passen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier.

Geïnteresseerd in moderne binnendeuren?
Vraag een offerte aan en krijg een prijs op maat.

Wat houdt een moderne stijl precies in?

Een modern interieur ziet er strak en trendy uit. Het gaat uit van minimalisme en stijl gecreëerd door strakke lijnen of de manier waarop deze lijnen zo goed als onzichtbaar zijn. Zo voorzien ze elk interieur van een unieke touch.

We bespreken hieronder in meer detail wat de aandachtspunten zijn om effectief deze moderne stijl te creëren.

1. Strakke lijnen, rechte profielen en simpel design (minimalistisch)

Strakke lijnen, rechte profielen en een minimalistisch design is waar het in de moderne stijl allemaal om draait. Moderne binnendeuren op maat zijn vaak simpel van ontwerp, met weinig tot geen versieringen of panelen.

De strakke lijnen en een helder, minimalistisch uiterlijk staat centraal. De moderne binnendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en afwerkingen.

Op deze manier kan je de deur afstemmen op de hele esthetiek van het interieur. Ter conclusie: je kan het dus zo strak, recht en simpel maken als je zelf wilt. 

2. Kwaliteitsvolle materialen (staal, glas, aluminium, hout…)

Om de moderne look te creëren maak je het best gebruik van kwaliteitsvolle materialen:

  •       Hout
  •       Glas
  •       Staal
  •       Aluminium

Er zijn veel verschillende soorten moderne binnendeuren en materialen op de markt. Je kunt kiezen voor een glazen binnendeur, stalen binnendeuren en aluminium binnendeuren.

Elk materiaal geeft de deur een unieke uitstraling. Moderne woningen kiezen vaak voor glazen binnendeuren, omdat glas een ruimtelijk gevoel geeft en meer licht binnenlaat.

De combinatie van een stalen deur met glazen panelen is een populaire keuze, net als een aluminium profiel met een steellook in combinatie met glas, wat hetzelfde effect biedt als de stalen deur, met het bijkomende voordeel van aluminium.

Om het verschil tussen een budgetdeur en een kwalitatief hoogwaardige deur te herkennen, kun je het best een hoekstaal tonen.

Hiermee zie je de binnenzijde van de deur, de constructie, de opbouw en de densiteit van het materiaal. Als je dit niet ziet, gaat het om een budgetdeur gemaakt van goedkoper materiaal.

Er is een ruime keuze aan zowel kwalitatief hoogwaardige binnendeuren als budgetdeuren.

Binnendeuren modern interieur.

Is een moderne binnendeur iets voor jouw woning? Vergelijk info, advies en offertes van deskundigen

Overweeg je moderne binnendeuren voor je woning? Vergelijk informatie, advies, en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van deskundigen uit de buurt.

Dit helpt je om een breed scala aan modellen en maatwerkopties te verkennen, zodat je de beste keuze voor jouw situatie kunt maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.