Binnendeuren prijzen: wat kost een binnendeur inclusief montage?

Wat zijn de binnendeuren prijzen in 2024? In dit artikel staan we stil bij alle kosten en voordelen van verschillende soorten binnendeuren, van het materiaal tot de montage. Lees snel verder voor meer!

Hoeveel kost een afgewerkte binnendeur?

Wat is de prijs van een afgewerkte binnendeur in 2024? Het is aan te raden een budget te voorzien tussen de 300 euro en 500 euro. Kies je voor een speciale binnendeur, dan kun je verwachten rond de 1.000 euro uit te geven.

Een prijs plakken op een binnendeur is niet eenvoudig, er zijn veel factoren die hier een invloed op kunnen hebben. Zoals welke soort binnendeur je kiest; glas, hout, pvc, aluminium Wil je een draaideur, schuifdeur of een ander alternatief? Ook de stijl die je verkiest, heeft invloed op de prijs.

Laten we eens samen kijken naar wat die verschillen precies zijn, en wat het betekent voor de prijs.

Prijzen per materiaal

Het materiaal dat je kiest voor je binnendeur, is vaak de meest bepalende factor in je prijs. Kijk niet alleen naar wat je mooi vindt, maar ook naar wat het meest praktisch is.

1. (Massief) hout

(Massief) hout voor een binnendeur kan variëren tussen 80 euro en 3.000 euro. Een groot prijsverschil dat toe te wijten is aan de verschillende soorten hout waar je uit kan kiezen. Zoals eik, beuk, den, esdoorn.

Voor een standaard houten deur beginnen de prijzen bij 80 euro. Het grote voordeel? Massief hout is erg stevig en robuust tegen een aantal stootjes en isoleert ook veel beter dan een gewone verfdeur.

 Daarnaast geeft het een warme en natuurlijke uitstraling die in elke woning kan passen.

Massief houten deur in witte muur

2. Aluminium

De prijs van een aluminium deur binnenshuis, varieert tussen 100 euro en 1.500 euro. Er zijn talloze mogelijkheden en bovenal is het materiaal ijzersterk!

Dit is handig bij schommelende weertemperaturen. De deuren zetten niet uit en vervormen niet. Daarnaast is het materiaal 100% recycleerbaar en isoleert het goed.

Nog meer voordelen…

Zelfs als het brandt, komen er geen schadelijke stoffen vrij. En mooi meegenomen, het materiaal is ook heel makkelijk in onderhoud. Een aluminium binnendeur is praktisch, en esthetisch een toegevoegde waarde aan je woning.

3. Pvc

Binnendeuren van pvc zijn heel licht en vergen niet veel onderhoud. Hoewel ze heel goedkoop te verkrijgen zijn, is het aan te raden iets meer te betalen voor een betere kwaliteit. Zo zijn ze amper te onderscheiden van een échte houten deur.

De prijs start bij 200 euro en kan oplopen tot 2.000 euro. Een nadeel van deze deur is het lichte gewicht. Hierdoor klappen ze snel dicht en is er een groter risico op schade.

4. Glazen deur

Een glazen binnendeur varieert tussen de 150 euro en 3.000 euro. Waarom voor een glazen deur kiezen? Ten eerste creëer je een natuurlijke lichtinval in je ruimte. Daarnaast lijkt de ruimte meteen optisch veel groter. Twee voor de prijs van één.

Heb je liever wat meer privacy? Dan kan je kiezen voor een matte glassoort. Een glazen binnendeur gaat erg lang mee. Door de dikte van het glas is er ook amper kans op eventuele schade.

5. Alternatief: mdf, steel look of smeedijzeren

De vorige besproken materialen zijn natuurlijk niet de enige opties waaruit je kan kiezen. Er zijn ook nog MDF, steellook of smeedijzer.

Een MDF binnendeur is een samenstelling uit gedroogde houtvezels die met hars verbonden zijn. Deze deuren zien er net als houten deuren uit, maar zijn niet waterbestendig.

Het is dus niet aan te raden om ze in de buurt van je badkamer te plaatsen. Je kan rekenen op een kost tussen 30 euro en 250 euro.

Een steellook binnendeur is een aluminium deur die een industriële eyecatcher biedt in je woning. Ze geven je ruimte veel licht en bieden verschillende opstellingen, net zoals bij een glazen binnendeur. Doordat ze niet gemaakt zijn van staal, zijn ze ook goedkoper. De prijs varieert tussen 650 euro en 850 euro.

Tot slot is er nog de optie van smeedijzeren binnendeuren. Deze bestaan grotendeels uit glas en een beetje metaal. Je kan je verwachten aan een prijs rond de 3.000 euro.

De kwaliteit van deze deuren is superieur vergeleken met andere soorten deuren in deze stijl, maar dat heeft zijn prijs. Daarnaast biedt deze binnendeur hoge geluids- en temperatuurisolatie.

Steellook deur in moderne woning

Prijzen per type deur

Eens je je materiaal gekozen hebt, kan je prijs nog variëren afhankelijk van het type binnendeur dat je kiest. Zo is er keuze uit draaideuren, schuifdeuren, pivoterende deuren of een harmonicadeur…

Baseer je keuze op wat je woning nodig heeft. Meer daglicht? Of meer ruimte?

Ontvang je graag prijzen per type deur op maat?
Vul het formulier in en kom de exacte prijzen van jouw type binnendeuren te weten.
arrow Ontvang mijn offertes

1. Draaideur

Een draaideur is het standaard type dat je in iedere woning wel één keer zal tegenkomen. Het is de draaibeweging die je met de deur maakt wanneer je hem opent.

Bij een binnendraaiende deur, trek je de deur naar jou toe bij het openen. Bij een buitendraaiende deur, duw je de deur open. Meestal wordt deze laatste toepassing gebruikt. De prijzen voor deze draaideuren starten bij 30 euro.

2. Schuifdeur

Een schuifdeur is een geweldige optie als je graag wat ruimte bespaart. Daarnaast heb je nooit meer last van dichtklappende deuren. En geen kans op schade dus.

Met een schuifdeur in je woning, scheid je makkelijk de ene ruimte van de andere af. Zo is het verwarmen of verkoelen van deze ruimtes veel makkelijker en ecologischer.

Je hebt keuze uit tal van systemen om deze te integreren in je woning. Zo kan je de deuren bevestigen op een rail, of ze de muurwand in laten schuiven. De prijzen voor deze binnendeuren beginnen bij 100 euro en kunnen oplopen tot 2.000 euro.

3. Alternatief: pivoterende deur of harmonicadeur

Nog niet overtuigd van de vorige types, dan is een pivoterende deur misschien wel iets voor jou. De prijzen liggen wel een stuk hoger, startende van 1.000 euro tot 3.000 euro. De deur kan helemaal rond zijn eigen as draaien, waardoor je deze in beide richtingen kan openen.

Daarnaast hebben we nog een harmonicadeur. De deur vouwt zich als het ware op. Het gebruikt de hele breedte van de deur en schuift naar één kant.

Deze binnendeur wordt niet voor niets ook wel ‘vouwdeur’ genoemd. Het biedt veel flexibiliteit om je woning in te richten en is verkrijgbaar in verschillende materialen. Voor een harmonicadeur ligt het budget tussen 35 euro en 360 euro.

Bruine harmonicadeur die openstaat.

Prijzen per stijl

Een binnendeur moet wel passen bij je interieur. Het is een extra toevoeging en waarde om je stijl te versterken. In dit deel bespreken we de twee meest voorkomende stijlen: landelijk en modern.

1. Landelijke binnendeur

In een landelijke stijl ga je voor warme kleuren met natuurlijke materialen. Dit zijn materialen zoals hout, natuursteen, en riet. Je kan kiezen uit verschillende soorten hout, deurtypes en design om dit mogelijk te maken. We raden je aan om een budget te voorzien rond 500 euro.

2. Moderne binnendeur

Een moderne woonstijl omschrijven is heel moeilijk. Wat is modern precies? Er zijn veel stijlen die eronder vallen. Zoals een minimalistisch interieur, een industrieel interieur, strakke lijnen, basic interieur, enzovoort.

Bij veel verschillende stijlen onder één noemer passen ook veel verschillende binnendeuren. Van pvc tot hout tot staal. Houd dan ook rekening met prijzen variërend van 500 euro tot 1.500 euro.

Contacteer een vakman uit je buurt
Vul het formulier gratis in en kom in contact.

Montagekosten binnendeur

Naast de prijs voor je binnendeuren, zal er ook een kost zijn voor de montage.

Je kan de deur zelf monteren, indien dit mogelijk is. Niet alle modellen en materialen zullen dit toelaten. Een aantal systemen en typen binnendeuren vergen ook wat meer kennis en ervaring. Het is dus meestal aanbevolen om je binnendeuren te laten installeren door een vakman.

Per deur betaal je gemiddeld tussen 70 euro en 125 euro voor installatiekosten. Een professionele vakman installeert je binnendeur nauwkeurig en afgewerkt.

Je hoeft er zelf geen tijd aan te besteden en je bent verzekerd dat de deur goed functioneert. Het is wellicht een extra kost, maar het biedt je gemoedsrust en de zekerheid van je binnendeur naar behoren functioneert.

Contacteer ervaren installateurs, vergelijk offertes en bespaar kosten

Het hebben van binnendeuren in je woning is een essentieel element. Het scheidt niet alleen ruimtes van elkaar af, maar is ook een toevoeging aan je interieur. Het laat je ook toe om energiezuinig je woning te verwarmen of af te koelen.

Ben je benieuwd welke opties het beste bij jou passen of hoeveel je droom binnendeur zal kosten? Vraag vandaag nog gratis offertes aan bij verschillende vakmannen.

Door meerdere vakmannen te vergelijken, maak je een weloverwogen keuze. Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Ook dan staan professionals voor je klaar om je verder te helpen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.