PVC voordeur houtlook: een goedkoper en degelijk alternatief voor hout

Een PVC voordeur met een houtlook combineert de talrijke voordelen van kunststof met de gezellige uitstraling van hout. In dit artikel lees je waarom deze optie zo voordelig is. Zo is het onder andere goedkoper en heeft het een eenvoudiger onderhoud dan een echte houten deur. Wil je meer info of advies op maat van erkende professionals? Vul ons offerteformulier in. 

Waarom een PVC voordeur met houtlook kiezen?

De warme en sfeervolle houten uitstraling realiseer je niet enkel met echt hout, maar ook met PVC. Dankzij bepaalde folies kan je snel en eenvoudig een kwaliteitsvolle houtlook met houtnerfstructuren, kleurschakeringen en korrelstructuren imiteren. 

Hieronder geven we alle voordelen weer van een PVC voordeur met een houtlook. Zo kan je zelf beslissen of dit type voordeur een slimme investering is voor jouw woning. 

PVC voordeur houtlook

1. Nieuwe deur aan een betaalbare prijs

Een van de grootste pluspunten is dat een PVC voordeur met houtlook een stuk goedkoper is dan een echte houten deur.

De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend: PVC voordeuren komen niet alleen in uiteenlopende kwaliteitsvolle houtlooks voor, ook het prijskaartje is erg voordelig.

De verschillende uitvoeringen zorgen er bovendien voor dat je alle stijlen kunt creëren: zowel moderne woningen als klassieke en landelijke stijlen zijn haalbaar.

Kortom: je geniet van de tijdloze uitstraling van hout, zonder de hogere prijs voor echt hout te betalen. 

2. Dezelfde uitstraling als een houten voordeur

Dankzij de kwalitatieve folies met onder andere een houtnerfdesign, een korrelstructuur, jaarringen en kleurschakeringen boots je een houtlook erg realistisch na.

Je hebt pas door dat het gebruikte materiaal geen hout is wanneer je het aanraakt. Het verschil kan je met het blote oog niet zien. 

3. Zorgt voor een landelijke en rustieke stijl

Een PVC voordeur met houtlook zorgt voor een prachtige landelijke en rustieke stijl. Met structuurfolies kan je alle houtsoorten eenvoudig imiteren.

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot een landelijke stijl: ook een moderne of klassieke stijl behoren tot de mogelijkheden. De keuze is volledig aan jou. 

4. Verschillende kleuren hout verkrijgbaar

Verder komt PVC in een groot aantal kleuren voor: alle kleurschakeringen van donker naar licht hout zijn mogelijk.

Verder kies je of je jaarringen, een korrelstructuur en/of een houtnerfdesign wil integreren.

Ontdek de beste ramen
Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten

5. Weinig onderhoud aan je (buiten)deuren uit PVC

Een PVC voordeur met houtlook is daarnaast veel eenvoudiger om te onderhouden. Een echte houten deur heeft om de zoveel jaar een nieuw laagje verf en een schuurbeurt nodig.

Bovendien is hout iets gevoeliger voor extreme weersomstandigheden. Daarom is het essentieel dat je regelmatig op houtrot controleert en het op tijd behandelt.

Een PVC voordeur met houtlook heeft een veel simpeler onderhoud: een occasionele reiniging met water, een schoonmaakproduct en een zachte doek is voldoende. Ze rotten of roesten niet, zorgen voor een lange levensduur en zijn tegen extreme weersomstandigheden bestand.  

6. Betere isolatiewaarden

Tot slot zorgen PVC deuren voor de beste thermische en akoestische isolatie. Zo geniet je van een verhoogd wooncomfort en bespaar je op je energiefactuur. In de winter houden ze de warmte makkelijk binnen en tijdens de zomermaanden geniet je van een aangename frisse temperatuur. 

PVC voordeuren voldoen zeker aan alle vereiste isolatienormen. Zo hoef je je zeker geen zorgen te maken. 

Dubbele deur PVC hout

Tip: ook een aluminium look voor je PVC deur behoort tot de mogelijkheden

PVC biedt niet alleen uiteenlopende houtlooks aan, ook aluminium uitstralingen zijn perfect realiseerbaar. Zo geniet je van een strakke en moderne uitstraling zonder de hogere prijs voor echt aluminium te betalen.

Met een structuurfolie creëer je zonder problemen een werkelijkheidsgetrouwe steel look. In combinatie met glas krijg je direct een moderne uitstraling in huis. 

Meer weten? Verstuur je aanvraag en ontvang bijkomende info, advies en offertes op maat

Heb je interesse in een PVC voordeur met houtlook? Vul onderstaand offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes op maat van specialisten uit jouw regio.

Vervolgens kan je hun prijsvoorstellen en aanbevelingen eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo maak je zeker een voordelige en geïnformeerde beslissing voor jouw woning.

Verstuur je aanvraag en geniet van een kwalitatieve plaatsing van jouw nieuwe PVC voordeur.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.