Engels ramen: assortiment raamprofielen en hun interessante eigenschappen

Wil je Engels ramen in jouw woning? Dit artikel geeft je een overzicht van het assortiment raamprofielen en de interessante eigenschappen ervan. Krijg hier wat meer inspiratie over en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Wie zijn Engels ramen?

Engels ramen is een familiebedrijf dat zorgt voor verfijnde raam- en deuroplossingen in hout, aluminium en pvc. Ze bestaan al sinds 1945. Het personaliseren van jouw ramen is hun specialiteit.

Engels ramen en deuren zorgt voor hun eigen productie. De ramen worden hier gemaakt met de modernste productie-technologieën. Daarbovenop hebben ze ingenieurs die alle ramen zelf ontwerpen volledig volgens jouw wensen.

In welke materialen kan je Engels ramen en deuren aankopen?

Engels ramen voorziet ramen en deuren in verschillende materialen:

We bespreken deze verschillende soorten materialen in meer detail hieronder voor jou.

Gezin bij het raam

1. Houten ramen

Beginnen doen we met houten Engels ramen. Houten ramen creëren een aangenaam binnenklimaat en wooncomfort. Het is het meest authentieke raammateriaal, een goede isolator en enorm duurzaam.

Mogelijke houtsoorten

Verschillende houtsoorten hebben elk hun eigen karakter en uitstraling. De keuze voor de houtsoort hangt echter af van het uitzicht en de kleur van jouw ramen, maar ook van de toepassing van het raam.

Engels Ramen en Deuren koopt hout rechtstreeks aan, wat een bewuste keuze is voor een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Ze vinden het enorm belangrijk om hier een open communicatie over te hebben en werken dan ook met passie en persoonlijke aanpak aan jouw raamprofielen. We sommen hier de houtsoorten op die ze aanbieden:

 • Eik: authentieke uitstraling. Dit hout komt uit Europa.
 • Mahonie: afkomstig uit Ghana, Kameroen, Ivoorkust en Oeganda. Deze gebruik je best als je gelakte ramen wilt.
 • Afzelia: afkomstig uit Kameroen. Afzelia heeft een lichtbruine tot roodachtige kleur. Een speciaal lakprocédé is noodzakelijk hiervoor anders zal het hout vergrijzen door uv-licht.
 • Afrormosia: afkomstig uit het tropische regenwoud in Afrika. Deze houtsoort heeft een goudbruine kleur die verdonkert door licht.

Wil je weten welke houtsoort het beste past bij jouw ecologische wensen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt via onderstaand formulier.

Vergelijk gratis offertes voor Engels ramen
Ontdek de beste prijs voor jouw nieuwe ramen door offertes te vergelijken van specialisten in je buurt. Klik hier om het formulier in te vullen.
arrow Ontvang offertes op maat

Uit welke profielen kan je kiezen?

Er zijn een aantal profielen waaruit je kan kiezen voor jouw houten ramen. Hier volgt een kort overzicht van de beschikbare profielen:

 • Recht: robuust maar slank, houten raam. Dit profiel heeft een recht kader waardoor het een strak en slank uitzicht heeft. Dit is het meest eenvoudige profiel uit het assortiment van Engels ramen. Het geeft je woning een tijdloze en strakke look zonder al te veel poespas.
 • Retro: klassieke details en liefde voor de ambacht. Dit type profiel heeft een meer retro profilering in het kader, de vleugel en de optionele kleinhouten. Retro profielen komen heel goed tot hun recht in herenhuizen of gerenoveerde pastorie.
 • OudVlaams: authentiek raam dat populair is in de hedendaagse architectuur. De designs zijn gebaseerd op vroegere stopverframen. De vleugel van dit profiel heeft een heel schuine kant waardoor het raam heel slank oogt.
 • Blokraam: hierbij ligt het accent echt op het houten raam. Dit profiel oogt zwaarder omdat er specifiek gewerkt wordt met een breder en dieper profiel. Hierdoor krijg je dus een accentuering op je houten raam. Dit wordt typisch gebruikt in Scandinavische architectuur.
 • Slimslide: dit is een heel slank, houten schuifraam. Een basis schuifraam is 118 mm breed en de middenstijl is 75 mm.

Kleurenassortiment

Bij houten ramen heb je een zee van kleuren om uit te kiezen. Zo kan je kiezen tussen alle RAL-kleuren en tinten. Daarbovenop biedt Engels ramen ook nog een eigen kleurenlijn aan voor het bekleden van je houten ramen: New York Black en Stockholm White.

Houten ramen

Producten

Linea is een elegant concept voor je ramen. Door de afgedichte naden wordt waterinfiltratie voorkomen en wordt een lange levensduur van de laklaag gegarandeerd.

Je kan hierbovenop nog kiezen voor een milieuvriendelijke acrylaatlagen voor een optimale bescherming tegen de veroudering van je profielen door uv-straling.

Super 68 heeft dezelfde eigenschappen als linea. Daarbovenop heb je een aluminium afwateringsprofiel die een langere levensduur van het profiel langs de buitenkant garandeert. De reden hiervoor is dat deze afwatering ervoor zorgt dat er geen water kan stilstaan op de houten onderregel.

2. Aluminium ramen

Als tweede optie kan je kiezen voor een raamprofiel in aluminium. We bespreken hieronder een aantal kenmerken van deze profielen voor jou.

Veelzijdig: past bij ieder interieur

Aluminium ramen zijn bekend om hun veelzijdigheid en passen bij elk interieur. Ze bieden een tijdloos design, zijn zeer duurzaam en bieden uitstekende akoestische en thermische prestaties.

Aluminium is een duurzaam materiaal dat volledig gerecycled en hergebruikt kan worden voor de productie van nieuwe grondstoffen.

Profielen

De aluminium profielen zijn slank en er wordt gestreefd naar een perfecte balans tussen esthetiek en isolatievermogen. Het steellook profiel is bijzonder populair vanwege zijn unieke stijl.

Aluminium engelsramen

Hoe ziet het kleurenaanbod eruit?

Het kleurenaanbod in aluminium is enorm. Alle RAL-kleuren kan je kiezen, maar ook poederlak en structuurlak. Zo kan je door de kleur te kiezen van je raamprofielen je woning extra karakter meegeven. Je creëert hiermee een herkenbaar en unieke look.

Product

De S77, een standaard Engels aluminiumprofiel heeft een driekamerprofiel met extra doorlopende buitendichting. Hierdoor heb je extra thermisch en akoestisch comfort. Daarbovenop is het heel onderhoudsvriendelijk en is heel geschikt bij een energiezuinige renovatie.

Wil je weten of aluminium profielen iets voor jouw woning zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend advies aan bij vakmannen in jouw buurt via onderstaand offerteformulier.

Vergelijk gratis offertes voor ramen
Neem contact op met vakmannen in jouw buurt.

3. Steellook ramen

Steellook Engels ramen of raamprofielen combineert het comfort van aluminium ramen met de authentieke uitstraling van stalen ramen.

De steellook ramen zijn de slankst mogelijke profielen die er zijn. Kenmerkend aan deze steellook ramen zijn de kleinhouten waarmee je de raamprofielen een heel aantal verschillende uitstralingen kan geven zoals bijvoorbeeld art deco of een meer speelse uitstraling.

Profielen

Bij de steellook Engelse ramen worden conische profielen gebruikt. Hierdoor krijg je een heel slank uitzicht. Bij deze profielen kan je kiezen voor een minimale hoeveelheid steellook profiel, waardoor er meer licht in de woning kan binnenvallen. Deze steellook profielen komen goed tot hun recht in elke woonstijl.

Landelijke of industriële stijl

De grootste troef van de steellook ramen is dat je deze makkelijk kan combineren met verschillende stijlen van woningen. Zo komt de steellook goed tot zijn recht in een landelijke woning waarbij deze karakter kan geven aan je project.

Bij een woning met industriële stijl of een moderne loft kan je ook kiezen voor steellook raamprofielen. Hierbij kunnen de profielen een mooi accent zijn in het strakke interieur

Steellook engelsramen

Waarom een goede keuze?

Waarom steellook ramen een goede keuze zijn is een simpele vraag om te beantwoorden. De profielen zijn heel smal, maar wel heel sterk. Grote glaspartijen worden hierdoor mogelijk gemaakt.

Een ander voordeel is dat de steellook profielen slijt- en kleurvast zijn en in een breed scala aan kleuren beschikbaar zijn. Tot slot hebben ze ook de beste isolatiewaarde in hun soort.

4. Pvc ramen

PVC of kunststof ramen staan bekend om hun stevigheid en goede prijs/kwaliteitverhouding. De levensduur van deze moderne pvc ramen bedraagt 40 jaar en meer. De voorwaarde is natuurlijk wel dat de raamafdichting en het raambeslag ook evenlang meegaan.

We bespreken hieronder een aantal kenmerken van pvc ramen in meer detail.  

Mogelijke profielen

Er zijn bij pvc ramen verschillende mogelijke profielen:

 • Classic: standaard profiel met een liggend strak en vlak vleugelprofiel. Dit raamprofiel in pvc imiteert het raamprofiel van hout omdat het kader en de vleugel niet op één lijn liggen. De classic is een veel gebruikt profiel bij renovaties.
 • Plana: high-end, minimalistisch en strak profiel. Het kader en de vleugel liggen gelijk waardoor het zorgt voor een strakke vormgeving van de nieuwe woning.
 • Rustic: elegant en exclusief raamprofiel. Een traditionele woning of pastorie-cottage stijl woning brengt deze ramen mooi tot hun recht.
Pvc engelsramen

Kleurenwaaier

Er zijn verschillende kleuren waaruit je kan kiezen bij Engels ramen voor je pvc raamprofielen:

 • Wit 9016
 • Zuiver wit 9010
 • Crèmewit 9010
 • Kwartsgrijs 7039
 • Antracietgrijs 7016
 • Zwartgrijs 7021
 • Zwartbruin 8022
 • Mat zwart 9005

Kan je ook een houtlook nabootsen?

Bij Engels ramen heb je ook de mogelijkheid om houtimitatie te kiezen voor jouw pvc ramen. Dit kan in heel veel verschillende kleuren. Zo heb je de look van hout maar wel de voordelen van pvc.

Product

Thermo 7 bestaat uit een 7-kamersysteem dankzij Twin-systeemtechnologie. Dit systeem zorgt voor aanslag- en middendichting. Hierdoor krijg je een onovertroffen thermische isolatie en heel dunne aanzichtbreedtes.

Persoonlijk advies op maat ontvangen?
Vul ons offerteformulier in en laat je begeleiden door ervaren vakmannen. Klik hier om gratis offertes aan te vragen.
arrow Ontvang offertes

Wat houdt het Engels Hyline aluminium schuifsysteem precies in?

Wat houdt het Engels Hyline aluminium schuifsysteem nu precies in? Dit systeem zorgt voor elegantie en discretie in jouw woning. Er zijn verschillende soorten van dit schuifsysteem:

 • HY30: beglazing tot 28 mm dik. HY30 biedt een goede thermische en akoestische isolatie. Screens en horren zijn hier bovenop ook mogelijk als extra opties.
 • HY40: beglazing tot 38 mm dik. Dit type kan zorgen voor een ononderbroken uitzicht naar buiten toe. Je kan screens of lamellen integreren tussen het glas.
 • HY50: beglazing tot 48 mm dik. Ook hier kunnen lamellen of screens tussen het glas geïntegreerd worden.
 • HYPI: pivotdeur in het landschap geïntegreerd.
 • HYFIX: raam volledig ingewerkt. Hierdoor wordt het frame onzichtbaar en ontstaat er een ononderbroken uitzicht.
Aluminium schuifraam

Engels ramen door een erkend installateur laten plaatsen? Ontvang offertes op maat van specialisten

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van specialisten in de buurt. Zo verzamel je meer informatie en doe je inspiratie op voor het kiezen van Engels ramen in jouw woning. Vind zo de beste optie voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.