Ramen en deuren plaatsers in België

Ben je aan het (ver)bouwen en is de tijd om je ramen en deuren te plaatsen aangebroken? Dan ga je op zoek naar betrouwbare ramen en deuren plaatsers, bij voorkeur bij jou in de buurt. Hoe vind je nu de juiste installateur? Wat voor soorten ramen en deuren bestaan er allemaal? En, hoeveel betaal je voor het vervangen van jouw ramen en deuren? Vind het antwoord op deze en andere vragen in dit artikel.

Snel en eenvoudig een plaatser van ramen en deuren vinden? Dat doe je in 1-2-3 via onze offertepagina.

Vind ramen en deuren plaatsers in jouw regio

Ramen en deuren plaatser: hoe vind ik een installateur?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Vooraleer dat je kunt beslissen aan wie je het plaatsen van jouw ramen en deuren uit zult besteden, is het belangrijk dat je weet wat voor ramen en/of deuren je precies wilt. Want niet elke firma biedt dezelfde soort ramen aan. Om de juiste keuze te maken, moet je niet alleen rekening houden met je eigen voorkeur, maar ook kijken naar je budget en naar de mogelijkheden voor jouw woning. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten ramen en het gemiddelde kostenplaatje voor elke soort.

Vergelijk gratis tot 5 ramen en deuren plaatsers

Welk materiaal voor nieuwe ramen en deuren?

ramen en deuren plaatser

Wanneer je gaat rondkijken voor nieuwe ramen en deuren zal je al snel merken dat er verschillende materialen op de markt zijn. Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw woning, geven we je hieronder een korte omschrijving van de verschillende materialen.

Vraag advies en ontvang gratis offertes

Pvc

Steeds meer mensen kiezen voor ramen en deuren in pvc. Dat is ook niet gek als je bedenkt hoeveel voordelen dit materiaal jou oplevert. Pvc biedt een uitstekende thermische – en akoestische isolatie, is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur van meer dan 50 jaar. Daar komt nog eens bij dat pvc-ramen en -deuren verkrijgbaar zijn in alle denkbare kleuren en uitvoeringen.

Aluminium

Wie houdt van een strakke, industriële look gaat voor aluminium ramen en deuren. Aluminium is erg onderhoudsvriendelijk, beschermt je tegen potentiële inbraken en is 100% recycleerbaar. Door de uitzonderlijke sterkte van dit materiaal, kan je kiezen voor zeer grote ramen met heel smalle profielen. Ook aluminium ramen en deuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Hout

Hout is en blijft het meest natuurlijke materiaal. En precies daarom zien we, tot op de dag van vandaag, zeer veel woningen met houten ramen en deuren. Kies voor hardhouten ramen en deuren opdat ze opgewassen zijn tegen alle weersomstandigheden. Ben je de kleur van jouw houten raam of deur na een tijdje beu gezien? Een likje verf erover en jouw raam (of deur) is weer als nieuw!

Staal

Staal staat synoniem voor eigentijdse klasse. Stalen ramen en deuren zijn erg sterk en bijgevolg ook te verkrijgen met smalle profielen. In tegenstelling tot hout en pvc, kan je staal ook gewoon buigen. Daarmee is dit materiaal geschikt voor gebogen ramen en deuren.

Soorten ramen en deuren

Er bestaan verschillende soorten ramen en deuren. Welke soort het beste bij jouw woning past, hangt in de eerste plaats van je eigen voorkeur af. Daarnaast moet je ook kijken naar de specifieke eigenschappen van elk soort.

Vast raam

Een vast raam is de eenvoudigste soort raam. De naam zegt het eigenlijk zelf al: een vast raam kan niet geopend worden en bestaat enkel uit een raam en een omlijsting. Het voordeel van dit soort ramen is dat ze je optimaal beschermen tegen inbraken. Meestal zie je deze ramen terug in industriële gebouwen en kelders.

Draai-kiepraam

Een draai-kiepraam is een raam dat zowel kan draaien als kan kiepen. Dat betekent dat je dit raam zowel horizontaal als verticaal kunt openen. Doordat je deze raam ook naar binnen toe kunt openen, kan je de buitenkant van de raam van binnenuit schoonmaken.

Schuifraam

Een schuifraam staat je toe om in de zomer vrijuit van binnen naar buiten te lopen. In de winter kan je lekker warm binnen blijven zitten terwijl je toch geniet van het prachtige uitzicht op jouw tuin. Een schuifraam heeft een grote lichtinval en je kan het in slechts één eenvoudige beweging openen.

Velux

Het Deense merk Velux is inmiddels zo populair dat mensen niet meer spreken van dakramen of -kapellen, maar van Velux ramen. Velux biedt alle soorten dakramen, lichtkoepels en raamdecoratie aan.

Nieuwe voordeur

Ook wanneer je een nieuwe voordeur gaat zetten, moet je goed nadenken over het soort raam. Wil jij hier een vast raam zodat je optimaal beschermd bent tegen inbraak of ga je toch voor een raam dat je kunt openen om je inkomhal goed te kunnen verluchten?

Hoeveel kost ramen en deuren vervangen?

Hoeveel je precies betaalt voor het vervangen en/of installeren van ramen en deuren wordt voornamelijk bepaald door het soort raam en/of deur, en het materiaal van de raam en/of deur die je kiest.

De prijzen voor pvc-ramen beginnen vanaf € 100 voor een standaard vast raam en kunnen oplopen tot € 1.100 voor een buitendeur. Voor andere soorten ramen, zoals draai-kiepramen of schuiframen betaal je een prijs tussen deze twee bedragen. Wil jij graag houten ramen en deuren? Dan moet je rekening houden met een prijskaartje van € 150 voor een vast raam, € 750 voor een schuifraam en € 1.200,- voor een buitendeur.

Voor aluminium ramen en deuren betaal je tussen € 150 en € 1.350, afhankelijk van het soort raam en/of deur. Met een gemiddelde prijs van € 1.100 per vierkante meter is een stalen raam de duurste van allemaal.

Ramen en deuren premies

Woon jij in een huis dat minstens 30 jaar oud is? Dan kom jij misschien wel in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie. Dit is een tegemoetkoming van 20 tot 30 % (met een maximum van € 10.000) op je goedgekeurde facturen.

Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor deze premie. Zo mag je inkomen niet boven een bepaald bedrag uitgaan, dien je je domicilie in de woning waarvoor je de premie aanvraagt te hebben staan en mag je geen andere woningen bezitten op het moment van de aanvraag.

Nieuwe ramen en deuren: vind de beste plaatsers in jouw regio

Om de beste plaatsers van ramen en deuren bij jou in de buurt te vinden, is het belangrijk dat je niet zomaar met de eerste de beste in zee gaat. Denk goed na over het soort raam en/of deur dat jij wilt en vraag vrijblijvende offertes aan bij minstens drie tot vijf verschillende ramen en deuren plaatsers. Leg de offertes naast elkaar en vergelijk ze op basis van prijs, garantievoorwaarden, voorgestelde datum van plaatsing, etcetera.

Heb je alle voorwaarden zorgvuldig met elkaar vergeleken? Dan is het tijd om de knoop door te hakken en te beslissen aan welke ramen en deuren plaatser jij jouw werkzaamheden overlaat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.