Aluminium binnendeuren: uitvoeringen, afwerkingen en voordelen

Aluminium binnendeuren zijn bijzonder populair vanwege hun fraaie uitstraling en veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Het brede scala aan opties garandeert dat er een aluminium binnendeur is die perfect aansluit bij jouw interieur en volledig voldoet aan al jouw wensen.

Wat zijn aluminium binnendeuren?

Aluminium binnendeuren zijn tegenwoordig zeer populair vanwege de voordelige eigenschappen van aluminium, de betaalbaarheid en de eindeloze ontwerp- en afwerkingsmogelijkheden.

Aluminium is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, omdat het lang meegaat en makkelijk te recycleren is. Aluminium deuren zijn makkelijk te installeren door hun lichte gewicht en kunnen ook deuren in bestaande kozijnen vervangen.

Aluminium binnendeuren bestaan uit een aluminium profiel en een glaspartij. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en afwerkingen, variërend van strak en modern tot klassiek en elegant.

De combinatie van de strakke look van aluminium en grote glaspartijen zorgt voor een echte eyecatcher die ook goed in het interieur opgaat.

Verschillende uitvoeringen van aluminium binnendeuren op een rij

Aluminium binnendeuren zijn er in diverse uitvoeringen. Het grootste verschil tussen de uitvoeringen is de omkadering. Zo kan een aluminium deur bevestigd zijn in een kozijn of passen in een uitsparing.

1. Opdekdeur

Een opdekdeur zit vast in een kozijn, maar valt gedeeltelijk over het kozijn heen en wordt opgehangen met speciale paumelles.

De naden tussen de deur en het kozijn zijn niet zichtbaar en de deur steekt een stukje uit ten opzichte van het kozijn. Ze laten ook minder tocht door dan stompe deuren. 

Het voordeel van een opdekdeur is dat er geen al te ingrijpende installatiewerken aan te pas komen. Het bestaande kozijn hoeft niet verwijderd te worden; de deur kan direct in het bestaande kozijn geplaatst worden.

2. Stompe deur

Een stompe deur zit ook vast in een kozijn, maar valt volledig in het kozijn, in tegenstelling tot de opdekdeur. Deze deur kan in het bestaande kozijn geïnstalleerd worden zonder het te hoeven verwijderen.

De installatie van deze deur is dus ook niet al te ingrijpend. Het kozijn van de nieuwe deur heeft een diepte van 49 mm, daarvan de naam “stompe deur”. 

3. Taatsdeur

Een taatsdeur heeft een scharnier dat door de hele deur heen loopt en zit vast in een sparing. Daardoor kan je de deur langs beide kanten openen en valt hij altijd vanzelf weer dicht, tenzij je de deur 90° openzet.

Ze hebben ook een slank design, omdat een kozijn niet nodig is. De scharnierpunten zijn in de vloer en het plafond geïntegreerd, waarvoor slechts minimale boring vereist is. De vloer en het plafond zullen dus in elk geval dik genoeg zijn.

Aluminium taatsdeur

4. Schuifdeur

Een schuifdeur is de perfecte oplossing als je weinig ruimte hebt voor een deur. De deur bestaat uit één of meerdere bewegende delen die op elkaar schuiven door een railsysteem om ze te openen of te sluiten.

Dit systeem neemt minder ruimte in dan een draaideur en heeft ook geen kozijn nodig, omdat het in een sparing zit.

5. Scharnierdeur

Een scharnierdeur opent in één enkele richting en is het meest bekende deurtype dat aan één zijde opengaat. Dankzij de eindeloze design- en afwerkingsmogelijkheden, integreert dit type deur naadloos in elk interieur.

Heb je een favoriete uitvoering?
Vergelijk de offertes van specialisten in jouw regio.

Aluminium (dubbele) binnendeur op maat maken: enkele leuke decoraties

1. Zwarte of witte aluminium kozijnen

De meest populaire variant is een binnendeur met een zwart aluminium frame, maar je kunt ook kiezen voor een frame in het wit. Beide opties zijn een stijlvolle eyecatcher in jouw interieur.

2. Verschillende soorten glas

Je kiest zelf welke soort beglazing je wil in de binnendeur. Hoewel doorzichtig glas een populaire keuze is, biedt een breed scala aan andere beglazingsopties, zoals mat of gezandstraald glas, mogelijkheden voor meer privacy zonder in te boeten aan een gevoel van ruimtelijkheid.

3. Groot kleurengamma

Je hebt de volledige vrijheid om de kleur van het aluminium te kiezen, aangezien een breed kleurenpalet beschikbaar is.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken of de aluminium binnendeur goed in het interieur past, want je kan de look van de deur volledig aanpassen aan jouw interieur.

4. Steel of staal look creëren

Aluminium biedt ook de mogelijkheid om de karakteristieke uitstraling van stalen binnendeuren te imiteren. Je geniet dus van de lagere prijs en andere voordelen van aluminium, maar hebt wel de look van een stalen deur. 

Schuifdeur in aluminium

Voordelen van aluminium deuren binnenshuis

De voordelen van aluminium deuren zijn eindeloos:

  • Isolatie: aluminium binnendeuren bieden uitstekende akoestische en thermische isolatie.
  • Groter ruimtegevoel: door de lichtdoorlatendheid van aluminium binnendeuren ontstaat er een ruimtelijker gevoel, omdat ze de ruimte opdelen zonder de lichttoevoer te onderbreken.
  • Lange levensduur: aluminium is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat bijdraagt aan de lange levensduur van de deuren.
  • Veel keuze in design en afwerking: of je nu een moderne of industriële look prefereert, aluminium binnendeuren bieden diverse designmogelijkheden.
  • Hoge kwaliteit: ondanks dat aluminium binnendeuren licht van gewicht zijn, bieden ze een stevige constructie en zijn ze bestand tegen roest.
  • Voordelige prijs: in vergelijking met stalen binnendeuren zijn aluminium binnendeuren voordeliger geprijsd.
Vergelijk aluminium binnendeuren
Vraag hier de prijzen en offertes van verschillende specialisten.
arrow Vergelijk prijzen en offertes

Wat is beter: stalen of aluminium deuren?

Aluminium is op meerdere vlakken voordeliger dan stalen deuren.

Ten eerste kan een aluminium binnendeur de look van een stalen binnendeur perfect nabootsen en weegt aluminium minder dan staal.

Daarnaast is aluminium ook onderhoudsvriendelijker dan staal. Tot slot is aluminium ook goedkoper dan staal.

Wat kost een aluminium deur?

De prijs van aluminium binnendeuren varieert afhankelijk van de uitvoering, met opdeken stompe deuren als de meer betaalbare opties en schuifdeuren als het duurste type.

Hoeveel kost een aluminium deur op maat gemaakt?

Voor een op maat gemaakte aluminium binnendeur kunnen de startprijzen variëren. Omdat elk ontwerp uniek is, zal de uiteindelijke prijs door een specialist worden bepaald na het ontwerpproces.

Meer weten? Vraag info, advies en een prijs op maat aan specialisten

Geïnteresseerd in aluminium binnendeuren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes en advies aan van specialisten in jouw regio om prijzen te vergelijken en je optimaal te informeren.

Aangezien er heel wat opties mogelijk zijn met aluminium binnendeuren, wordt de meerwaarde van specialisten in ramen en deuren des te belangrijker.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.