Binnenraam: wanneer is het een interessante keuze?

Ben je benieuwd naar de voordelen van een binnenraam? Leer in dit artikel hoe binnenramen als scheidingswanden functioneren en op welke manieren ze je woning kunnen opfleuren. Met binnenramen heb je een grote creatieve vrijheid: kies uit verschillende materialen en afwerkingen en pas ze zo volledig aan jouw stijl aan. Wil je voor de plaatsing in contact komen met een specialist? Vul ons offerteformulier in.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere experts

Binnenramen plaatsen: wat zijn de voordelen?

Binnenramen vormen niet alleen een functioneel element in je interieur, maar dragen ook bij aan de esthetiek van je ruimtes. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van dit type raam.

Modern binnenraam tussen woonkamer en keuken of eettafel

1. Laat licht binnen

Een binnenraam wordt doorgaans met één belangrijk doel geïnstalleerd: meer natuurlijk lichtinval in je woning. Dit is bijvoorbeeld het geval voor een raam tussen de slaapkamer en de woonkamer, de keuken en de badkamer…

2. Zicht op een andere kamer

Dankzij binnenramen kun je makkelijk een kijkje nemen in een andere ruimte. Zo creëren ze een open en ruimtelijk gevoel zonder de ruimtes fysiek met elkaar te vermengen.

3. Scheidingswand

Een stalen binnenraam als scheidingswand is een creatieve en prachtige manier om kamers te verdelen. Dankzij deze room divider blijven alle ruimtes zichtbaar, maar is er tegelijk ook een duidelijke grens. Het zorgt voor een fijne sfeer, laat de ruimte groter lijken en laat het licht mooi invallen.

4. Puur ter decoratie

Naast de praktische voordelen heeft een binnenraam ook een decoratief plupsunt. Het draagt aanzienlijk bij aan de algehele uitstraling van je interieur. Afhankelijk van je keuzes zorgt het voor een industriële of landelijke sfeer. Bovendien laat het je ruimtes groter lijken.

Meer info en advies nodig?

Het binnenraam aanpassen aan jouw interieur

Voor de inrichting van je binnenraam heb je volledige creatieve vrijheid: zowel op vlak van formaat, materiaal, kleur, decoratie als afwerking maak je jouw eigen keuzes. Hieronder bespreken we de mogelijkheden.

1. Verschillende materialen

Binnenramen komen in verschillende materialen voor. Elke optie heeft zijn eigen karakter en uitstraling.

Binnenraam hout

Hout is een klassieke keuze. Dit materiaal geeft je interieur warmte en authenticiteit. Er bestaan verschillende houtsoorten met diverse afwerkingen, waaronder gelakt, gebeitst of naturel.

Stalen binnenraam

Stalen binnenramen zorgen voor een moderne en industriële uitstraling. Onder andere de strakke lijnen, kleur en duurzaamheid zijn belangrijke onderdelen. Staal is in diverse kleuren verkrijgbaar, zoals matzwart of industrieel grijs.

Binnenraam aluminium

Aluminium binnenramen zijn lichtgewicht en hebben vaak een slank ontwerp. Het materiaal heeft een moderne uitstraling en komt in uiteenlopende kleuren voor. Het is bestand tegen corrosie en is bovendien ideaal voor vochtige ruimtes.

PVC binnenraam

PVC binnenramen zijn een betaalbare optie met goede isolerende eigenschappen. Ook dit materiaal heeft een groot kleurenassortiment. Verder is het onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Binnenraam

2. Afwerking

Niet alleen het materiaal, maar ook de afwerking van je binnenraam bepaalt de uiteindelijke uitstraling. Kies uit diverse kleuren die passen bij je interieur.

Voeg karakter toe met texturen zoals mat, glanzend of geborsteld. Experimenteer met glasopties. Denk bijvoorbeeld aan matglas voor privacy of decoratieve patronen.

Maak het geheel af met accessoires zoals roeden en handgrepen. Zo creëer je niet alleen een functioneel binnenraam, maar ook een esthetisch aantrekkelijk element dat perfect bij je interieur past.

Krijg advies op maat van jouw woning

3. Plaatsen voor binnenraam

Binnenramen bieden het voordeel dat je zicht hebt op een andere ruimte. Hieronder bespreken we op welke plaatsen dit type raam vaak voorkomt.

Keuken en woonkamer

Een binnenraam tussen keuken en woonkamer is interessant wanneer je bijvoorbeeld jouw spelende kinderen in het oog wil houden terwijl je kookt. De ruimtes blijven gescheiden, maar je hebt wel zicht op wat er precies in gebeurt.

Badkamer en slaapkamer

Een binnenraam tussen de badkamer en slaapkamer voegt een uniek en stijlvol element toe aan je privéruimte. Behoud de visuele scheiding zonder in te boeten aan de natuurlijke lichtinval.

Kantoor

In een kantooromgeving met talrijke medewerkers bieden binnenramen een slimme en praktische oplossing. Door ze strategisch en in een ruim kantoor te plaatsen, behoud je niet alleen een ruimtelijk gevoel met veel lichtinval, maar creëer je ook afgebakende werkplekken voor iedereen.

Deze doordachte positionering bevordert een gevoel van samenwerking en teamgeest, terwijl elke medewerker ook zijn of haar eigen werkplek behoudt.

Binnenraam bureauruimte kantoren

Contacteer experten en vind de beste prijs op maat voor jouw budget

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in binnenramen op maat? Vul onderstaand offerteformulier in en ontvang gratis op maat gemaakte offertes van deskundigen die rekening houden met jouw woning en financiële mogelijkheden.

Zo kan je niet alleen meerdere tarieven, maar ook beschikbare opties en functies met elkaar vergelijken. Neem de eerste stap naar jouw perfecte binnenraam door advies in te winnen en vrijblijvende offertes aan te vragen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.