Fabrikant ramen en deuren: hoe een keuze maken?

Ga jij binnenkort (ver)bouwen en ben je op zoek naar een fabrikant ramen en deuren? Het is niet altijd even makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende materialen, laat staan de verschillende merken. Het gaat in dit artikel om fabrikanten van de kozijnen of de profielen van ramen en deuren en niet om het glas.

Hieronder vind je een lijst met de populairste fabrikanten van raamprofielen in België met informatie over hun specialiteiten. Als een merk niet in dit artikel staat, betekent dat niet dat dat een minderwaardig merk is.

Je leest hieronder ook meer over hoe je de beste fabrikant vindt voor jouw project. Laat je bij dat proces helpen door experts uit de sector. Zo vind je gegarandeerd de beste uitkomst voor jouw (ver)bouwproject.

Bekende fabrikanten van ramen en deuren

Fabrikanten van ramen en deuren maken bijna nooit kant-en-klare ramen. Ze werken meestal samen met andere bedrijven en plaatsers die de profielen voorzien van glas, klinken, sloten en andere toepassingen.

De fabrikanten liggen natuurlijk aan de basis van dat proces, dus daarvoor moet je een goede keuze maken. Om je zoekwerk te vergemakkelijken, vind je hieronder een lijst met bekende fabrikanten van ramen en deuren in België.

Kijk goed welke kernwaarden zij hebben en met welke materialen ze werken. Op die manier vind je snel welke merken voor jou de interessantste zijn.

Een appartement met een gezellige living met een grijze zetel, grote zwarte schuiframen en zicht op een woonwijk.

1. Schüco ramen

Dit Duits bedrijf is een internationale speler op vlak van ramen en deuren. Hun profielen in aluminium en PVC zijn over heel de wereld te vinden.

Ze hebben ook een breed partnernetwerk in België dat je kan ondersteunen bij elke stap van het proces. Schüco staat bekend voor topkwaliteit en scherpe prijzen.

Ze omschrijven hun aluminium ramen als veelzijdig en duurzaam en ze benadrukken de thermische isolatie van hun PVCprofielen.

2. Deceuninck

Deceuninck is een Belgisch bedrijf uit West-Vlaanderen dat een sterke nadruk legt op milieuvriendelijke technologieën. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van PVCprofielen, maar bieden ook aluminium aan.

Hun kunststofprofielen staan bekend om hun duurzaamheid en hun minimalistisch design. Deceuninck zet sterk in op het recycleren van PVC.

Zo presenteren ze een uniek, milieuvriendelijk product dat niet inboet op kwaliteit. Ook Deceuninck heeft een breed partnernetwerk in België dat je ondersteunt bij je project.

Vergelijk fabrikanten voor je ramen en deuren
Vul ons offerteformulier in en vergelijk de prijzen, materialen en garanties van verschillende fabrikanten.
arrow Ontvang offertes

3. Profel

Profel is een Belgische fabrikant van ramen en deuren uit Limburg, maar ze zijn ook actief in landen als Frankrijk, Nederland en Luxemburg. Ze zijn gespecialiseerd in buitenschrijnwerk op maat in PVC, hout en aluminium.

Ze zetten in op innovatieve ontwerpen in een breed scala aan stijlen en materialen. Profel biedt hun klanten een alles-onder-één-dak-aanpak.

Dat wil zeggen dat zij niet alleen het profiel fabriceren, maar dat ze ook het glas, zonneweringen en verluchtingssystemen kunnen bieden aan hun klanten.

Een grote witte schuifdeur met lichtblauwe gordijnen en zich op een binnenkoer met een kleine tuin.

4. KwadrO

KwadrO is een Belgische fabrikant van ramen en deuren die actief is in Vlaanderen. Het bedrijf zet in op vertrouwelijkheid en vakmanschap door haar klanten vrijblijvend tips en advies te geven over hun projecten.

KwadrO produceert profielen voor ramen en deuren in PVC, aluminium en hout van een degelijke kwaliteit.

5. Reynaers

Reynaers Aluminium is een Belgische fabrikant van ramen en deuren die gespecialiseerd is in de productie van aluminiumprofielen. Ze zijn gekend om hun esthetische profielen van hoge kwaliteit.

Dat houdt in dat ze naast mooi, ook duurzaam en energie-efficiënt zijn. Reynaers is een groot bedrijf dat ook internationaal ramen en deuren verdeelt en zowel internationaal als in België kan steunen op een netwerk van erkende vakmensen.

Meer weten over de verschillende fabrikanten?
Vraag dan info en advies op maat aan via ons offerteformulier. Klik hier om het formulier in te vullen.

6. Engels

Engels is een Belgische fabrikant van ramen en deuren die de meest verfijnde profielen nastreeft. Ze doen dat zowel bij PVC en aluminium als bij hout.

De trots van Engels is hun steellook-profielen die de slankheid van staal imiteren zonder in te boeten op kwaliteit of op duurzaamheid.

Een groot wit gebouw met zwarte raamprofielen en hoge ramen en deuren van fabrikant Kömmerling. In de reflectie zie je een auto voorbijrijden.

7. Belisol

Belisol is een Belgisch bedrijf uit Brussel dat ramen en deuren aanbiedt. Ze werken met PVC, hout en aluminium dankzij hun sterk netwerk aan verdelers en producenten. Belisol prijst hun profielen aan als budgetvriendelijke, maar kwaliteitsvolle oplossingen voor jouw situatie.

8. Kömmerling

Kömmerling is een Duits bedrijf dat ook ramen en deuren in profielen in PVC aanbiedt in België. Energiebesparing is hun topprioriteit en dat vertaalt zich in superisolerende ramen en deuren.

9. Sapa

Sapa is een Zweeds merk dat ook ramen en deuren aanbiedt in België. Ze werken uitsluitend met aluminium omdat dat volgens hen dé beste en de duurzaamste oplossing is. Zij benadrukken de recycleerbaarheid van hun profielen en de lagere impact op het milieu.

10. Pierret

Pierret is een Belgische producent van ramen en deuren in aluminium, hout en PVC. Ze zeggen dat hun profielen de beste thermische prestaties hebben in België. Hun profielen hebben daarnaast ook een goede akoestische isolatie.

11. Andere fabrikanten

Natuurlijk bestaan er veel meer bedrijven die profielen op grote of kleine schaal produceren. Vraag zeker meer informatie bij je verdeler om de ideale match te vinden.

Hier zijn enkele namen om je op weg te zetten; WIB, Moeys, Meulders, Profisol, Roelants Ramen, GECO, BERNAERTS, MOORS.

Wat is de beste fabrikant voor jouw project?

Daar is geen pasklaar antwoord op. Elk project is namelijk anders en daarbovenop levert elke fabrikant van ramen en deuren tegenwoordig een kwaliteitsvol product.

Het grootste verschil is de afwerking en de isolatiewaarde. Raadpleeg daarom een expert en vraag vrijblijvende offertes.

Een jonge vrouw opent witte ramen van fabrikant Deceuninck. Er staan gele tulpen op de vensterbank.

Ook interessant voor jou:

Waar worden Profel ramen gemaakt?

+
Profel heeft twee fabrieken in België: in Achel en in Pelt. Ze produceren ook profielen in Nederland: in Eersel. Ze exporteren die profielen over heel Europa. 

Wat kost het plaatsen van een nieuw houten raam?

+
Voor een houten raam ligt de prijs tussen € 1.230 en € 6.800. Je hebt namelijk uiteenlopende houtsoorten die heel duur kunnen zijn zoals tropisch hardhout. Gemiddeld zal een nieuw houten raam € 2.530 kosten.

Anderen bekeken ook

Glas van fabrikant Deceuninck.
In dit artikel vind je meer info over de garantie op ramen, van de duur tot waarop de garantie precies van toepassing is.
Kindje bij raam.
In dit artikel lees je meer over de levertijd van ramen. Maak je zorgen over een late levering? Ontdek hier alles waar je rekening mee moet houden.

Offerte en kosten voor nieuwe ramen en deuren

Wat kosten nieuwe ramen en deuren?

De kost van nieuwe ramen en deuren hangt af van de hoeveelheid en de grootte van je ramen, het materiaal en het type glaspartij. De prijs kan ook variëren tussen verschillende plaatsers. Vraag daarom verschillende offertes en advies van experts.

Bespaar kosten: vergelijk vrijblijvend offertes

Laat je dus goed informeren over alle mogelijkheden voor jouw project. Vraag verschillende offertes aan bij allerlei verdelers en plaatsers zodat je een duidelijke prijsvergelijking kan maken.

Door vrijblijvende offertes te vergelijken, maak je de beste keuze voor jouw ramen en deuren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.