Veiliger thuis met inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas zorgt ervoor dat inbrekers minder eenvoudig een ruit kunnen inslaan. Zo ben je beter beschermd tegen inbraak en voel je je thuis veiliger. De meeste inbraken gebeuren namelijk langs het raam. In dit artikel overlopen we de voordelen en eigenschappen van inbraakwerend glas en lees je over de prijs van inbraakwerend glas!

Wat is inbraakwerend glas nu precies?

Inbraakwerend glas is niet gewoon dik glas of glas met meer laagjes. Meer nog, veiligheidsglas kan net vrij dun zijn. Het gaat wél om glas waarin kunststof verwerkt zit, wat minder eenvoudig breekt dan normaal glas.

Inbraakwerend- of veiligheidsglas zorgt ervoor dat inbrekers het moeilijker hebben om het glas te breken. Hoe dat juist komt, leggen we hieronder uit!

Hoe herken je inbraakwerend glas?

Je herkent veiligheidsglas aan de klank. Wanneer je op de ruit tikt, zal je horen dat dit bij inbraakwerend glas doffer klinkt dan bij gewoon glas.

Is inbraakwerend glas sterk genoeg?

Er bestaan verschillende soorten inbraakglas met verschillende sterktes. Inbraakwerend glas uit de hoogste klasse heeft ongeveer 70 slagen met een bijl nodig om te breken.

In tegenstelling tot een alarminstallatie, vertraagt inbraakwerend glas de inbraak. Dat zorgt ervoor dat de dieven afgeschrikt worden omdat het niet meteen lukt, of dat er extra tijd is om de politie te contacteren.

Bij een inbraak kunnen zulke factoren het verschil maken en jou en jouw spullen beschermen!

Hoe komt inbraakwerend glas aan zijn sterkte?

Inbraakwerend glas bestaat uit verschillende glaslagen met ertussen een stevige kunststoflaag die weerstand biedt tegen scheuren.

De weerstand van het glas wordt uitgedrukt in een Pwaarde, die loopt van 1 tot 8. Een hogere Pwaarde wijst op een langere tijd die nodig is om het glas te breken.

Veiligheidsglas weerhoudt inbrekers

Wat kost inbraakwerend glas? [Prijs 2024]

Hieronder vind je een tabel met richtprijzen voor inbraakwerend glas in 2024. De prijs varieert afhankelijk van verschillende factoren, waarbij het aantal lagen en de gebruikte folie de belangrijkste zijn.

GlaslaagPrijs per vierkante meter
Eenzijdig gelaagd glas€ 40 – € 80
dubbel gelaagd glas€ 80 – € 120
Gelaagd glas met extra folie€ 100 – € 140

De uiteindelijke kosten van inbraakwerend glas zijn afhankelijk van jouw specifieke situatie. Via het formulier onderaan het artikel kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor inbraakwerend glas. Op deze manier ben je verzekerd van de meest voordelige optie voor jouw situatie!

Leer meer over de prijs-kwaliteitverhouding van inbraakwerend glas
Wil je weten of inbraakwerend glas zijn prijs waard is? Vul ons offerteformulier in voor meer info en advies van onze specialisten.
arrow Vergelijk eenvoudig prijzen

Wat zijn de isolerende eigenschappen van inbraakwerend glas?

Inbraakwerende beglazing is soms vrij dun en dus niet erg isolerend van zichzelf. Door de kunststof kan er geen lucht tussen de folie en het glas zitten en die lucht is nodig om te isoleren.

Door inbraakwerend glas te combineren met een extra glaslaag, kun je de isolerende eigenschappen verbeteren terwijl je de veiligheid behoudt. Dit zorgt voor een effectieve combinatie van bescherming en thermische isolatie.

Welke andere inbraakwerende glassoorten bestaan er?

Hierboven werd klassiek veiligheidsglas beschreven, maar er zijn ook andere opties zoals draadglas en plexiglas. Hieronder overlopen we hoe die soorten glas werken en jou kunnen beschermen!

Draadglas

Draadglas is glas waarin ijzeren draden verwerkt zitten. Zo’n glas maakt het niet alleen moeilijker om de ruit in te slagen, maar werkt ook brandvertragend. Dit soort glas komt vooral voor in openbare gebouwen.

Plexiglas

Plexiglas is nog sterker dan inbraakwerende beglazing, omdat het beter bestand is tegen inslagen. Plexiglas is helder genoeg om op glas te lijken. Een nadeel van plexiglas is dat het minder bestand is tegen krassen en vuil. 

Waar inbraakwerend glas bestellen?

Je kunt inbraakwerende beglazing bestellen via het internet, maar om zeker te zijn van de kwaliteit van inbraakwerend glas, kun je het beste een vakman in jouw buurt raadplegen die advies op maat kan bieden.

Via het formulier onderaan dit artikel kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen, om zo verzekerd te zijn van de beste oplossing voor jouw situatie!

Glas plaatsen

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Het glas kan zowel door een vakman als door jezelf geplaatst worden. We overlopen hieronder de voor- en nadelen, zodat je de afweging kunt maken.

Zelf plaatsen

Het plaatsen van het glas is mogelijk als je dit al eerder gedaan hebt. Het is cruciaal dat het glas correct geplaatst wordt om daadwerkelijk inbraakvertragend te werken.

Een professional weet precies waarop gelet moet worden en zorgt voor een plaatsing die tot in de puntjes verzorgd is.

Laat de installatie uitvoeren door een professional

Het is aan te raden het glas te laten plaatsen door een professional. Deze zorgt niet alleen voor een naadloze installatie, maar adviseert je ook over de mogelijkheden. Met glas werken kan complex zijn zonder ervaring, en fouten kunnen de inbraakwerende werking verminderen.

Via het formulier onderaan kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Zo kom je in contact met professionals in jouw omgeving die je door het hele proces begeleiden om je huis beter te beschermen tegen inbraak!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.