Ramen en deuren: gratis offertes

Wat wenst u te plaatsen?

Vroeg je vier of vijf offertes voor je nieuwe ramen op? Prima! Dan is het tijd om die nauwkeurig uit te pluizen, te vergelijken en… de juiste keuze te maken. Offertes vergelijken is niet zomaar de eindprijs te vergelijken die onderaan de offerte staat te blinken. Je moet oog hebben voor details. Wat vind jij belangrijk in de offertes van je ramen? Vergelijk de prijs, maar ook kwaliteit en service.

Richtlijn 1: inzicht in de offerte

Het is belangrijk om je ramen offertes goed te begrijpen. Alleen zo kan je ze op de juiste manier vergelijken. Raamspecialisten hebben ieder hun programma om een offerte op te stellen. Algemeen kan je een onderscheid maken tussen:

  • De BASISPRIJS – die wordt zo goed mogelijk berekend op basis van jouw besproken wensen en verwachtingen.
  • De MEERPRIJZEN – die zijn een gevolg van keuzes die je tijdens het plaatsingsproces nog verandert (bijvoorbeeld de kleur, de mate van afwerking, ander materiaal,…).

Richtlijn 2: kennis van de aannemer

Kloppen je vijf gekozen aannemers bij dezelfde profielleverancier aan? Dan zouden hun ramenoffertes gelijkaardig moeten zijn, zou je denken. Toch? In praktijk krijg je vaak vijf totaal verschillende eindprijzen. Dat komt voort uit het prijsverschil tussen de andere onderdelen en materialen om de ramen te plaatsen.

Stel je aannemer gerust enkele vragen over zijn partners:

  • Stellen zij een lage prijs of kwaliteit voorop?
  • Welke producten gebruiken ze?
  • Werken ze al jarenlang trouw samen of verandert je aannemer regelmatig van leverancier?

Richtlijn 3: staar je niet blind op de prijs

Plaats je nieuwe ramen op je terras? Vergelijk dan ook de extra kosten in je offertes. De eindprijs op de offertes van je ramen is natuurlijk belangrijk, maar beslis niet enkel op basis van een getal. Is de offerte zeer laag? Goedkoop is niet altijd even goed. Ligt de offerteprijs hoog? De duurste ramen zijn niet altijd nodig! Probeer op zoek te gaan naar een gezond evenwicht.

Vind je het moeilijk om de knoop door te hakken. Durf ook je gevoel te volgen. De belangrijkste kenmerken van een goede ramenspecialist zijn: kwaliteit, vetrouwen, prima service.

Vergelijk de prijzen

Richtlijn 4: vermijd onvoorziene kosten

Niets zo vervelend als onvoorziene extra kosten. Bespreek alles vooraf met je aannemer. Kan hij bijvoorbeeld langs je huis passeren met je nieuwe ramen? Of heb je een kraan nodig tijdens de plaatsing? Zulke zaken moet je meteen vragen bij het opstellen van de offerte. Een hijskraan huren kost bijvoorbeeld tot 1.500 euro. Daar wil je natuurlijk op voorbereid zijn.

Richtlijn 5: maak een keuze

Heb je alle offertes uitgepluisd? Zit je gevoel goed? Dan is het klaar om akkoord te gaan met de offerte die voor jou het beste aanvoelt. Succes!

Inbraakwerende deuren: veiligheidsklasse, prijzen en premies

Je huis is je trots, je wilt dan ook niet dat er iets mee gebeurt. Het gedacht dat inbrekers zomaar je huis kunnen binnendringen brengt je koude rillingen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat jij, je spullen én je dierbaren ten alle tijden veilig zijn. Dat kan je het best door je huis te…

Verder lezen

Glazen deuren: stijl, soorten glas en richtprijzen

Ben je bezig met verbouwingen en wil je ook graag je ramen en deuren helemaal vernieuwen? Overweeg je daarbij om glazen deuren te laten plaatsen? Dan heb je geluk, want hier vind je alle informatie die je ooit wou weten over glazen deuren! Waarom deuren in glas laten plaatsen? Deuren in glas hebben heel wat…

Verder lezen

Binnendeuren: soorten, materialen en prijs

Een binnendeur is niet alleen belangrijk om voor een overgang te zorgen tussen twee ruimtes. Een binnendeur vormt ook een onderdeel van het interieur. Afhankelijk van je interieurstijl kun je de stijl van de deur hierop aanpassen. De deur is dan niet alleen functioneel, maar zal een waardevolle toevoeging worden aan je interieur. Wens je…

Verder lezen

Hoogrendementsglas: prijs van HR, HR+, HR++ en HR+++ glas

Dubbele beglazing is de dag vandaag niet langer meer de standaard. Er is inderdaad een aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van soorten beglazing. Zo wordt er steeds meer gekozen voor hoogrendemenstglas dankzij zijn uitstekende efficiëntie en isolatie. Maar hoe werkt hoogrendementsglas nu? En hoe ziet het kostenplaatje eruit? Wat is hoogrendementsglas? Hoogrendementsglas, of HR…

Verder lezen