Ramen en deuren: gratis offertes

Wat wenst u te plaatsen?

Vroeg je vier of vijf offertes voor je nieuwe ramen op? Prima! Dan is het tijd om die nauwkeurig uit te pluizen, te vergelijken en… de juiste keuze te maken. Offertes vergelijken is niet zomaar de eindprijs te vergelijken die onderaan de offerte staat te blinken. Je moet oog hebben voor details. Wat vind jij belangrijk in de offertes van je ramen? Vergelijk de prijs, maar ook kwaliteit en service.

Richtlijn 1: inzicht in de offerte

Het is belangrijk om je ramen offertes goed te begrijpen. Alleen zo kan je ze op de juiste manier vergelijken. Raamspecialisten hebben ieder hun programma om een offerte op te stellen. Algemeen kan je een onderscheid maken tussen:

  • De BASISPRIJS – die wordt zo goed mogelijk berekend op basis van jouw besproken wensen en verwachtingen.
  • De MEERPRIJZEN – die zijn een gevolg van keuzes die je tijdens het plaatsingsproces nog verandert (bijvoorbeeld de kleur, de mate van afwerking, ander materiaal,…).

Richtlijn 2: kennis van de aannemer

Kloppen je vijf gekozen aannemers bij dezelfde profielleverancier aan? Dan zouden hun ramenoffertes gelijkaardig moeten zijn, zou je denken. Toch? In praktijk krijg je vaak vijf totaal verschillende eindprijzen. Dat komt voort uit het prijsverschil tussen de andere onderdelen en materialen om de ramen te plaatsen.

Stel je aannemer gerust enkele vragen over zijn partners:

  • Stellen zij een lage prijs of kwaliteit voorop?
  • Welke producten gebruiken ze?
  • Werken ze al jarenlang trouw samen of verandert je aannemer regelmatig van leverancier?

Richtlijn 3: staar je niet blind op de prijs

Plaats je nieuwe ramen op je terras? Vergelijk dan ook de extra kosten in je offertes. De eindprijs op de offertes van je ramen is natuurlijk belangrijk, maar beslis niet enkel op basis van een getal. Is de offerte zeer laag? Goedkoop is niet altijd even goed. Ligt de offerteprijs hoog? De duurste ramen zijn niet altijd nodig! Probeer op zoek te gaan naar een gezond evenwicht.

Vind je het moeilijk om de knoop door te hakken. Durf ook je gevoel te volgen. De belangrijkste kenmerken van een goede ramenspecialist zijn: kwaliteit, vetrouwen, prima service.

Vergelijk de prijzen

Richtlijn 4: vermijd onvoorziene kosten

Niets zo vervelend als onvoorziene extra kosten. Bespreek alles vooraf met je aannemer. Kan hij bijvoorbeeld langs je huis passeren met je nieuwe ramen? Of heb je een kraan nodig tijdens de plaatsing? Zulke zaken moet je meteen vragen bij het opstellen van de offerte. Een hijskraan huren kost bijvoorbeeld tot 1.500 euro. Daar wil je natuurlijk op voorbereid zijn.

Richtlijn 5: maak een keuze

Heb je alle offertes uitgepluisd? Zit je gevoel goed? Dan is het klaar om akkoord te gaan met de offerte die voor jou het beste aanvoelt. Succes!

Isolatie ramen: zoveel brengen je ramen op!

Tot 15% van de warmte verlies je via je ramen en deuren. Investeren in kwaliteitsvolle beglazing en kozijnen is dus geen overbodige luxe. Ramen die goed isoleren betekenen dus ook dat je minder zal moeten verwarmen in de winter en bijgevolg ook zult genieten van een lagere energiefactuur. Ramen isoleren tegen de kou is dus…

Verder lezen

Zet je deur open voor hout!

Kies je voor een houten deur dan kies je voor een warme en stijlvolle ingang van je woning. Het is beschikbaar in veel verschillende soorten en makkelijk te beveiligen tegen inbrekers.

Verder lezen

Schuiframen: praktisch en modern

Een schuifpui is een groot glazen raam en deur in één die de binnenkant van je woning verbindt met de buitenkant, meestal met je tuin of balkon. Ze zorgen voor veel lichtinval en dus ook een leuke sfeer. Schuiframen zijn niet alleen erg gebruiksvriendelijk maar ook plaatsbesparend dankzij hun handige schuifsysteem, wat handig is als…

Verder lezen

Zonwerend glas beschermt tegen warmte en stookkosten

Zonwerend glas zorgt ervoor dat je woning koel blijft in de zomer. Het is de ideale investering als je huis elke zomer opnieuw in een onhoudbare serre transformeert.

Verder lezen