Figuurglas: wat is het? Waar kan je het installeren?

Ben je de glazen van je ramen beu en heb je liever unieke glazen? Dan is figuurglas wellicht iets voor jou en je woning. In dit artikel ontdek je wat figuurglas juist is, waar je het precies kan laten installeren en of het een echte meerwaarde voor je woning zou kunnen zijn.

Wat is figuurglas?

Figuurglas is helder glas met een soort motief of structuur aan één zijde. Aan de kant van de structuur zal het glas iets ruwer aanvoelen dan aan de andere zijde. Bovendien is figuurglas zeer uniek waardoor veel mensen het gebruiken als decoratie binnenshuis.

Figuurglas

Waar kan je figuurglas toepassen?

De meeste mensen gebruiken het vooral als decoratie voor het interieur. Denk daarbij aan binnendeuren met glas of volledige glazen deuren.

Je glazen douchedeur unieker maken met figuurglas is ook zeker mogelijk. Figuurglas is langs één zijde glad. Daardoor kan je deze zijde zeer eenvoudig schoonmaken. 

Waar kan je figuurglas kopen?

Wanneer je overweegt om figuurglas te kopen, vraag je je hoogstwaarschijnlijk af waar je dat kan kopen en hoeveel dat nu kost. Ontdek hieronder de antwoorden op je vragen.

Online bestellen

Figuurglas kan je makkelijk en snel online bestellen. Weet je niet goed op welke site? Door het formulier helemaal onderaan de pagina in te vullen, krijg jij tal van offertes die je in een mum van tijd kan vergelijken. Het duurt gemiddeld tussen de 10 en 15 werkdagen tot de glazen bij je thuis verschijnen.

Wat is de gemiddelde prijs?

De prijs voor figuurglas hangt volledig af van een aantal factoren zoals de afmetingen van je gewenste raam, of je het glas wilt laten slijpen, type glas,… Gemiddeld betaal je voor dit type glas tussen de 60 en 70 euro per vierkante meter.

Liever zicht in exacte prijzen?
Vraag hier je offertes!

De verschillende soorten figuurglas

Er bestaan heel wat soorten figuurglas. Hieronder vind je een lijstje met de meest gebruikte opties

 • Silvit blank 
 • Byzanthijn fijn blank 
 • Chinchilla blank 
 • Crepi blank 
 • Delta blank
 • Delta mat blank 
 • Mastercarre 
 • Masterpoint 
 • Canale met blank 
 • Niagara blank
 • Niagara mat blank 
 • Nylon blank

Welke variant jij het beste kiest, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeur en je interieur. Heb je toch graag wat raad? Neem dan zeker contact op met een vakman.

Glas met figuur

Wat is een ideale dikte voor figuurglas?

De ideale dikte voor figuurglas hangt eigenlijk vooral af van het soort glas dat je kiest. Gemiddeld liggen de ideale diktes tussen de 4 mm en 8 mm.

Zo bedraagt de ideale dikte voor Byzanthijn fijn blank, Chinchilla blank, Crepi blank, Delta (mat) blank, Canale mat blank en Nylon blank 4 mm.

Voor Niagara (mat) blank en Silvit blank is dat 5 mm, voor Mastercarre 6 mm en voor Masterpoint bedraagt de ideale dikte 8 mm.

Ook interessant voor jou:

Zit je nog met enkele vragen? Ontdek hieronder enkele antwoorden op je mogelijke vragen.

Hoe noem je gehard glas waar je niet doorheen kan kijken? 

+
Gehard glas dat niet doorzichtig is en dus privacy biedt, wordt ondoorzichtig of verduisterend glas genoemd.

Wat kost het om enkel glas te laten vervangen?

+
De prijzen om je enkel glas te laten vervangen, kunnen sterk variëren van specialist tot specialist. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 15 euro per vierkante meter voor 2 mm tot 250 euro per vierkante meter voor 19 mm. Wil je graag een goede deal scoren? Door gebruik te maken van het formulier helemaal onderaan de pagina, ontvang je verschillende offertes. Zo scoor jij de beste deal om je glazen te laten vervangen.

Is figuurglas dubbel of enkel glas?

+
Figuurglas vind je meestal in dubbele beglazing. De structuur bevindt zich doorgaans aan de buitenzijde of binnenzijde van het isolatieglas.

Ontvang vrijblijvende offertes op maat van jouw budget

Ben je helemaal weg van figuurglas voor op je binnendeur of voor andere toepassingen? Vul onderstaand formulier in en kom zo in contact met tal van specialisten.

Door de offertes die je ontvangt te vergelijken, scoor jij de beste deal voor je renovatieproject. Werk voor je nieuwe projecten steeds samen met een vakman. Zo vermijd je onnodige kosten en ontvang je steeds advies op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.