Draadglas: wat is het? Eigenschappen, soorten en prijs

Benieuwd naar de mogelijkheden van draadglas voor jouw ramen? In dit artikel verkennen we uitgebreid wat het is, zijn unieke eigenschappen en beschikbare varianten. We duiken ook in de prijsaspecten, zodat je een beter idee krijgt van wat je kunt verwachten als je overweegt het glas toe te passen.

Wat zijn de unieke eigenschappen van draadglas?

Draadglas onderscheidt zich door unieke eigenschappen. Het is half doorzichtig, wat voor privacy zorgt zonder volledige lichtblokkering.

Het opvallendste kenmerk is de aanwezigheid van metalen draden in het glas, wat de veiligheid vergroot en glasscherven bij elkaar houdt bij breuk.

Op zoek naar een erkende glaszetter?
Vind een professional bij jou in de buurt.

Welke soorten en diktes bestaan er?

Bij het selecteren zijn er verschillende soorten en diktes om in overweging te nemen.

Engels draadglas, met zijn gebobbelde textuur en enkelzijdig gladde oppervlak, is ideaal voor privacydoeleinden. Aan de andere kant is brute draadglas half geribbeld en deels doorzichtig, waardoor het een populaire keuze is vanwege de goede balans tussen privacy en lichtinval.

Verkrijgbaar in verschillende diktes

Beide varianten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, waarbij 6 mm een veelvoorkomende keuze is. Het is essentieel om de juiste dikte te kiezen, omdat deze de sterkte en duurzaamheid van het glas beïnvloedt. Zoek naar de perfecte combinatie van glassoort en dikte die aansluit op jouw specifieke behoeften.

Draadglas troebel

Het proces van draadglas snijden en plaatsen

Het snijden en plaatsen vereist enige vaardigheid. Het snijden van draadglas is vergelijkbaar met normaal glas, maar het binnenste draadgaas moet apart worden doorgesneden. Afhankelijk van de draaddikte kan dit met een kleine zijsnijder, haakse slijper of vergelijkbaar gereedschap.

Zorg voor een vlakke ondergrond bij het snijden en markeer de snijplek met bijvoorbeeld een viltstift voor een rechte lijn. Gebruik een stevige rechte lat om langs te snijden. 

Bij het plaatsen van het glas is het belangrijk te weten dat het niet gehard kan worden en bij een eventuele breuk bij elkaar blijft. Houd ook rekening met de maximale leverbare breedte van 1.980 mm.

Dubbel glas met draadglas voor extra veiligheid

Dubbel glas met draadglas combineert de isolerende voordelen van dubbel glas met de extra veiligheid. De metalen draden in het glas zorgen voor extra stevigheid en hebben een inbraakvertragend effect. Als het glas breekt, blijven de scherven grotendeels bij elkaar, waardoor het risico op verwondingen afneemt.

Je kunt dit type glas zowel in enkele als dubbele beglazing gebruiken, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

In situaties met bijvoorbeeld een hoog brandgevaar of verhoogd inbraakrisico, biedt dubbel glas met draadglas of HR++ draadglas vaak de beste oplossing.

Vergelijk ramen met draadglas
Vergelijk verschillende ramen met draadglas en kies de beste voor jou. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes.
arrow Ontvang offertes op maat

Waar kan ik draadglas bestellen en kopen? Online en op maat

Ontdek het gemak van draadglas bestellen op maat via online aanbieders. Selecteer de gewenste variant, voer de afmetingen in en bereken eenvoudig de prijs. Voeg je keuze toe aan de winkelwagen en doorloop het vlotte bestelproces. De levertijd verschilt per aanbieder.

Met diverse soorten heb je de vrijheid om het glas aan te passen aan jouw specifieke wensen. Wil je een persoonlijke offerte? Vul ons vriendelijke offerteformulier in en verken de mogelijkheden van draadglas op maat.

Draadglas in gebouw

Wat kost draadglas per vierkante meter? [Prijzen 2024]

De prijzen variëren, vooral afhankelijk van het type en de dikte. Hier is een overzicht van de kosten per vierkante meter:

  • Engels draadglas: € 75 – € 95
  • Brute draadglas: € 75 – € 95
  • Spiegeldraadglas: € 135 – € 185

Dikte van het glas heeft ook invloed op de prijs. Bijvoorbeeld, voor een dikte van 4 mm is de gemiddelde prijs € 40 per vierkante meter, terwijl voor een dikte van 8 mm de prijs kan oplopen tot € 65 per vierkante meter.

Voordelig

Het is interessant om op te merken dat dit type glas over het algemeen voordeliger is in vergelijking met andere glastypes zoals plexiglas en gehard glas, die respectievelijk ongeveer € 105 en € 110 per vierkante meter kosten.

Ook interessant voor jou:

Is draadglas veiligheidsglas?

+
Hoewel draadglas extra veiligheid biedt, wordt het momenteel niet erkend als veiligheidsglas volgens de geldende normen. Als je de hoogste mate van veiligheid wilt, is het wellicht een goed idee om te overwegen gehard of gelaagd glas te kiezen.

Hoe wordt draadglas gemaakt?

+
Dit glas wordt geproduceerd met twee grote walsen. Deze walsen rollen het glas over een raamwerk van stalen draden. De ene wals brengt het glas onder het draadraamwerk, terwijl de andere de tweede glaslaag over het draadraamwerk rolt.

Vul het formulier in en vergelijk prijsoffertes

Klaar om de volgende stap te zetten? Vul het formulier in en ontvang op maat gemaakte prijsoffertes van betrouwbare leveranciers.

Vergelijk de aanbiedingen en maak een weloverwogen keuze voor jouw specifieke behoeften. Begin vandaag nog met het realiseren van je project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.