Glasverwarming: prijs & voordelen verwarmend glas

Verwarmend glas is een interessant alternatief voor verwarming. Bij dit soort glas is de warmte afkomstig van de ramen, in plaats van de radiatoren. In dit artikel lees je alles over de dit type glas. Weet je al dat je de glasverwarming wilt installeren? Vraag dan gratis offertes en vergelijk prijzen.

Ontvang GRATIS offertes

glasverwarming

Verwarmend glas: prijs

De prijs van verwarmend glas is moeilijk te bepalen. Het is immers erg afhankelijk van jouw specifieke situatie. Hoe groot is het oppervlak? Hoeveel ramen zijn er? Tegelijkertijd kan je er meer in investeren, omdat je geen budget meer hoeft te voorzien voor klassieke radiatoren.

Wat is glasverwarming?

Glasverwarming is een soort glas dat elektrische stroom omzet in warmte. Het bestaat uit gehard veiligheidsglas. Er is een onzichtbare laag metaal aan de binnenkant van de binnenste ruit, die als verwarmingselement werkt.

De buitenste ruit werkt als een reflector. Hoe dik het glas is, hangt af van de afmetingen van het raam en de plaats van de woning. De elektrische kabels die nodig zijn, kunnen onzichtbaar aangebracht worden. Verwarmd glas is beschikbaar in enkele, dubbele beglazing en zelfs drievoudige beglazing.

Vraag advies aan experts

Waarom verwarmend glas gebruiken?

Verwarmend glas kan je zowel voor buitenglas als voor binnen in huis gebruiken. In dat laatste geval is het bijvoorbeeld een scheidingswand of deur. Voor buiten kan je het gebruiken voor verschillende soorten ramen, dakramen of veranda’s.

Bovendien kan het glas de hoofdverwarming van je huis worden. Zeker voor kleinere ruimtes is dat interessant, omdat je dan ruimte uitspaart. Je hoeft immers geen klassieke radiatoren te installeren. Het is ook even eenvoudig te bedienen via een thermostaat.

In andere gevallen kan het condens tegengaan. Deze anti-condens is zeker interessant voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals een zwembad of sauna. Het glas blijft steeds doorzichtig en schoon en je hebt geen ventilatiesysteem nodig.

verwarmend glas

Wat zijn de voordelen van verwarmend glas?

Hierboven gaven we eigenlijk al een belangrijk voordeel van verwarmend glas. Als het de hoofdverwarming in je huis is, hoef je geen radiatoren te installeren en spaar je ruimte uit. Maar er zijn nog vele andere voordelen:

  • Je hebt minder kosten wat betreft installatie en onderhoud.
  • De stralingswarmte creëert een aangename warmte binnen.
  • Het ziet er mooi uit, omdat de warmtebron onzichtbaar is.
  • De verwarming in glas creëert minder stofverplaatsing. Daarom is het perfect voor astmapatiënten.
  • Het glas past in elk kozijn (vast, draaiend, hout, staal, aluminium, kunststof,…)

Duurzaam en milieuvriendelijk

Glas is over het algemeen een zwakke schakel in de isolatie van je huis. Met verwarmend glas los je dat op, aangezien de warmte nu uit de ramen komt. Er gaat minder energie verloren omdat er geen warmteverlies naar buiten toe is. Bovendien heeft het ook een hoge isolerende waarde. Eigenlijk is het dus ook isolerend glas.

Nog interessanter wordt het als je het koppelt aan zonnepanelen. Dan gebruik je geen elektriciteit meer van het elektriciteitsnet. Op die manier wordt je huis veel duurzamer en heeft het een positieve, ecologische impact.

elektroden straalt op raam

Verwarmend glas installeren? Ontvang gratis offertes

Verwarmend glas is best een interessant alternatief voor klassieke verwarmingssystemen in huis. Het creëert een behoorlijke warmte binnen, je huis wordt veel beter geïsoleerd en het ziet er mooier uit.

Om een exacte richtprijs voor jouw situatie te krijgen, vraag je best verschillende gratis offertes aan bij installateurs. Zij helpen je graag op weg, zodat jij daarna de beste keuze kunt maken voor jouw bouwproject. Via onderstaand formulier ontvang je tot 5 gratis offertes voor glasverwarming en kom je in contact met vakmannen..

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.