Glasverwarming: prijs & voordelen verwarmd glas

Verwarmd glas is een interessant alternatief voor verwarming. Bij dit soort glas is de warmte afkomstig van de ramen, in plaats van de radiatoren. In dit artikel lees je alles over dit type glas. Weet je al dat je de glasverwarming wilt installeren? Vraag dan gratis offertes en vergelijk prijzen.

Verwarmd glas: prijs

De prijs van verwarmd glas is moeilijk te bepalen. Het is immers erg afhankelijk van jouw specifieke situatie. Hoe groot is het oppervlak? Hoeveel ramen zijn er? Tegelijkertijd kan je er extra in investeren, omdat je geen budget meer hoeft te voorzien voor klassieke radiatoren.

Verwarmd glas

Wat is glaspaneel verwarming?

Glasverwarming is een soort glas die elektrische stroom omzet in warmte. Het bestaat uit gehard veiligheidsglas. Er is een onzichtbare laag metaal aan de binnenkant van de binnenste ruit, die als verwarmingselement werkt.

De buitenste ruit werkt als een reflector. Hoe dik het glas is, hangt af van de afmetingen van het raam en de plaats van de woning.

De elektrische kabels die nodig zijn, kunnen op een onopvallende manier worden aangebracht. Verwarmd glas is beschikbaar in enkele, dubbele beglazing en zelfs drievoudige beglazing.

Waarom verwarmd glas gebruiken?

Verwarmd glas kan je zowel voor buitenglas als voor binnen in huis gebruiken. In dat laatste geval is het bijvoorbeeld een scheidingswand of deur. Voor buiten kun je het gebruiken voor verschillende soorten ramen, dakramen of veranda’s.

Bovendien kan het glas de hoofdverwarming van je huis worden. Zeker voor kleinere ruimtes is dat interessant, omdat je dan ruimte uitspaart. Je hoeft immers geen klassieke radiatoren te installeren. Het is ook heel eenvoudig te bedienen via een thermostaat.

In andere gevallen kan het condens tegengaan. Deze anti-condens is zeker interessant voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals een zwembad of sauna. Het glas blijft steeds doorzichtig en schoon en je hebt geen ventilatiesysteem nodig.

Wat zijn de voordelen van verwarmd glas?

Hierboven gaven we eigenlijk al een belangrijk voordeel van verwarmd glas. Als het de hoofdverwarming in je huis is, hoef je geen radiatoren te installeren en spaar je ruimte. Maar er zijn nog vele andere voordelen:

  • Je hebt minder kosten wat betreft installatie en onderhoud.
  • De stralingswarmte creëert een aangename warmte binnen.
  • Het ziet er mooi uit, omdat de warmtebron onzichtbaar is.
  • De verwarming in glas creëert minder stofverplaatsing. Daarom is het perfect voor astmapatiënten.
  • Het glas past in elk kozijn (vast, draaiend, hout, staal, aluminium, kunststof, etc.)
Op zoek naar de beste specialist in jouw regio?
Vul dit formulier in & vergelijk tot wel vijf verschillende offertes.
arrow Ontvang offertes

Duurzaam en milieuvriendelijk

Glas is over het algemeen een zwakke schakel in de isolatie van je huis. Met verwarmd glas los je dat op, aangezien de warmte nu uit de ramen komt.

Er gaat minder energie verloren omdat er geen warmteverlies naar buiten toe is. Bovendien heeft het ook een hoge isolerende waarde. Eigenlijk is het dus ook isolerend glas.

Nog interessanter wordt het als je het koppelt aan zonnepanelen. Dan gebruik je geen elektriciteit meer van het elektriciteitsnet. Op die manier wordt je huis veel duurzamer en heeft het een positieve impact op het milieu.

Hoe verwarmd dubbel glas plaatsen in bestaande ramen?

Benieuwd naar hoe de specialist precies aan de slag gaat? Hieronder ontdek je het stappenplan van de installateur: 

  1. Meten en glas bestellen: de specialist checkt altijd op voorhand of de afmetingen juist zijn. Zo controleert hij ook meteen het kozijn om te zien of deze wel geschikt is voor het dubbel glas.
  2. Oude beglazing verwijderen: de specialist verwijdert de kitrand langs het glas om vervolgens de glaslatten weg te halen. Hij tilt nadien de ruit uit de sponning via twee sterke zuignappen.
  3. Nieuwe glasband plaatsen: eerst maakt de vakman de sponning schoon van de spijkers die achterbleven en de kitresten. Vervolgens gaat hij door met het plaatsen van een nieuw glasband. Bovendien plaatst hij de juiste steunblokjes om zo het gewicht van de ruit gelijkmatig te verdelen.
  4. Ruit in kozijn plaatsen: de kant van de coating komt aan de binnenkant van je ruimte terecht. Vervolgens plaatst de vakman de glaslatten terug op zijn plaats om nadien het geheel af te werken met kit.
Specialist is verwarmd glas aan het installeren

Hoe lang gaat verwarmd glas mee?

De levensduur van verwarmd glas bedraagt tussen de 20 en 25 jaar. Toch blijft het steeds belangrijk om je ruit goed te onderhouden. 

Wat kost isolerend glas samen met verwarmd glas?

Glas kan je zien als een zwakke schakel in je woning wanneer het gaat over isolatie. Daarom is investeren in verwarmd glas een goede keuze.

Wanneer je dit glas in huis haalt, gaat er minder energie verloren omdat er geen warmteverlies naar buiten is. Het type glas heeft een hoge isolerende waarde, waardoor het dus eigenlijk ook isolerend glas is.

De prijs van verwarmd glas is enorm moeilijk te bepalen en hangt af van enkele factoren zoals het formaat, de specialisten en de hoeveelheid ramen. Wens je toch prijzen op maat? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice en ontdek persoonlijke prijzen.

Verwarmd glas installeren? Ontvang gratis offertes

Verwarmd glas is best een interessant alternatief voor klassieke verwarmingssystemen in huis. Het creëert een behoorlijke warmte binnen, je huis wordt veel beter geïsoleerd en het ziet er mooier uit.

Om een exacte richtprijs voor jouw situatie te krijgen, vraag je best verschillende gratis offertes aan bij installateurs. Zij helpen je graag op weg, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw bouwproject. Via onderstaand formulier ontvang je tot vijf gratis offertes voor glasverwarming en kom je in contact met vakmannen.

Werk voor al je projecten steeds samen met een specialist. Zo vermijd je onnodige kosten en krijg je steeds advies op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.