Nieuwe voordeur: wat is de prijs? Hoe kosten besparen?

Sta je voor de keuze van een nieuwe voordeur maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek de kosten en bespaartips in ons artikel. Van PVC tot aluminium, leer hoe je stijl en veiligheid combineert zonder je budget te overschrijden.

Wat kost een nieuwe voordeur inclusief montage? [2024]

Een nieuwe voordeur kan variëren in prijs, gaande van € 180 tot € 1.100. De uiteindelijke kost hangt af van diverse factoren, waaronder het gekozen materiaal en de kwaliteit ervan.

Als je een beperkt budget hebt, zijn PVC voordeuren een voordelige keuze. Wil je echter een stijlvolle voordeur van hout of aluminium, dan moet je daarvoor wat meer investeren.

Belangrijk om te weten is dat de kwaliteit van een aluminium of houten deur doorgaans beter is dan die van een PVC voordeur, wat resulteert in een langere levensduur.

Nieuwe voordeur

Prijs per materiaalsoort

De prijs van een nieuwe voordeur wordt in hoge mate beïnvloed door het gebruikte materiaal. Kunststofdeuren zijn het meest budgetvriendelijk, met een gemiddelde prijs van € 550, waarbij de meest betaalbare varianten zelfs slechts € 180 kosten.

Voor houten deuren is de gemiddelde prijs rond de € 900. Als je de voorkeur geeft aan een voordeur van aluminium, moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van  € 1.100, waardoor dit het duurste materiaal is. Hieronder vind je een overzicht van de prijsrange voor verschillende voordeuren:

PVC

Kunststofdeuren, bekend om hun budgetvriendelijkheid, bieden een toegankelijke optie voor voordeuren. De prijs varieert, maar de goedkoopste PVC voordeur kan al vanaf € 180 verkrijgbaar zijn, terwijl het gemiddelde rond € 550 ligt.

Hout

Voor liefhebbers van natuurlijke en warme uitstralingen is een houten voordeur een aantrekkelijke keuze. Met een gemiddelde prijs van ongeveer € 900, biedt hout een duurzame en esthetisch verfijnde optie.

Aluminium

Als je de voorkeur geeft aan een moderne uitstraling en hoogwaardige duurzaamheid, overweeg dan een aluminium voordeur. Met een gemiddelde prijs van € 1.100 is aluminium het duurste materiaal, maar het biedt een eigentijdse en stijlvolle toevoeging aan jouw entree.

Wil je je woning een moderne uitstraling geven?
Vraag dan offertes aan voor nieuwe deuren.
arrow Ontvang offertes

Je betaalt voor kwaliteit

De materiaalkeuze bepaalt sterk de prijs en kwaliteit van voordeuren. Moderne voordeuren neigen vaak naar aluminium, waardoor het prijsverschil met PVC significant is.

Bij houten deuren varieert de prijs afhankelijk van het houttype. Standaard hout, zoals meranti, heeft een vergelijkbare prijs als PVC. Kies je voor tropische houtsoorten zoals afrormosia, dan komt de prijs dichter in de buurt van een aluminium voordeur.

Veiligheidsdeur

Aluminium deuren, bekend om hun duurzame stabiliteit en verhoogde beveiliging, hebben een hoger prijsniveau dan kunststof deuren. Het inherent sterke aluminium biedt structurele stabiliteit en bescherming tegen inbraak.

Wat zou ik nog moeten weten over voordeuren?

Aluminium deuren in het zwart worden steeds populairder. Ook massief houten buitendeuren en eiken voordeuren blijven in trek. PVC voordeuren met een houtlook of met glas zijn daarnaast ook interessante opties. Bovendien bieden PVC voordeuren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom is een kwalitatieve buitendeur zo duur?

Een hoogwaardige voordeur heeft een prijskaartje dat niet alleen wordt bepaald door het gekozen materiaal. Veiligheidssloten, isolatie, glaspartijen en de algehele afwerking zijn essentiële factoren die de prijs beïnvloeden. Overweeg de volgende aandachtspunten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe voordeur.

Veilige sloten

Een voordeur moet vooral zorgen dat niemand zomaar binnenkomt. Daarom is goed hang- en sluitwerk belangrijk. Je kunt al een veiligheidsslot krijgen vanaf € 13, maar de prijs kan oplopen tot € 300 voor extra veiligheid.

Duurdere opties bieden over het algemeen betere beveiliging

Ook kwalitatieve veiligheidsscharnieren helpen voorkomen dat de deur makkelijk wordt opengebroken, wat ook weer invloed heeft op de prijs.

Isolerende deur

Om warmteverlies in je woning te voorkomen, is goede isolatie essentieel, ook bij deuren. PVC biedt uitstekende isolatie, terwijl hout ook goed isoleert.

Aluminium is van nature minder isolerend, maar de profielen kunnen eenvoudig worden geïsoleerd. Als je deur beglazing heeft, dien je ook rekening te houden met de isolerende eigenschappen van het glas.

Hoogrendementsglas

Glaspartijen in de voordeur voegen niet alleen een esthetisch element toe, maar zorgen ook voor extra licht in je woning. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. Voor privacyoverwegingen kun je kiezen voor mat of gespiegeld glas.

Het isolatieaspect is belangrijk bij glas in de voordeur; daarom is het aan te raden te opteren voor dubbel glas of hoogrendementsglas om de warmte in je huis optimaal te behouden.

Afmetingen op maat

Bij het kiezen van afmetingen voor je deur sta je voor de keuze tussen standaardmaten en maatwerk. Het is belangrijk om te weten dat standaardmaten doorgaans kostenefficiënter zijn dan maatwerk.

Nieuwe steellook voordeur

Kosten besparen bij kopen en plaatsen voordeur

Een effectieve manier om kosten te drukken, is door zelf de oude voordeur te verwijderen. Hier zijn enkele voordelen:

Voorbereidend werk

  • Minder werk voor de aannemer: het weghalen van de oude deur voorafgaand aan de installatie vermindert het werk voor de aannemer, wat kan resulteren in lagere arbeidskosten.
  • Tijdsbesparing: het voorbereidende werk vermindert de tijd die de aannemer aan de sloop moet besteden, waardoor het hele proces efficiënter wordt.

Maak gebruik van premies van de Vlaamse overheid

Indien je van plan bent om renovatiewerken uit te voeren in je woning, is het belangrijk op de hoogte te zijn van recente updates met betrekking tot premies. De Vlaamse Renovatiepremie is een van de mogelijkheden, maar het is van belang te weten dat de vroegere Renovatiepremie niet meer bestaat.

Voor wie ingrijpende renovatiewerken overweegt, is de Mijn Verbouwpremie een relevant alternatief. Deze premie is bedoeld voor specifieke werken aan de eigen woning, zoals structurele verbouwingen en het aanpassen van de woning aan de hedendaagse normen.

Verlaagd btw-tarief voor ramen en deuren

Bovendien, als je woning ouder is dan 10 jaar, profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor nieuwe ramen en deuren

EPC-labelpremie Fluvius

De EPC-labelpremie van Fluvius is een financiële stimulans voor huishoudelijke klanten die hun woning energiezuiniger willen maken.

Deze premie is niet beperkt tot deuren maar omvat een breder scala aan energiebesparende maatregelen. Door te investeren in verbeteringen die leiden tot een gunstiger EPC-label, kunnen huiseigenaren in aanmerking komen voor deze premie.

Renovatiekrediet met rentesubsidie

Het Renovatiekrediet met Rentesubsidie is een subsidie op de lening voor energierenovatie, geldig vijf jaar na de aankoop van de woning. Het biedt een rentesubsidie om de financieringslasten te verminderen.

Voordeuren zijn veelzijdig

Voordeuren zijn volledig naar wens aan te passen. Je kunt kiezen voor een landelijke stijl, een klassieke uitstraling of zelfs voor dubbele voordeuren. Er is een breed scala aan kleuren beschikbaar, zoals zwart of wit. Ben je de huidige kleur zat? Geen probleem, je kunt je voordeur altijd overschilderen. Ook kun je ervoor kiezen om je voordeur te renoveren of je oude voordeur beter te isoleren. Heb je een herenhuis? Dan zijn er verschillende houtsoorten beschikbaar voor je voordeur. Je kunt ook kiezen voor een voordeur met een raam voor meer daglicht. Kortom, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Ook interessant voor jou:

Wat kost een houten voordeur?

+
Een houten voordeur biedt niet alleen een warme uitstraling maar ook duurzaamheid. Als je overweegt een houten voordeur aan te schaffen, kun je rekening houden met een prijsrange tussen € 1.200 en € 1.400. Deze kosten variëren afhankelijk van factoren zoals het type hout, het ontwerp, en eventuele extra functies.

Wat kost een aluminium voordeur?

+
Voor een stijlvolle aluminium binnendeur kun je rekenen op een gemiddelde prijs tussen € 650 en € 850. Echter, buitendeuren vereisen extra functies zoals diefstalbeveiliging en hoge isolatiewaarden, wat resulteert in een hogere prijsrange van € 1.100 tot € 1.300. Het is belangrijk om te noteren dat deze prijzen variëren op basis van specifieke eisen en ontwerpen.

Vergelijk offertes en vind de laagste prijs

Nu je alle informatie hebt, is het tijd om offertes te vergelijken. Vind de beste prijs die past bij jouw wensen en budget. Neem gerust contact op met vakmannen in je buurt. Door verschillende offertes aan te vragen, krijg je inzicht in de kosten, kwaliteit en service die worden aangeboden.

Met de vergelijking van offertes ben je op weg naar de perfecte voordeur. Vind de beste deal die past bij jouw woning en maak je entree compleet met een kwalitatieve, veilige, en esthetisch mooie voordeur.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.