Kathedraalglas deur: wat is het? Eigenschappen, voordelen en prijs

Leer alles over de kathedraalglas deur: eigenschappen, voordelen en prijs. Ontdek hoe deze deuren esthetiek en functionaliteit combineren. Benieuwd naar de kosten? Vind alle antwoorden in dit artikel.

Wat is kathedraalglas?

Kathedraalglas, ook wel figuurglas genoemd, is een dun, monochromatisch plaatglas met een uniek getextureerd oppervlak aan één zijde. Deze texturen, zoals groeven of puntjes, creëren een artistiek en tegelijk functioneel uiterlijk.

Het glas kan gekleurd zijn en biedt een wazig effect, waardoor het ideaal is voor deuren die privacy bieden zonder lichtinval te belemmeren.

Vaak gecombineerd met andere glassoorten, zoals gehard glas, maakt kathedraalglas zich veelzijdig in toepassingen, variërend van deuren tot meubels en scheidingswanden.

Snel en gratis offertes vergelijken?
Contacteer gratis en vrijblijvend ervaren professionals.

Eigenschappen van een kathedraalglas deur

Een deur met kathedraalglas heeft verschillende onderscheidende kenmerken die ze uniek maken.

  • Vervagend effect: kathedraalglas heeft een vervagend effect dat zorgt voor privacy zonder de lichtinval te blokkeren. Dit komt doordat het glas niet geheel doorschijnend is, waardoor je niet precies kunt zien wat er achter de deur gebeurt.
  • Veelzijdige toepassingen: kathedraalglas kan worden gecombineerd met andere soorten glas zoals gehard glas, veiligheidsglas of zelfs dubbel glas, afhankelijk van het motief en de dikte. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van deuren tot scheidingswanden.
  • Lichteffecten: kathedraalglas heeft een ruw oppervlak dat zorgt voor een levendige, bijna mystieke lichtval. Het glas is semi-transparant en de doorzichtigheid kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid licht in de ruimte, wat een uniek lichteffect creëert.
  • Esthetiek en stijl: deuren met kathedraalglas hebben een elegante en stijlvolle uitstraling die een extra touch geeft aan je interieur. Ze zijn ideaal voor zowel moderne als traditionele interieurs en kunnen op maat worden gemaakt om perfect te passen bij je specifieke stijl en esthetiek.
Katherdraalglas voordeur

Voordelen van stalen deuren met kathedraalglas

Stalen deuren met kathedraalglas bieden verschillende voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel binnen- als buitendeuren.

  • Privacy: dankzij de niet volledig doorschijnende eigenschap van kathedraalglas, zorgen deze deuren voor voldoende privacy, terwijl ze toch natuurlijk licht doorlaten.
  • Esthetiek: ze voegen een moderne en elegante uitstraling toe aan elke ruimte. Het glas creëert unieke lichteffecten die de esthetiek van de ruimte versterken.
  • Duurzaamheid: stalen deuren zijn zeer duurzaam en bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor ze langer meegaan dan houten deuren.
  • Veiligheid: stalen deuren bieden ook een hoge mate van veiligheid, dankzij hun stevige constructie.
  • Maatwerk: deze deuren kunnen op maat worden gemaakt, waardoor ze kunnen worden aangepast aan elke ruimte en stijl.
  • Geen aanpassingen nodig: een van de belangrijkste voordelen van stalen deuren met glas is dat er geen aanpassingen aan je bestaande kozijnen nodig zijn.

Hoeveel kost een stalen deur met kathedraalglas?

De prijs van jouw stalen deur met kathedraalglas hangt af van diverse factoren, zoals de deurgrootte, het ontwerp, extra opties (zoals scharnieren en afwerking), en het glastype en -dikte. Ook installatiekosten spelen een rol.

Gemiddeld liggen de kosten tussen € 1.200 en € 6.000 (excl. btw en incl. plaatsing). Maatwerk en specifieke designelementen kunnen de prijs verhogen.

Een richtprijs voor stalen deuren met glas is ongeveer € 1.685 (excl. btw). Houd er rekening mee dat dit richtprijzen zijn, en het is slim om offertes te vergelijken voor een nauwkeurige prijsinschatting voor jouw project.

Vergelijk gratis prijsoffertes 

Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw stalen deur met kathedraalglas? Ontvang gratis prijsoffertes van verschillende leveranciers en vergelijk ze om de beste deal te vinden.

Vul het formulier in en neem de volgende stap naar het realiseren van jouw gewenste stalen deur.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.