Reynaers ramen: producten, kleurenassortiment en creatieve ontwerpen

Op zoek naar een goede leverancier van ramen? Reynaers ramen staan bekend om hun hoogwaardige raamsystemen. Met een focus op esthetiek, kwaliteit en innovatie heeft het bedrijf een uitgebreid assortiment. In dit artikel ontdek je hoe Reynaers ramen unieke ontwerpen brengt die tegelijkertijd voldoen aan strenge eisen van functionaliteit en duurzaamheid.

Wie zijn Reynaers aluminium?

Reynaers Aluminium is een Belgisch bedrijf dat behoort tot één van de wereldleiders in de aluminiumindustrie. Het bedrijf staat bekend om zijn toewijding aan design, innovatie en details.

De ramen van Reynaers worden veel gebruikt in zowel residentiële als commerciële bouwprojecten. Ze hebben een enorm goede reputatie opgebouwd waarbij ze zich focussen op duurzaamheid, innovatie en operationele uitmuntendheid.

Reynaers ramen plaatsen

Alle Reynaers aluminium ramen op een rij

Ben je op zoek naar de perfecte Reynaers-ramen voor je gloednieuwe bouwproject? Hieronder vind je een handig overzicht van de verschillende opties en wat ze precies inhouden. 

1. MasterLine 8

MasterLine 8 focust zich op energieprestaties en kan topresultaten voorleggen. Het is zelfs geschikt voor passiefbouw door zijn unieke isolatiekwaliteiten.

Het heeft drie isolatieniveaus: van renovatie tot passiefbouw. Wanneer je gaat voor Masterline 8 heb je de keuze uit verschillende designvarianten, zo past het ideaal in elk interieur. 

2. MasterLine 10

Is de MasterLine 10 misschien iets voor jou? Ook dit gamma focust zich op isolatie. Daarom is het zelfs uiterst geschikt voor passiefbouw.

De MasterLine 10 heeft een slank design en heeft net zoals de MasterLine 8 vier designvarianten: functioneel, renaissance, deco en verborgen vleugel. 

3. SlimLine 38

Heb je liever een minimalistische aanpak voor je raam-design? De SlimLine Reynaers-ramen bootsen het uitzicht van stalen ramen na. Het geeft dus een ‘steel look‘ aan je ramen en deuren.

Deze uitstraling komt volledig in zijn recht bij moderne en karaktervolle nieuwbouwwoningen. Maar ze bieden ook zeker een meerwaarde bij renovatieprojecten om de authenticiteit van een woning te behouden.

Het gamma heeft twee isolatieniveaus: van renovatie tot lage energiewoningen. Bovendien kan je kiezen uit drie verschillende designvarianten: classic, cubic en ferro

4. ConceptSystem 77

ConceptSystem 77 past bij zowat elk bouwproject dankzij de vele designmogelijkheden. Je kan de ramen zelfs verkrijgen in extreme veiligheidsvarianten zoals kogelvrije ramen.

Staat vooral bekend voor zijn goede prijskwaliteitverhouding

Niet zeker welke optie je moet nemen?
Weet je niet zeker welke Reynaers ramen het beste bij je passen? Vraag hier advies op maat aan.
arrow Ontvang advies op maat

Reynaers raamstijlen: een handig overzicht

Reynaers aluminium ramen kan je ook in verschillende stijlen laten ontwerpen naargelang jouw persoonlijke voorkeuren. We leggen de drie populairste stijlen hieronder uit.

1. Minimalistisch en modern

Less is more. Minimalistische ramen winnen aan populariteit de laatste jaren. Ze zijn zeer functioneel, zonder enige afleidingen zoals versieringen.

Door de tijdloze uitstraling van deze soort ramen gaan ze jaren mee in je interieur. Je kan zelfs kiezen voor een verborgen vleugel om een strakke look te verzekeren.

In de SlimLine reeks is het Cubic design het ultieme design voor iedereen die fan is van minimalisme. 

2. Landelijk en klassiek

Is je woning eerder landelijk en klassiek? Dan kan je natuurlijk dezelfde stijl doortrekken naar je nieuwe ramen. De landelijke stijl straalt iets meer warmte uit en biedt meer plaats voor kleine extraatjes die bijdragen aan je huiselijke sfeer.

Het Deco of Renaissance raamdesign in de MasterLine reeks is eigenlijk de ideale keuze voor een landelijke stijl. 

3. Industriële details

Ook de industriële stijl wordt alsmaar populairder en populairder. De reuze fabrieksramen van vroeger zijn weer helemaal terug in de mode. Maar uiteraard willen we dat die ramen ook voldoen aan de hedendaagse energienormen.

Daarom is de SlimLine Ferro reeks ideaal voor een industriële stijl met oog voor duurzaamheid.  

Uit welke kleuren kan je bij Reynaers kiezen?

De afwerking van je ramen maakt de stijl van je woning helemaal compleet. Daarom kan je bij de Reynaers ramen kiezen uit alle RALkleuren. Om de gewenste kleur te geven aan het oppervlak van een profiel gebruikt het bedrijf twee processen: poederlakken en anodisatie.

1. Poederlakken

Zoals de naam het al verklapt, wordt het oppervlak van het aluminium met polyesterpoeder gekleurd. Maar hoe werkt dat precies? Het aluminium met poeder wordt gebakken in de oven en nadien verhardt het poeder en hecht het zich aan het aluminium. Het resultaat is een egale en duurzame coating. 

Ben je fan van wat extra? Met poederlak kan je ook gaan voor een matte of glanzende afwerking voor je ramen. De keuze ligt volledig bij jou. 

2. Anodisatie

De tweede methode om aluminium te kleuren is door het te anodiseren. Hoe werkt het? Eerst worden de profielen grondig gereinigd. Nadien worden ze ondergedompeld in een soort chemisch bad waar de poriën zich openen.

Vervolgens krijgen ze hun gewenste kleur in een metaaloxidebad. Als laatste gaan de poriën zich sluiten in een stoombad. 

Het grote voordeel van deze anodisatie is dat je het aluminium in zijn meest pure vorm krijgt doordat de textuur goed zichtbaar is. 

Welke methode kies ik best?

Welke methode jij het best kiest, hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeuren. Hoewel beide methodes veel gelijk hebben, is er één detail dat verschilt. Poederlakken bedekt het oppervlak met een toplaag terwijl het anodiseren de originele aluminium structuur benadrukt.

Verdere ontwerpmogelijkheden bij Reynaers ramen

Naast de kleur, bepalen ook andere elementen de uiteindelijke uitstraling. Reynaers biedt heel wat designmogelijkheden aan. 

1. Symmetrie (verborgen vleugel of gelijke profielen)

Wanneer je een raam opent, kan de resulterende asymmetrie frustrerend zijn, vooral als je een voorliefde voor perfectie hebt. Een opengaand raam is bijna onmisbaar in elke woning.

Ben je eerder een fan van symmetrie? Ga dan voor ramen met een verborgen vleugel of gelijke profielen. Door de verborgen vleugel kan je niet zien of een raam open kan of niet. 

2. Profielen

Er bestaan heel wat verschillende soorten en stijlen voor raamprofielen. De stijl die je uiteindelijk zal kiezen, bepaalt de hele uitstraling van je gevel. Bij de Reynaers ramen heb je keuze uit verschillende profielstijlen

  • Functioneel: sober en minimalistisch.
  • Deco: hedendaags design met afgeschuinde lijnen.
  • Verborgen vleugel: symmetrie en strak.
  • Renaissance: rustiek en klassiek.

3. Kruishouten

Kruishouten verdelen je raam in kleinere raampjes. Dat zorgt voor een mooi visueel effect. Dit extraatje komt perfect tot zijn recht bij een landelijke of klassieke stijl. Tegenwoordig wordt de industriële look ook vaak gecombineerd met deze kruishouten.

Reynaers ramen: kruishouten

4. Vast of open raam

In het algemeen zijn vaste ramen slanker en relatief goedkoper. Hiervoor zijn minder onderdelen nodig en daarom is het zeer interessant voor minimalisten. Uiteraard wil je je woning ook ventileren, dus kies je hoogstwaarschijnlijk voor open ramen die wat meer onderdelen vereisen.

Wil je graag opengaande ramen zonder te moeten toegeven op vlak van symmetrie en de uitstraling van de ramen? Ga dan voor een hidden vent waarbij raamspecialisten zorgen dat je opengaande en niet-opengaande ramen exact even breed zijn.

5. Grootte (afmetingen)

Wanneer je overweegt om nieuwe Reynaers ramen te plaatsen, moet je op voorhand goed nadenken over de afmetingen want dat heeft een enorme invloed op de uitstraling van je gevel.

Bij moderne woningen en woningen met een industriële bouwstijl zien we vaker grote ramen. Deze bieden enorm veel lichtinval en stralen luxe uit.

Ben je eerder fan van een landelijke of rustieke stijl? Kies dan eerder voor kleinere ramen. Je kan deze namelijk combineren met kruishouten.

Waarom zijn Reynaers aluminium raamprofielen een goede keuze?

Wat zijn nu precies de voordelen van Reynaers ramen? We sommen de belangrijkste voor je op in een handig overzichtje. 

1. Uitstekende energie-efficiëntie

De Reynaers ramen hebben hoge isolatiewaardes, waardoor je minder warmte verliest door je ramen. Deze ramen zijn uitgerust met een driekamersysteem met thermische onderbreking. Hierdoor behoud je de warmte in de winter binnen, terwijl je in de zomer de warmte beter buiten houdt. 

2. Goede akoestisch isolerende eigenschappen

Woon jij in een lawaaierige omgeving? Dan kan deze eigenschap van de Reynaers ramen jou misschien uit de nood helpen.

De ramen bezitten driedubbele beglazing gecombineerd met goed geïsoleerde raamprofielen. Zo kan je meer genieten van de stilte in huis. 

3. Inbraakveilige eigenschappen

Niemand wil inbrekers in huis. De ramen zijn zeer stabiel en resistent tegen vervormingen, waardoor ze je zowel bescherming bieden tegen dieven en tegen brand. Zo blijf je genieten van een veilig en geborgen gevoel voor jou in je woning. 

4. Lange levensduur

Aluminium ramen zijn 100% recycleerbaar. Dat wilt zeggen dat aluminium eigenlijk eindeloos gebruikt kan worden. Men noemt het materiaal zelfs ‘het groene metaal’. Draag je graag een steentje bij aan een groenere planeet? Dan zijn Reynaers ramen de ideale optie voor jou. 

Reynaers ramen laten installeren? Verstuur je aanvraag en krijg een prijs op maat voor jouw project

Ben je geïnteresseerd in Reynaers ramen? Vul onderstaand formulier in en kom in contact met tal van raamspecialisten in jouw buurt. Door de verschillende offertes te vergelijken, scoor jij de beste deal voor jou en je woning.

Werk voor je renovatie- of bouwprojecten steeds samen met een vakman. Zo vermijd jij onnodige kosten en ontvang je steeds advies op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.