Levertermijn ramen: wat is de gemiddelde levertijd?

Een gemiddelde levertermijn voor ramen bedraagt ongeveer 12 weken, maar elke bestelling is natuurlijk uniek. Maak je zorgen dat een late levering van je ramen je andere bouwplannen in de war stuurt? Vind in dit artikel alles waar je rekening mee moet houden.

Wat te verwachten bij het bestellen van ramen

Bij het bestellen van ramen zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de exacte levertermijn afhangt van het gekozen materiaal en de fabrikant. Vaak wordt een indicatieve levertijd bij de bestelling gegeven, maar houd er rekening mee dat deze kan variëren.

Een tweede aspect om in gedachten te houden is dat de levering meestal op afspraak plaatsvindt. Zorg ervoor dat je beschikbaar bent op de afgesproken datum en tijd.

Ten slotte, is het raadzaam om ruim van tevoren te bestellen om voorbereid te zijn op mogelijke vertragingen, vooral tijdens drukke periodes.

Een installateur aan het werk bij een dakraam.

De gemiddelde levertijd voor nieuwe ramen en deuren

De gemiddelde levertijd voor nieuwe ramen en deuren is doorgaans 12 weken. Dit komt doordat elk product op maat wordt gemaakt voor elke klant, wat betekent dat er geen standaardproducten en dus ook geen grote voorraden zijn waaruit onmiddellijk kan worden geput.

Het is belangrijk om deze levertijd in acht te nemen bij het plannen van jouw project om eventuele vertragingen te voorkomen. Houd er echter rekening mee dat de levertijd kan variëren, afhankelijk van de drukte bij de fabrikant.

Vergelijk en bespaar
Vergelijk gratis offertes en levertermijnen van verschillende specialisten in jouw buurt en kies de beste deal voor jouw ramen en deuren.
arrow Ontvang offertes op maat

Factoren die de levertijd van ramen beïnvloeden

De levertijd van ramen kan worden beïnvloed door verschillende factoren. Een van de meest cruciale factoren is het soort materiaal dat is gekozen voor de ramen.

Bijvoorbeeld, ramen gemaakt van PVC of aluminium kunnen sneller worden geproduceerd dan houten ramen, wat de levertijd kan verkorten.

Een andere belangrijke factor is de grootte en complexiteit van de bestelling. Het spreekt voor zich dat een grotere bestelling of een bestelling met complexe, op maat gemaakte ramen langer zal duren om te produceren.

Ook het seizoen waarin je bestelt kan van invloed zijn. Tijdens piekperiodes, zoals de lente en de herfst, kunnen fabrikanten het drukker hebben, wat kan leiden tot langere levertijden.

Bovendien kan de leverancier een grote rol spelen in de levertijd. Sommige leveranciers hebben mogelijk al een voorraad van bepaalde soorten ramen, wat de levertijd kan verkorten.

Het is altijd een goed idee om dit te controleren bij het kiezen van een leverancier.

Raam installeren.

Hoe lang duurt het vervangen van ramen en deuren?

Het vervangen van ramen en deuren is een proces dat tijd en vakmanschap vereist. De exacte tijdsduur hangt af van diverse factoren, waaronder het aantal te vervangen ramen en deuren en de complexiteit van de installatie.

Over het algemeen kan het vervangen van één raam enkele uren duren. Voor een volledig huis, kan dit proces enkele dagen in beslag nemen.

  • Voorbereiding: voordat het vervangingsproces begint, wordt eerst de bestaande raam- of deuropening opgemeten om te zorgen voor een perfecte pasvorm.
  • Installatie: het oude raam of deur wordt verwijderd, de nieuwe wordt geplaatst en stevig vastgezet. Daarna wordt de afwerking rondom het raam of de deur aangebracht.
  • Afwerking: na de installatie wordt het raam of de deur afgewerkt en verzegeld om luchtlekken te voorkomen. Ook worden eventuele schilderwerken uitgevoerd.

Houd er rekening mee dat deze tijdsduur slechts een schatting is. Factoren zoals weersomstandigheden en onverwachte problemen kunnen de totale tijdsduur beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om voldoende tijd te reserveren voor dit proces.

Vergelijk specialisten
Hulp nodig? Wij brengen je direct in contact met betrouwbare installateurs.

Kosten en overwegingen bij het kiezen van nieuwe ramen

Bij de aanschaf van nieuwe ramen spelen de kosten een belangrijke rol. Deze kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren:

  • Type materiaal: PVC-ramen vormen vaak de meest betaalbare keuze, met prijzen rond € 200 – € 400 per m². Houten ramen kunnen iets duurder uitvallen, terwijl aluminium ramen aan de bovenkant van het prijsspectrum liggen.
  • Afmetingen en complexiteit: grotere of op maat gemaakte ramen kunnen de kosten opdrijven.
  • Inclusief installatie: let op of de prijs inclusief plaatsing en isolatieglas is.

In het algemeen schommelt de gemiddelde prijs voor nieuwe ramen bij vrijstaande woningen tussen € 12.000 en € 20.000 en bij rijwoningen tussen € 7.500 en € 15.000.

Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs om prijzen te vergelijken en de beste deal te vinden die past bij jouw budget en wensen.

Levertermijn ramen: wachten tot 8 weken om de ramen te laten plaatsen.

Meer weten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met specialisten in je buurt

Wil je meer te weten komen over het installeren ramen en hun levertermijn? Vul dan het onderstaande formulier en vind de beste oplossing bij jou in de buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.