Dubbele voordeur: een praktische deur met veel ontwerpmogelijkheden

Ben je toe aan een nieuwe voordeur? Dan is een dubbele voordeur een optie die stijl en praktisch gemak combineert. Zo’n deur opent de deur naar een ruimtelijke entree en biedt volop kansen om je huis een persoonlijke touch te geven.

Vergelijk prijzen en kwaliteit

Wat is de prijs voor een dubbele voordeur?

De prijs speelt een grote rol in jouw beslissing. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts richtprijzen zijn.

MateriaalPrijsindicatie (incl. HR++ glas, excl. montage)
Kunststof€ 1.800 – € 2.700
Hout€ 1.700 – € 2.500
Aluminium€ 2.000 – € 3.000

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Dubbele voordeur ontwerpen: enkele belangrijke keuzes

Hieronder een korte uitleg om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jouw dubbele deur:

1. Materiaal

Elk materiaal heeft zijn eigen charme en voordelen.

Kunststof of PVC: klassieke uitstraling

Als je een voordeur met een tijdloze, klassieke look wilt, zijn kunststof of PVC uitstekende opties. Deze materialen zijn niet alleen makkelijk te onderhouden, maar ze kunnen ook zo ontworpen worden dat ze het uiterlijk van klassiek hout nabootsen.

Dit maakt ze bijzonder geschikt voor huizen met een traditionele stijl, waar je de authentieke uitstraling van hout wilt behouden zonder de bijbehorende onderhoudszorgen.

Combinatie hout en aluminium: landelijke en moderne uitstraling

Overweeg een voordeur die landelijke charme combineert met een vleugje moderniteit door hout en aluminium samen te brengen.

De warmte van hout geeft je entree een natuurlijke, gastvrije uitstraling, terwijl het aluminium een moderne touch toevoegt.

Deze mix is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar verhoogt ook de levensduur van je voordeur, waardoor het een praktische keuze is die stijl met duurzaamheid verenigt.

2. Kleur (zwart of iets gedurfder)

Als het op kleur aankomt, ligt de veilige keuze bij zwart. Deze tijdloze kleur past vrijwel overal bij en zorgt voor een elegante uitstraling.

Wil je echter jouw voordeur laten opvallen?

Dan is het een idee om te experimenteren met een gedurfdere tint. Zo creëer je een unieke, opvallende look die echt een persoonlijke touch aan je huis geeft.

Krijg de beste oplossing voor jouw behoeften

3. Met of zonder (mat of helder) glas

Besluit of je glas in je dubbele voordeur wilt, en zo ja, of je voor mat of helder glas kiest. Mat glas biedt meer privacy, terwijl helder glas meer licht binnenlaat en een open gevoel geeft.

4. Met of zonder roeden

Roeden kunnen een klassieke en gezellige uitstraling geven aan dubbele deuren. Ze passen goed bij oudere huizen of huizen met een traditionele stijl. Als je een modernere uitstraling wilt, kun je beter kiezen voor een deur zonder roeden.

Blauwe dubbele voordeur.

Hoe breed zijn dubbele deuren? [Afmetingen]

Als je nadenkt over dubbele voordeuren, is het essentieel om de juiste afmetingen voor ogen te hebben. Stijl en functionaliteit zijn belangrijk, maar de basis ligt bij het kiezen van de juiste maat. De breedte van dubbele deuren kan variëren, typisch tussen 120 cm en 200 cm

Meet je nieuwe dubbele deur correct op (breedte en hoogte)

Meet de breedte en hoogte van de ruwe muuropening waar de deur geplaatst zal worden. Trek van deze afmetingen ongeveer 2 3 cm af om ruimte te bieden voor isolatie en voeging. Zo zorg je ervoor dat je dubbele voordeur perfect past en functioneert zoals je wenst.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen van een dubbele voordeur op een rij

Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen als je denkt aan een dubbele voordeur.

1. Praktisch

Dubbele deuren zijn handig. Ze bieden meer ruimte voor het verplaatsen van grote voorwerpen zoals meubels en zijn ideaal voor een gastvrije entree.

Deze deuren zijn ook flexibel in gebruik; je kunt één deur gebruiken voor dagelijks gebruik en beide openen voor speciale gelegenheden.

2. Past bij verschillende stijlen

Dubbele voordeuren zijn veelzijdig en passen bij diverse huisstijlen, van klassiek tot modern. Ze kunnen worden aangepast aan de esthetiek van je huis, waardoor ze een perfecte keuze zijn ongeacht je smaak.

3. Inbraakwerend

Met de juiste sloten en versterkingen zijn dubbele voordeuren net zo veilig als enkele deuren. Ze kunnen extra bescherming bieden tegen inbraken, waardoor je huis veiliger is.

4. Goede isolerende eigenschappen

Dubbele voordeuren zijn vaak beter geïsoleerd dan enkele deuren. Dit betekent dat ze kunnen helpen om warmte binnen te houden en tocht buiten te sluiten, wat bijdraagt aan een comfortabeler huis en lagere energiekosten.

Groene dubbele voordeur.

Extra info, advies op maat en concrete offertes van specialisten ontvangen? Vul het offerteformulier in

Ontvang zo snel mogelijk alle info en advies op maat, rechtstreeks van experts. Heb je een specifieke vraag? Die kun je ook meteen stellen. Zo eenvoudig is het om een stap dichter bij je ideale dubbele voordeur te komen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.