Witte binnendeur met glas: een stijlvolle deur met veel ontwerpmogelijkheden

Ben je op zoek naar een (nieuwe) binnendeur, maar weet je niet goed waar te beginnen? Een witte binnendeur met glas is een populaire optie door haar veelzijdigheid. In dit artikel vind je inspiratie over hoe je de ideale combinatie vindt van stijl en materiaal voor jouw woning. Zo leer je waar je op moet letten voor je je keuze maakt.

Witte (binnen)deur met glas ontwerpen: enkele decoratieve mogelijkheden

Er bestaan duizenden decoratieve mogelijkheden voor een witte binnendeur met glas. Hoe maak je een keuze tussen elk materiaal voor de deur, elk type glas, elke deurstijl of elke mogelijke kleurschakering? Hieronder vind je meer informatie om een goede keuze te maken voor jouw interieur.

1. Schakeringen wit

Wit bestaat in verschillende schakeringen. De populairste tinten zijn varianten van zuiver wit. Naargelang je smaak en je interieur kan je kiezen voor uiteenlopende wittinten zoals crèmewit, gebroken wit, verkeerswit en zo verder. Zoek welke RAL-kleuren het beste passen in jouw kamer.

2. Welk type glas kan je in een binnendeur plaatsen?

Je kan kiezen uit verschillende soorten glas die je in een binnendeur kan plaatsen. Kies uit klassiek glas, facetglas, figuurglas of zelfs glas in lood. Je kan telkens kiezen tussen een matte optie of blank glas. 

Een glazen binnendeur in zowel mat als blank glas geeft meer natuurlijk licht aan je kamer. Mat glas geeft je ook meer privacy voor een slaap- of werkkamer. 

Krijg tips op maat van je woning over het ideale type glas
Contacteer gratis specialisten uit je buurt.
arrow Ontvang offertes

3. Uiteenlopende interieurstijlen: klassiek, modern, industrieel…

Doordat je zoveel keuze hebt in het aanbod van witte binnendeuren met glas, kan je de passende deur vinden voor uiteenlopende interieurstijlen.

Is je woning klassiek, modern, industrieel, eclectisch of landelijk ingericht? Er bestaat gegarandeerd een combinatie die past voor je thuis.

Grote witte schuifdeur met een speciaal schuifsysteem.

4. (Contrasterend) deurbeslag

Wil je een schuifdeur of liever een klassieke scharnierdeur? Beide zijn een goede optie en geven een aparte touch aan je kamers.

Voor schuifdeuren heb je een schuifdeursysteem en een deurgreep nodig. Voor scharnierdeuren heb je natuurlijk scharnieren, een deurkruk en een slot nodig.

Geef je witte binnendeur met glas een speciale uitstraling door contrasterend deurbeslag te installeren. Dat wil zeggen dat je de scharnieren in een donkere kleur zoals zwart of donkergroen bestelt. Ga je liever voor een subtieler contrast? Kies dan voor deurbeslag dat koper- of messingkleurig is.

5. Uitvoeringen deuren

De populairste uitvoeringen van binnendeuren zijn paneeldeuren en boarddeuren met glas. Boarddeuren staan bekend om hun goede brandveiligheid en hun minimalistisch design.

Paneeldeuren hebben een klassiekere look die een gezellige en speelse uitstraling kan geven aan je interieur. Er zijn natuurlijk nog veel meer uitvoeringen mogelijk zoals luxueuzere ontwerpen op maat. 

Je kan ze bestellen als opdekdeur of als stompe deur. Opdekdeuren zijn iets groter dan het profiel en dekken het af zodat je geen naad ziet. Stompe deuren vallen samen met het profiel.

Op zoek naar de perfecte deur?
Laat je deur gratis opmeten door specialisten.

6. Materiaal

Kies het juiste materiaal voor jouw binnendeur. De populairste zijn metalen en houten binnendeuren. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je een kort overzicht.

Staal

Staal is een populair materiaal voor binnendeuren. Het is heel stevig, maar iets zwaarder. Daardoor moet je mogelijk extra verstevigingen aanbrengen in de structuur van je muur of je vloer. Wil je een industriële binnendeur? Kies dan voor een stalen binnendeur.

Witte schuifdeur met glas in een wit interieur met nadere witte binnendeuren.

Aluminium

Aluminium is lichter dan staal, dus hoef je je vloer en plafond niet extra te verstevigen. Het is een duurzamer materiaal dan staal.

Hout

Hout is een duurzaam materiaal. Het is warmer en gezelliger dan een metalen binnendeur. Het vergt iets meer onderhoud dan metalen deuren.

Welk materiaal past het beste bij je woning?
Ontvang advies op maat van je situatie en budget over je materiaalkeuze.
arrow Vergelijk offertes

Waarom een witte glazen binnendeur kopen?

Er zijn twee belangrijke redenen om te kiezen voor een witte binnendeur met glas.

Een witte binnendeur heeft een neutrale kleur die in veel interieurstijlen past. Door die veelzijdigheid is dit een goede keuze voor jouw woning.

Glazen binnendeuren bevorderen de natuurlijke lichtinval. Dat is aangenamer voor het oog en je bespaart energie van je lampen.

Twee witte binnendeuren met glas en grijze klinken in een rustig, modern interieur.

Info, advies of prijzen op maat nodig? Kom in contact met specialisten in jouw regio

Heb je nog vragen over je witte binnendeur met glas? Vul onderstaand formulier in en krijg gratis meer informatie over ramen en deuren. Zo ben je goed geïnformeerd voor je je beslissing maakt.

Laat je je deur liever installeren door specialisten of wil je hun advies rechtstreeks vragen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes via het formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.