Prijs driedubbel glas: kosten per m2 [+ Vergelijking met dubbel glas]

Sta je op het punt om jouw ramen een upgrade te geven en vraag je je af wat de prijs driedubbel glas per vierkante meter is? Goede vraag! In dit artikel gaan we niet alleen de prijs van driedubbel glas verkennen, maar ook een vergelijking maken met het vertrouwde dubbel glas. Ontdek hoe deze investering niet alleen je comfort verbetert, maar ook aanzienlijke energiebesparingen oplevert. Laat je leiden door de wereld van efficiënte beglazing en maak een weloverwogen beslissing voor een duurzame en gezellige leefomgeving.

Wat kost driedubbel glas per vierkante meter?

Driedubbel glas, met een gemiddelde prijs per m² tussen € 150 en € 230 inclusief btw en installatiekosten, vertegenwoordigt een geavanceerde vorm van beglazing met mooie langetermijnvoordelen. 

Hoewel de initiële investering aan de hogere kant lijkt, kan je het goedspreken door de superieure isolerende eigenschappen van driedubbele beglazing. 

Dit resulteert niet alleen in grote besparingen op energiekosten op de lange termijn, maar draagt ook bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere woonomgeving.

Het is een investering die niet alleen comfort en energie-efficiëntie oplevert, maar ook de waarde van de woning verhoogt.

Wat is het verschil in kost tussen HR++ en triple glas?

Driedubbel glas is aanvankelijk duurder. Deze prijs omvat de extra glaslaag en vereist een dieper profiel. In tegenstelling hiermee kost HR++ glas gemiddeld tussen € 105 en € 120 per m² (incl. btw en installatie) en is de dus de goedkoopste optie. 

Bij driedubbel glas zijn de installatiekosten doorgaans hoger door het extra gewicht en vaak het gebruik van een kraan. Daarentegen hebben HR++ glazen lagere installatiekosten vanwege het lichtere gewicht en de minder complexe installatie. 

Wanneer je een keuze maakt is het van groot belang om niet alleen naar de prijs van het glas zelf te kijken, maar ook naar de bijkomende installatiekosten, het gewicht en de complexiteit van de installatie.

Sta je op het punt om je ramen te upgraden?
Vergelijk prijzen en maak een weloverwogen keuze met onze gratis offerteservice voor driedubbel glas.
arrow Ontvang offertes op maat

Hoe besparen op de aankoopkosten van driedubbel glas?

Ontdek de verschillende manier om kosten te besparen op driedubbel glas.

Premie voor hoogrendementsbeglazing

Bespaar op de aankoop van driedubbel glas door gebruik te maken van de premie voor hoogrendementsbeglazing.

Deze financiële ondersteuning is van toepassing op het plaatsen van nieuwe hoogrendementsbeglazing, waaronder hoogrendementsglas en kunststofplaten. Of op het vernieuwen van ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing. 

Belangrijke details omvatten de toegankelijkheid van eigenaren en investeerders in bestaande woon- en niet-woongebouwen. 

Eigenaar-bewoners uit de middelste en laagste inkomensgroepen en verhuurders aan een sociaal verhuurkantoor, kunnen extra premies aanvragen.

Financiële voordelen

De geldende premiepercentages (50% en 35% voor respectievelijk de laagste en middelste inkomensgroepen) blijven van kracht tot 31 – 12 – 2024. Maak slim gebruik van deze financiële voordelen.

Driedubbel glas

Offertes vergelijken

Offertes vergelijken is een slimme manier om geld te besparen bij de aanschaf van driedubbel glas. Door verschillende offertes te bekijken, krijg je inzicht in de prijsvariaties en kun je de meest voordelige optie kiezen die past bij jouw behoeften en budget.

Het is een eenvoudige en effectieve stap naar kostenefficiëntie en het verkrijgen van hoogwaardige producten.

Benieuwd naar de kosten van driedubbel glas?
Ontvang vrijblijvend deskundig advies.

Kies je best voor dubbel of voor driedubbel glas?

Prijzen van de beglazing

Het prijsverschil tussen driedubbel glas en HR++ glas is interessant. Driedubbel glas kost tussen € 150 en € 230 per m², inclusief btw en installatie, terwijl HR++ glas gemiddeld € 105 tot €120 per m² kost, inclusief btw en installatie. 

Hoewel de initiële kosten voor driedubbel glas hoger zijn, moet worden opgemerkt dat deze prijs de extra glaslaag en het gebruik van een dieper profiel omvat. Deze extra investering resulteert in betere isolatie en kan op lange termijn grote energiebesparingen betekenen.

Driedubbel-glas

Besparing op termijn dankzij isolatiewaarde

Driedubbel glas heeft een Uwaarde van 0,6, terwijl dubbel glas een Uwaarde van 2,8 heeft. De significant lagere U-waarde van driedubbel glas wijst op superieure isolerende eigenschappen.

Dit vermindert het warmteverlies op een aanzienlijke manier. Kies voor duurzame isolatie en geniet op de lange termijn van grote energiebesparingen.

Prijs dubbel glas vervangen

Bij het het vervangen van dubbel glas zijn er belangrijke punten waar je best naar kijkt. Als het dubbel glas nog in goede staat verkeert, kan het soms voordeliger zijn het te behouden. 

Als vervanging toch noodzakelijk is, is het sterk aan te raden over te stappen naar triple glas voor verbeterde isolatie en energie-efficiëntie. Maak een weloverwogen keuze op basis van de huidige staat van het glas.

Ook interessant voor jou:

Wat is het verschil tussen hoogrendementsglas en driedubbel glas?

+
Hoogrendementsglas duidt op verbeterde isolatie en kan zowel dubbel als driedubbel zijn. HR++ met twee glaslagen is geschikt voor efficiënte isolatie. Driedubbel Glas heeft altijd drie glaslagen en biedt superieure isolatie in vergelijking met dubbel glas.

Wat zijn nadelen van ramen met driedubbel glas?

+
Driedubbel glas is veel zwaarder dan traditionele beglazing, wat specifieke eisen kan stellen aan de draagstructuur van ramen en deuren.

De initiële kosten van driedubbel glas liggen hoger dan bij standaard beglazing, wat een nadeel kan zijn. Hoewel deze investering zich op lange termijn kan terugbetalen in energiebesparingen, is de initiële investering aanzienlijk.

Kan driedubbel glas in aluminium kozijnen?

+
Ja, driedubbel glas kan in aluminium kozijnen worden geplaatst. Het sterke karakter van aluminium maakt het geschikt om het extra gewicht van driedubbel glas te dragen.

Let altijd op de specifieke eisen en draagkracht van het gekozen aluminium kozijn, en raadpleeg een professional om ervoor te zorgen dat het geheel aan de nodige normen voldoet.

Is triple glas de moeite waard voor jouw woning? Ontvang gratis advies van experten

Wil je meer weten over driedubbel glas? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan voor gedetailleerd advies. Vergelijk eenvoudig prijzen en ontdek de beste oplossing voor jouw situatie.

Profiteer van de meerwaarde van een erkende ramen en deuren vakman voor deskundig advies op maat. Maak de juiste keuze voor optimale isolatie en energie-efficiëntie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.