Dubbele binnendeur: uitvoeringen, geschikte materialen en afwerkingen

Overweeg je een dubbele binnendeur in jouw woning te plaatsen? Dit artikel geeft je een overzicht van de uitvoeringen, geschikte materialen en afwerkingen die beschikbaar zijn. Laat je hier inspireren en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt. Vul ons offerteformulier in.

Wat is een dubbele binnendeur?

Twee ruimtes van elkaar scheiden kan je doen door er een dubbele binnendeur tussen te plaatsen. Een voorwaarde voor het effectief scheiden van ruimtes is dat de dubbele deuren volledig sluiten.

Een dubbele binnendeur heeft een grote deuropening. Dit maakt het ook mogelijk om twee ruimtes met elkaar te verbinden.

Vervolgens heb je nog veel mogelijkheden als je kijkt naar materiaal en afwerking. Qua stijl kun je volledig naar eigen persoonlijke voorkeur kiezen.

De kenmerken van een dubbele binnendeur zijn de volgende:

 • Brede opening: brede doorgang voor ruimtes die met elkaar verbonden moeten worden.
 • Elegante symmetrie: gevoel van balans en harmonie geven aan je interieur.
 • Verfijnde afwerking: luxe uitstraling door verschillende hardware-opties en verfijnde afwerkingen.

Gevoel van ruimtelijkheid en openheid

Een dubbele binnendeur heeft het voordeel dat de brede opening een gevoel van ruimtelijkheid en openheid in huis creëert. Daarbovenop kan je gebruik maken van een flexibele indeling van de ruimtes. Je kan de ruimtes opdelen en samenvoegen volledig naar je eigen behoeften en voorkeuren.

Mogelijke uitvoeringen van dubbele deuren binnenshuis

Kies je voor dubbele binnendeuren in jouw woning? Dan heb je de keuze uit een hele reeks mogelijke uitvoeringen:

We bespreken de verschillende uitvoeringen in meer detail hieronder voor jou.

1. Klapdeur

De eerste uitvoering is een dubbele klapdeur. Dubbele klapdeuren kunnen aan beide kanten openen en kunnen ook onafhankelijk van elkaar geopend en gesloten worden.

Je kan bijvoorbeeld de ene deur naar binnen openen terwijl de andere deur op hetzelfde moment naar buiten geopend wordt. Klapdeuren zijn de perfecte optie wanneer veel mensen door éénzelfde deur moeten of wanneer je je handen vol hebt.

2. Scharnierdeur

Dubbele scharnierdeuren zijn de meest voorkomende uitvoering in woningen. De deuren worden hierbij geplaatst in het kozijn en gaan maar naar één kant open. Bij een moderne dubbele scharnierdeur kiezen velen vaak voor onzichtbare scharnieren.

Landelijke dubbele binnendeur.

3. Taatsdeur

Een taatsdeur is een deur die om zijn eigen verticale as draait en langs beide kanten opent. Het grootste nadeel wanneer je kiest voor een taatsdeur is dat ze veel ruimte nodig hebben om te openen. Daarbovenop zijn ze een stukje duurder dan de andere uitvoeringen.

4. Schuifdeur

Tot slot kan je nog kiezen voor een dubbele schuifdeur. Het grote voordeel van deze uitvoering is dat het bijna geen ruimte inneemt als je de deur opent.

Schuifdeuren functioneren op een railsysteem met wieltjes waardoor je ze makkelijk kan laten plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om de dubbele deur in de muur te laten schuiven of er net voor, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Welke van deze uitvoeringen het beste bij jou past kan je ontdekken samen met een vakman in jouw buurt. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt via onderstaand offerteformulier.

Geïnteresseerd in dubbele binnendeuren?
Vraag een offerte aan en krijg een prijs op maat.

Welke materialen zijn geschikt voor dubbele binnendeuren?

Er zijn veel materialen die je kan gebruiken voor dubbele binnendeuren:

 • Hout
 • Staal
 • PVC
 • Aluminium
 • Glas
 • MDF

We bespreken deze verschillende mogelijke materialen in meer detail hieronder voor jou.

1. Hout (eiken, beuken, afrormosia…)

Woon je in een landelijke of meer klassiek huis? Dan is een houten dubbele deur wellicht iets voor jou. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget kun je kiezen uit verschillende houtsoorten.

De binnendeuren worden vaak geïnstalleerd in ruimtes met een stabiel vochtgehalte. Bijna alle houtsoorten zijn hiervoor geschikt: eik, beuk, grenen, dennen, afrormosia, afzelia, cumaru, esdoorn, etc.

Een bijkomend voordeel van een dubbele deur uit hout is dat je het hout eenvoudig kunt schilderen, waardoor je jouw binnendeuren op elk moment een heel nieuwe look kunt geven.

2. Staal

In een modern interieur kies je best voor een stalen dubbele binnendeur. De kleur van je deur kun je helemaal zelf kiezen, afhankelijk van de coating die je erop laat zetten.

Stalen deuren kom je vaak tegen in industriële ruimtes omdat staal zeer stevig is en niet snel beschadigd raakt.

Een stalen deur met planten.

3. Pvc

Pvc is het goedkoopste materiaal dat je kunt kiezen voor dubbele binnendeuren. Pvc dubbele deuren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

4. (Zwart) aluminium

Aluminium binnendeuren zijn een goedkoper alternatief voor stalen dubbele deuren. Door voor aluminium te kiezen, bespaar je zowel op productie- als afwerkingskosten. Een ander voordeel van aluminium ten opzichte van staal is dat het lichter is.

Daarbovenop kun je steellook deuren volledig op maat laten maken, zodat je wel de look van staal krijgt maar niet hoeft te betalen voor de duurdere stalen dubbele deur.

5. Glazen dubbele binnendeur

Een glazen dubbele binnendeur is zeer populair in moderne interieurs. Je kunt voor elke soort dubbele deur kiezen om met glas te werken, wat zorgt voor meer lichtinval en een groter ruimtegevoel creëert.

Ben je erg gesteld op je privacy? Dan kun je kiezen voor mat glas, waardoor je nog steeds profiteert van de lichtinval, maar niemand je van buitenaf kan zien.

6. MDF

Medium Density Fibreboard (MDF) bestaat uit een geperste plaat met een middelharde dichtheid. Fijngemalen houtresten worden met harsen aan elkaar verbonden. Je kunt ervoor kiezen om een dubbele binnendeur van dit materiaal op maat te laten maken.

Deze platen vind je echter ook in bijna elke doehetzelfzaak, waardoor je ook kunt kiezen om de deuren zelf te installeren en zo op installatiekosten te besparen.

Belangrijk is dat je een handige klusser bent om dit goed te laten verlopen.

Vergelijk specialisten in jouw regio
Wil je de beste deal voor dubbele binnendeuren? Vergelijk specialisten in jouw regio via ons offerteformulier.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Dubbele binnendeuren op maat decoreren: enkele creatieve opties

Voor de decoratie van dubbele binnendeuren kan je kiezen voor een aantal creatieve opties:

 • Moderne onzichtbare scharnieren
 • Boven- en zijlichten
 • Enkel zijlichten
 • Tongnaald
 • Kantschuifsysteem
 • Kozijn
 • Smalle dubbele binnendeuren

We bespreken deze verschillende creatieve opties die je hebt om je binnendeur op maat te laten decoreren hieronder in meer detail voor jou.

1. Moderne onzichtbare scharnieren

Bij een moderne binnendeur wordt er vaak gekozen voor onzichtbare scharnieren. Deze scharnieren geven een mooie en strakke uitstraling aan jouw dubbele binnendeur.

In een modern interieur worden zo de strakke lijnen doorgetrokken in de deur. Je kan met deze scharnieren kiezen voor een 360° of 180° functionaliteit.

2. Boven- en zijlichten

Het toevoegen van een bovenlicht of zijlicht aan jouw binnendeur zorgt voor meer lichtinval in de ruimte. Door deze kleine raampjes boven en aan de zijkant van de deur te plaatsen, krijg je meer daglicht in de ruimtes die geen ramen hebben.

Boven- en zijlichten stalen deur.

3. Enkel zijlichten

Ook met enkel zijlichten krijg je meer lichtinval. Zeker bij binnendeuren die de keuken scheiden van de leefruimte of living, is dit een aanrader. Zo houd je die ruimtes verbonden met elkaar.

4. Tongnaald

Door een tongnaald tussen jouw dubbele binnendeur te plaatsen voorkom je tocht. Zo’n tongnaald wordt ook wel een deurnaald genoemd en is een apart type aanslaglijst.

Het is een product of constructieonderdeel dat wordt toegepast bij het afsluiten van twee draaiende deuren. Hierbij kan je de deuren ook apart nog opendoen.

5. Kantschuifsysteem

Een kantschuifsysteem maakt het mogelijk de deur zowel boven als onder te vergrendelen met een metalen pin. Een metalen houder moet hierbij boven of onder het kozijn gemonteerd worden waar deze pin in valt. Op deze manier kan je de deur zonder enig probleem vastzetten.

6. Kozijn

Afhankelijk van de soort dubbele deur die je kiest, zijn kozijnen noodzakelijk of niet. Je kan hier wel in variëren: kozijnen met of zonder bovenlicht, variëren in de vorm van de kozijnen, …

7. Smalle dubbele binnendeuren

Smalle dubbele binnendeuren zijn de ideale keuze als je vooraf niet al teveel ruimte had. Het nadeel van het kiezen voor een smalle dubbele binnendeur is echter wel dat je dan beide deuren moet openen om erdoor te kunnen.

Persoonlijk advies en offertes op maat ontvangen?
Vul gratis en vrijblijvend het offerteformulier in!
arrow Ontvang offertes

Hoe groot is een dubbele deur binnen? [Afmetingen]

Hieronder geven we een kort overzicht van de afmetingen van je binnendeur, afhankelijk van de ruwe muuropening die je hebt voorzien.

Als we kijken naar de deurhoogte, zien we het volgende: 

Afmeting van de ruwe muuropeningDeurhoogte
204 – 206 cm 201.5 cm 
214 – 216 cm 211.5 cm 
234 – 236 cm 231.5 cm 

Als we kijken naar de breedte van jouw dubbele binnendeur, zien we de volgende zaken: 

Afmeting van de ruwe muuropeningDeurbreedte
133 – 138 cm63 cm 
143 – 148 cm 68 cm
153 – 158 cm 73 cm 
163 – 168 cm 78 cm 
173 – 178 cm 83 cm 
183 – 188 cm88 cm 
193 – 198 cm 93 cm 

Meer weten? Verstuur je aanvraag en ontvang bijkomende info, advies en offertes op maat

Verkrijg kosteloos en zonder verplichtingen offertes voor het selecteren van een dubbele binnendeur voor jouw huis. Verzamel uitgebreide informatie en vind inspiratie om zo de ideale keuze voor jouw situatie te maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.