Hoekraam glas op glas: moderne en stijlvolle ramen met een indrukwekkend panorama

Een glas-op-glas hoekraam is vandaag een relatief onbekende keuze, maar is wel architecturaal erg geliefd: de grote, maar minimalistisch ontworpen glaspartijen geven je woning een moderne en strakke uitstraling met veel natuurlijk lichtinval. Zo geniet je van een open en goed verlichte leefruimte. In dit artikel bespreken we de soorten glas-op-glas hoekramen en welke eigenschappen ze bezitten. Wil je meer info of advies op maat van specialisten? Vul ons offerteformulier in. 

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten

Wat zijn glas-op-glas hoekramen?

Een glas-op-glas hoekraam bestaat uit glazen wanden die in een hoek van 90 graden staan. De twee of meerdere ramen reiken meestal vanaf de grond tot aan het plafond, maar dit is niet altijd zo.

De kleine details, de strakke lijnen en de weinige profielen zorgen ervoor dat hoekramen de stijl van de hedendaagse architectuur volgen.

Ze stralen een moderne, minimalistische look uit, maar zijn ook praktisch zinvol door de goede isolatie, de grote hoeveelheid natuurlijk licht en de zonwering. Ze vervullen met andere woorden zowel een decoratieve als duurzame functie

Hoekraam glas op glas

Prachtig panoramisch uitzicht

De grote glaspartijen van glas-op-glas hoekramen laten je genieten van een imponerend uitzicht op je tuin, natuurgebied of park. Bovendien beschikt je woning nu over een ruimtelijk groot en open gevoel.

Om het panorama volledig in je op te kunnen nemen, is het belangrijk dat de ramen naadloos in elkaar overlopen. Daarom gebruikt een specialist minimalistische hoekprofielen. Verder zijn de ramen in het plafond verzonken en gebeurt de plaatsing met verborgen bovenprofielen.

Ook andere constructies zijn mogelijk. Als je bijvoorbeeld erg van de uitstraling van kozijnen houdt, kan je een transparante glashoek met een aluminium of houten omlijsting plaatsen.

Vraag vandaag nog offertes aan

Eigenschappen van hoekramen op een rijtje

Glas-op-glas hoekramen zijn een architecturale keuze. Esthetisch gezien geven ze je woning een moderne charme met een groots panoramisch uitzicht.

Maar ook op functioneel vlak scoren ze goed: ze verlichten je interieur op een efficiënte manier, isoleren uitstekend en doen je woning open en ruimtelijk aanvoelen. 

Kortom: Hoekramen hebben heel wat interessante eigenschappen. We geven hieronder een handig overzicht.  

1. Zonwering

De grote glaspartijen geven zonlicht vrij spel. Maar op sommige momenten wil je natuurlijk ook beschaduwing in je leefruimte.

Daarom installeert een deskundige bij de plaatsing van een glas-op-glas hoekraam vaak ook doekzonwering: een soort scherm dat zonlicht effectief tegenhoudt zonder dat je het panoramisch uitzicht verliest.

Om het landschap niet te verstoren, hebben hoekraamscreens geen zijgeleiders, doekkasten, profielen of andere kabels

2. Voor elk project

Glas-op-glas hoekramen kan je in verschillende projecten toepassen. Toch komt het door de strakke en minimalistische look vooral in moderne gebouwen voor.

Niet alleen de hoekramen, maar ook de zonwering kan je eenvoudig op maat laten maken

3. Minimalistische look: weinig detail in de kolom en profielen

Zowel de hoekramen als de doekzonwering hebben een minimalistisch schrijnwerk zonder zichtbare profielen en kabels. Verder hebben de kolommen tussen de hoekramen weinig detail. 

4. Veelzijdig gebruik

Tot slot maken de hoekraamscreens een glas-op-glas hoekraam zeer flexibel: in de zomer kan je van een aangename koelte genieten terwijl je in de winter de warmte van de laagstaande zon optimaal benut.

Kortom: Je kunt de temperatuur zelf voor een deel reguleren en bijgevolg een aangenaam leefklimaat creëren. 

Welke soorten hoekramen bestaan er?

Hoekramen komen in uiteenlopende groottes voor. Zowel kleinere ramen met een standaardhoogte als glazen wanden die vanaf de vloer tot aan het plafond lopen, zijn mogelijk. Wat constructie betreft, kan je ze in twee categorieën onderbrengen. We gaan hieronder in meer detail.

1. Hoekraam met een systeemstijl

Een systeemstijl heeft verschillende praktische eigenschappen:

  • Met een systeemstijl lijkt het alsof je twee aparte ramen hebt die in een hoek samenkomen. Bovendien kan je jouw raam draaien of kiepen, wat onder andere de ventilatie, gezondheid en concentratie bevordert.
  • Verder is het een ideale oplossing voor goede technische parameters.
  • Tot slot kan je met een systeemstijl zonder enig probleem rolluiken of jaloezieën installeren.

2. Hoekraam zonder systeemstijl, maar met een glazen hoekstuk

Een glass corner of hoekraam zonder systeemstijl is een esthetische oplossing: de ruiten van de twee ramen sluiten rechtstreeks op elkaar aan met een verborgen verticale siliconen strip. Zo leg je de nadruk in de eerste plaats op het uiterlijk en geniet je van het indrukwekkende panorama.

Rolluiken of jaloezieën kan je niet installeren, maar een op maat gemaakte doekzonwering wel.

Kleiner hoekraam keuken

Welke optie kies ik best?

Welke van de twee soorten hoekramen je kiest, hangt onder andere af van je eigen voorkeur, de installatieplek en de functie van het raam.

  • Hoekramen zonder systeemstijl zorgen voor een groots visueel effect, maar zijn minder interessant voor ruimtes waarin je privacy wil. Een mogelijke oplossing is om hoekraamscreens tegen zonlicht te installeren. 
  • Hoekramen met een systeemstijl geven je woning niet alleen voldoende natuurlijk licht, maar ook een unieke en open uitstraling. Je kunt ze bovendien in iedere leefruimte laten installeren zonder aan privacy in te boeten: naargelang je voorkeur, is het mogelijk rolluiken, jaloezieën of doekzonwering te laten plaatsen.

Vind de beste deal voor jouw project

Installeer ook doekzonwering: screens voor hoekramen tegen zonlicht

Als je keuze op een glas-op-glas hoekraam is gevallen, laat je best ook een doekzonwering installeren. Zo geniet je van beschaduwing en koelte in huis. Enkele voordelen zijn: 

  • Een screen voor glas-op-glas hoekramen weert de warmte van de zon en houdt je huis koel
  • Je behoudt het indrukwekkende panoramische uitzicht: zowel kabels als aluminium profielen in de hoekverbinding zijn niet aanwezig. De subtiele, stijlvolle en strakke integratie maakt van jouw woning een architecturaal hoogstandje. Ook de doekkast, zijgeleiders en onderlat kunnen de installateurs in je gevel wegwerken. 
  • Sommige doekzonweringen komen met een motor die de twee zijden van de zonwering tegelijk kan laten op- en afrollen. De elektrische bediening kan je zelfs via een app op je smartphone aansturen. Zo verander je waar en wanneer je wil de stand van de doeken. 
  • De doekzonwering is daarnaast onderhoudsvriendelijk. Ga eerst met een borstel over de schermen en gebruik vervolgens een sopje van water en een mild reinigingsproduct. Laat het doek voldoende drogen voordat je het opnieuw laat oprollen.  
  • Je kunt de hoekraam screen volledig op maat laten maken
Glas-op-glas hoekraam jaloezieën

Waarom is een hoekraam een unieke en interessante keuze?

Een glas-op-glas hoekraam is momenteel vooral een uniek en uitdagend architecturaal element voor je woning. Het imposante panoramische uitzicht op de tuin of ander groen laat een grote indruk na.

Ook functioneel gezien is het een echte meerwaarde: een hoekraam zorgt voor een ruim gevoel met veel natuurlijk lichtinval.

Dit transformeert een kleinere kamer naar een gezellige en open ruimte. Tot slot hebben ook gebouwen met een onregelmatige vorm veel baat bij hoekramen.

Info, advies of prijzen op maat nodig? Kom in contact met specialisten in jouw regio

Wil je weten of een glas-op-glas hoekraam een mogelijkheid is voor jouw woning? Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten die je advies op maat geven.

Ze bespreken niet alleen aanbevelingen, maar ook prijsvoorstellen: zo weet je welke tarieven professionals gebruiken en kan je ze eenvoudig met elkaar vergelijken.

Op die manier maak je een weloverwogen en voordelige beslissing voor jouw woning. Tot slot ben je zeker dat een ervaren professional jouw raam correct en met kwalitatieve materialen plaatst.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.