Pvc binnendeur: hoe kan je een kunststof deur precies ontwerpen? Enkele designtips

Een pvc binnendeur is erg populair vanwege de veelzijdige toepassingen en mogelijkheden. Lees in dit artikel meer over de prijs, mogelijke ontwerpen en de voor- en nadelen. Wil je meer info of prijsvoorstellen op maat van specialisten? Vul ons formulier in.

Wat kost een deur in pvc of kunststof? [Prijs 2024]

De gemiddelde prijs van een pvc binnendeur bedraagt 280 euro (inclusief plaatsing) met een marge van 100 tot 700 euro.

Het klassieke model kost ongeveer tussen de 120 en 600 euro, terwijl de schuifmodellen een prijskaartje van tussen de 200 en 700 euro hebben.

De kostprijs van een pvc binnendeur hangt af van de precieze afmetingen en de glaspartijen. Verder verschilt de prijs per specialist. Daarom vraag je best offertes aan bij meerdere deskundigen: zo kan je tarieven eenvoudig naast elkaar leggen.

Wil je een exacte prijs kennen?
Ontvang meerdere prijsvoorstellen op maat.

1. Pvc binnendeur blok prijzen

De prijs van een pvc binnendeurblok ligt over het algemeen tussen de 120 en 600 euro. Vooral de grootte van de deur heeft een grote invloed op de uiteindelijke kostprijs.

De binnendeurblok is het meest voorkomende model en heeft een zeer eenvoudig mechanisme. Het heeft een scharnieropening en komt in sommige gevallen met een schuifsysteem.

Bovendien is het relatief eenvoudig te monteren en zijn er geen grote ingrepen nodig. Je bespaart dus ook op installatiekosten.

2. Pvc binnenschuifdeur

De prijs voor een eenvoudig model binnenschuifdeur schommelt gemiddeld tussen de 200 en 700 euro.

De binnenschuifdeur is populair vanwege het handige design en de praktische werking. De deur neemt weinig plaats in omdat het in de muur schuift.

De muren moeten aangepast zijn aan de installatie van de binnenschuifdeur, dus daar kunnen er mogelijks nog extra kosten bijkomen.

3. Pvc vouwdeur binnenshuis

De prijs van een pvc vouwdeur varieert tussen de 100 en 400 euro.

De vouwdeur vouwt zichzelf op als een accordeon en verdwijnt niet in de muur. Daarom heeft het geen schuifsysteem, maar wel rails of wielen. De vouwdeur is een goedkope oplossing bij plaatsgebrek.

Pvc binnendeur

Hoeveel bedragen de montagekosten?

De montage van een pvc binnendeur is niet zo ingewikkeld, behalve bij de schuifdeur. In dat geval moet je de muren voorbereiden en eventueel zelfs enkele metselwerken uitvoeren.

Het is belangrijk om de deur en het kozijn goed op te meten en na te denken over het type deur dat je wil plaatsen. Elk model vereist een andere plaatsing. Bepaal op voorhand ook de plaats waar de pvc binnendeur zal terechtkomen.

Een specialist kan je hierbij zeker helpen. Hoewel de installatie van een pvc binnendeur niet zo complex is, is het risico op fouten niet uitgesloten.

Een deskundige verzekert een uitvoering die tot op de millimeter correct is en zorgt gegarandeerd voor een kwalitatief resultaat.

De montagekosten variëren van 60 tot 200 euro, maar verschillen per installateur. We raden je aan om bij meerdere specialisten offertes aan te vragen en hun prijzen te vergelijken

Een kunststof binnendeur op maat kopen: welke ontwerpkeuzes heb je?

Wanneer je een kunststof binnendeur op maat maakt, heb je verschillende designmogelijkheden. Zo kan je de deur volledig naar jouw smaak vormgeven.

1. Type pvc binnendeur

Een pvc binnendeur komt in heel wat modellen voor. De meest voorkomende is de draaideur, maar schuifdeuren zijn vandaag ook erg populair.

Naast deze twee modellen zijn er ook nog andere types zoals de vouwdeur of taatsdeur.

2. Afmetingen

Er bestaan meerdere standaardafmetingen waaruit je kan kiezen. Die afmetingen variëren in breedte, hoogte en dikte, waardoor je in de meeste gevallen een geschikt model vindt.

Bovendien kan je een pvc binnendeur op maat laten maken. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

3. Met of zonder glas

Pvc binnendeuren kunnen bestaan uit een enkel paneel, een volledige beglazing of een combinatie van beide.

Een pvc binnendeur met een paneel zorgt voor voldoende privacy en een goede isolatie. De binnendeur houdt ‘s winters de warmte binnen en ‘s zomers de warmte buiten. Bovendien isoleert het ook akoestisch uitstekend. Het nadeel is dat de deur geen natuurlijk zonlicht laat binnenvallen.

Een pvc binnendeur met volledige beglazing maximaliseert de natuurlijke lichtinval, maar beperkt de privacy. Al kan je het probleem wel makkelijk oplossen door mat glas te plaatsen. Wanneer je een glassoort kiest, hou je best rekening met de privacy en de isolerende eigenschappen.

De combinatie van een paneel en beglazing biedt heel wat voordelen en mogelijkheden wat design betreft. Het glas verzekert natuurlijke lichtinval en het paneel zorgt voor stevigheid, privacy en isolatie.

Er bestaan heel wat mogelijke vormen en patronen voor het glaspaneel, waardoor je persoonlijk en creatief accent kan toevoegen aan je binnendeur.

4. Kleuren en stijlen

Pvc binnendeuren zijn in heel wat kleuren en stijlen verkrijgbaar, waardoor ze perfect in jouw interieur passen. Standaardkleuren zoals wit, zwart, blauw… zijn mogelijk, maar ook minder courante kleuren zijn een optie. Daarnaast kan je met pvc andere materialen imiteren, zoals hout of aluminium.

5. Extra functionele/decoratieve afwerkingen

Tot slot kan je de binnendeur nog op talloze manieren afwerken. Je kunt de scharnieren, klinken en sloten van je binnendeur in verschillende kleuren en stijlen uitkiezen.

Pvc scharnieren

Voordelen en nadelen van pvc binnendeuren op een rij

Hieronder geven we een handig overzicht met alle voordelen en nadelen van kunststof binnendeuren mee. Zo heb je een duidelijk beeld van de eigenschappen van pvc deuren.

Voordelen

 • Duurzaam en recycleerbaar materiaal. Pvc heeft een lange levensduur en is kleur- en vormvast. Daarnaast is het materiaal ook bijna volledig recycleerbaar.  
 • Hoge isolatiewaarde. Pvc scoort goed op thermische en akoestische isolatie.
 • Onderhoudsvriendelijk. Kunststof vereist bijna geen onderhoud. Het volstaat om pvc met een spons en reinigingsmiddel af en toe af te spoelen.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding. Pvc is zeer kwalitatief en is goedkoop in vergelijking met andere materialen zoals hout of aluminium.
 • Veel mogelijkheden. Pvc binnendeuren komen in verschillende toepassingen voor en genieten van een grote veelzijdigheid.

Nadelen

 • Moeilijk te overschilderen. Pvc is moeilijk bewerkbaar en ook moeilijk om te schilderen. Je hebt wel keuze uit een groot aanbod kleuren bij de plaatsing van de deur.
 • Minder bestand tegen temperatuurverschillen. Kunststof kan bij temperatuurverschillen krimpen of uiteenzetten, al is de kwaliteit van het materiaal vandaag al veel verbeterd. Bovendien is de temperatuur binnenshuis meestal stabiel.
 • Uitstraling. Hout en aluminium geven een uniek karakter aan de binnendeur, terwijl pvc dat in mindere mate doet.
 • Grote oppervlakten. Als de deur niet verstevigd is, is pvc niet aan te raden voor grote oppervlaktes.
 • Hoe goedkoper, hoe minder kwalitatief. Pvc bestaande uit goedkopere segmenten zijn van mindere kwaliteit en gaan daarom niet zo lang mee als pvc uit het midden- en topsegment.
 • Krasgevoelig. Pvc is krasgevoelig en kan dus makkelijk beschadigd raken.

Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes op maat

Ben je overtuigd van pvc binnendeuren? Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes en adviezen van specialisten in jouw regio.

Zo kan je je makkelijk informeren, prijzen vergelijken en de beste oplossing vinden voor jouw situatie. Deskundigen verzekeren een kwalitatief eindresultaat waar jij jarenlang van zal genieten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.