Prijs ramen en deuren

Oude ramen vervangen of nieuwe ramen plaatsen in je nieuwbouw? Dan moet je rekening houden met een aantal factoren: het kozijn, de beglazing en uiteraard ook de installatie en de werkuren.

De prijs voor de plaatsing is voornamelijk afhankelijk van het gekozen materiaal voor de kozijnen (hout, aluminium, PVC of staal), evenals van het type beglazing (HR-, HR+ of HR++ glas).

Wil je een exacte prijsberekening maken, dan dien je eerst de afmetingen van het raam op te nemen en vervolgens te beslissen welk type raam je wenst (draai- of kiepraam of beide). De kostprijs kan ook verschillen per leverancier…vergelijken is dus de boodschap.

Offertes ramen vergelijken: 5 richtlijnen die je moet volgen Vroeg je vier of vijf offertes voor je nieuwe ramen op? Prima! Dan is het tijd om die nauwkeurig uit te pluizen, te vergelijken en… de juiste keuze te maken. Offertes vergelijken is niet zomaar de eindprijs te vergelijken die onderaan de offerte staat te blinken….

Verder lezen

Wie op zoek is naar een natuurlijke, landelijke look, zit met houten ramen goed. De prijsklasse ligt echter wel iets hoger dan bij PVC-ramen maar is nog altijd goedkoper dan aluminium en staal. Verwacht je dus aan een prijs tussen €500 en €1.000 per raam.

Verder lezen

De kostprijs van een nieuwe voordeur hangt voornamelijk af het materiaalsoort en de afwerking. Kies je voor PVC of hout, dan vind je al voordeuren aan zeer aantrekkelijke prijzen. Ga je voor aluminium, dan zul je al wat dieper in de buidel moeten tasten.

Verder lezen

PVC, hout of aluminium? Vast, draai- of schuifraam? De type en soorten ramen zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd… en hun prijs dus ook. Prijzen vooraf vergelijken is dus meer dan aangeraden. Ontdek de huidige kostprijs voor je nieuwe ramen.

Verder lezen

Net als bij dak- of gevelwerken, vochtbestrijding, … kun je bij het plaatsen van nieuwe nieuwe ramen beroep doen op een aantal aantrekkelijke premies. Zo geniet je o.a. van de Vlaamse renovatie- en Verbeteringspremie en de Totaalrenovatiebonus.

Verder lezen