Plissé vliegenramen: hoe werkt het? Wat zijn de pluspunten?

Plissé vliegenramen en hordeuren zijn zowel een praktische als elegante oplossing voor vervelende insecten in huis. Bovendien geniet je van een goede en natuurlijke ventilatie. In dit artikel leggen we uit hoe een plissé precies werkt en hoeveel je er gemiddeld voor betaalt. Bovendien geven we een handig overzicht met de talrijke voordelen. Zo heb je een goed zicht op alle mogelijkheden. Wil je meer info of advies op maat van specialisten? Vul ons offerteformulier in. 

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Wat is een plissé hordeur of vliegenraam?

Een plissé hordeur is opgebouwd uit gaas dat zichzelf kan opvouwen en ontvouwen. Vouw je de deur open, dan blijft het in de gewilde stand staan: het klapt niet zomaar terug. Bovendien hebben dit type horramen en -deuren geen draairuimte nodig. Dit maakt ze erg gebruiksvriendelijk en ruimtebesparend

Als je de deur niet gebruikt, kan je het eenvoudig in de cassette verbergen. Je hoeft de installatie niet telkens te verwijderen. Plissé hordeuren kan je zowel op draaideuren, dubbele openslaande deuren als schuifpuien monteren. 

Verder hebben ze een lage drempel van slechts 3 mm en zorgen de stabilisatiekoorden voor een evenwijdige treklijst. Vaak heeft het gaas extra horizontale spandraden die voor een betere stevigheid zorgen. 

Wat afwerking betreft, heb je de keuze uit een ruim kleurenassortiment: iedere (matte) RAL-kleur is mogelijk. Ook structuurlakken zijn een optie. Afhankelijk van de leverancier kunnen de afmetingen wel verschillen. 

Plissé vliegenramen

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere experts

Hoeveel kost een plissé vliegendeur op maat?

De prijs voor een plissé vliegendeur hangt van meerdere factoren af. Denk aan de afmetingen, materialen en het type hordeur. 

Wat zijn de richtprijzen?

Een standaard plissé vliegendeur kost over het algemeen ongeveer 220 euro. De prijs loopt op hoe groter de afmetingen zijn. Zo kost een plissé vliegendeur van 1,80 of 2 meter al snel 375 euro

Voordelen van een plissé schuifraam en schuifdeur met hor

Een plissé voor je vliegenraam of hordeur is erg gebruiksvriendelijk, bespaart heel wat ruimte en heeft meerdere afwerkingsmogelijkheden. Deze en andere voordelen bespreken we hieronder. 

1. Houdt insecten buiten

Plissé vliegenramen en -deuren zorgen ervoor dat muggen, vliegen en andere insecten je woning niet binnendringen. Zo geniet je zorgeloos van frisse lucht. 

2. Tegen hooikoorts

Ook wanneer je last hebt van hooikoorts is een plissé een verstandige keuze. Gaas met extra fijne mazen zorgt ervoor dat pollen en andere stofdeeltjes niet binnenshuis vliegen

3. Eenvoudige bediening

Plissé hordeuren vouwen zich op en klappen niet automatisch toe. Ze blijven met andere woorden in de gewenste positie staan. 

Deskundigen plaatsen plissé deuren met een smalle ondergeleider van 3 mm. Zo kunnen ook mensen in een rolstoel of met een rollator zonder enig probleem de deur veilig gebruiken. De bediening is voor iedereen erg eenvoudig

4. Stijlvolle oplossing

Plissé is zowel een praktische als stijlvolle oplossing. Je kunt uit verschillende kleuren, materialen en afmetingen kiezen. Zo pas je de deur of het raam volledig aan jouw stijl en interieur aan.

5. Verschillende draairichtingen voor ramen en deuren

Het maakt niet uit of je ramen en/of deuren naar binnen of buiten opendraaien. Voor alle situaties bestaat een plissé die je zowel van links naar rechts als van rechts naar links kunt openen.

Kortom: Verschillende draairichtingen zijn mogelijk en op alle ramen en deuren past gegarandeerd een kwalitatief plissé.

Insect zit op horgaas

Meer weten? Vraag info, advies en prijzen aan specialisten

Heb je interesse in een plissé voor je vliegenramen of -deuren? Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met meerdere erkende professionals die je offertes op maat sturen.

Vervolgens kan je hun tarieven en aanbevelingen eenvoudig onderling vergelijken. Zo informeer je je beter en ben je zeker dat je een voordelige beslissing maakt voor jouw woning.

Verstuur je aanvraag en geniet van praktische en stijlvolle plissé vliegenramen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Hoeveel vliegenramen wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.