Blokraam: wat is het precies? [Mogelijke materialen en decoratie]

Het blokraam zorgt voor een extra accent op het buitenschrijnwerk en draagt bij aan het unieke karakter van de woning. Ben je geïnteresseerd in dit robuuste raam maar twijfel je of het bij jouw stijl past? Lees verder in het artikel en ontdek er alles over.

Vraag advies aan experten en ontdek of het blokraam past bij jouw woning

Wat is een blokraam?

Een blokraam zorgt ervoor dat het buitenschrijnwerk duidelijker zichtbaar wordt. Dit doet het raam, dankzij het extra brede en diepe profiel.

Over het algemeen is dit een populairder uitvoering in een landelijke stijl, maar je kunt het zeker ook installeren bij een meer moderne uitstraling.

Blokraam

Voordelen en nadelen op een rijtje

De voordelen van ramen hangen voornamelijk samen met het gekozen materiaal. De mogelijke materialen worden hieronder besproken.

Het type blokraam brengt enkele voordelen met zich mee, ongeacht de materiaalkeuze.

  • Blokramen zorgen voor een gezellige en authentieke uitstraling die je met een andere vorm moeilijk kan bereiken.
  • Het buitenschrijnwerk wordt meer geaccentueerd.
  • De brede vensterbank kan verwerkt worden tot zitbank.

Nadelig is de ingewikkeldere plaatsing en daarmee een iets hoger kostenplaatje dan bij een standaard raam.

Vind de beste deal voor jouw project

Mogelijke materialen voor de profielen

De keuze voor de ideale ramen hangt niet alleen af van de vorm maar ook van het materiaal. Ontdek hieronder de beschikbare materialen en hun voordelen.

Welk hout wordt voor de ramen gebruikt?

Hout is het gekozen materiaal voor blokramen bij uitstek. Hout past eigenlijk bij zowat elk type raam. Het brengt dan ook veel voordelen met zich mee, waarbij flexibiliteit ergens voorop staat.

Vaak wordt aangeraden om te kiezen voor tropische houtsoorten, zeker voor buitenschrijnwerk. Dit hout is van nature duurzaam en sterk en heeft daardoor een lange levensduur.

Ook inheems hout is een uitstekende keuze voor ramen. Zo kan je kiezen voor het kwalitatieve, duurzame eikenhout. Let er wel op dat je investeert in Europese eik, aangezien Amerikaanse eik weliswaar ook een hardhoutsoort is, maar niet geschikt voor buitengebruik.

Modern blokraam

Aluminium en PVC

Door de opkomende populariteit van PVC kan je zo goed als alle raamsoorten terugvinden in dit materiaal. Hou je niet van het uitzicht van PVC? Dan kan je kiezen voor een houtlook. Zo heb je de voordelen en prijs van PVC, met het klassieke uitzicht van hout.

Aluminium blokramen geven de vrijheid om een heel smalle frame te maken, met grote raamoppervlakten. De flexibiliteit en stevigheid van aluminium geven een grotere ontwerpvrijheid, waardoor dit materiaal in elke woning past.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Welke raamdecoratie combineer je met blokramen?

In tegenstelling met wat je misschien zou verwachten passen rolluiken niet zo goed op blokramen. De meest gekozen decoratie, die ook vaak voorkomt in de landelijke stijl, zijn luiken aan weerszijden van het raam.

De houten luiken zijn meestal in dezelfde kleur als je ramen zelf, maar dat is zeker geen vereiste. Het gebruik van verschillende kleuren kan een unieke sfeer creëren.

Raamluiken blokraam

Contacteer hier gratis experten en ontdek de prijs van een blokraam op maat van jouw woning

Er bestaan zo veel verschillende ramen dat het soms moeilijk wordt om hiertussen te kiezen. Onze ervaren professionals hebben een goed overzicht van het huidige marktaanbod en kunnen met hun vakkennis een goed onderbouwd voorstel doen. Vertrouw op hun expertise en geniet jarenlang van de ideale ramen.

Vul het onderstaande offerteformulier gratis in. Krijg naast advies ook meerdere offertes. Vergelijk de prijzen en beheer de kosten eenvoudig.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.