Waar kan je ramen goedkoop vinden? Materiaalkeuze en besparingstips

Op zoek naar een plaats waar je goedkoop ramen kan vinden van hoge kwaliteit? Dat is zeker geen onmogelijke opdracht. Je kan online meerdere goedkope ramen vinden zonder dat je moet inboeten op kwaliteit. Maar waar moet je precies op letten zodat je geen miskoop doet? In deze gids geven we je tips om de beste ramen te vinden voor jouw budget.

De voordelen en aandachtspunten van goedkope ramen

Of je nu PVC, houten of aluminium ramen wilt, er zijn van alle soorten kwalitatieve budgetoplossingen te vinden. Ramen goedkoop aankopen brengt voordelen, maar ook aandachtspunten met zich mee. Lees ze hieronder.

Voordelen van goedkope ramen

Betaalbaarheid

Het grootste voordeel van goedkope ramen is de beschikbaarheid voor elk budget. Contacteer een erkend specialist en je zal, ondanks de besparing in de aankoopprijs, niet inboeten op kwaliteit.

Duurzaamheid

Je kan nog altijd een uiterst duurzame aankoop doen, zelfs wanneer je kiest voor ramen in een lagere prijsklasse. Kwalitatieve ramen zijn ontworpen om lang mee te gaan. Je bespaart hierop kosten in vergelijking met ramen die je sneller moet vervangen.

Tip: Ga steeds voor merken en fabrikanten met een goede reputatie. Zoek naar ervaringen van vorige klanten of vraag advies aan jouw installateur. 

Energie-efficiëntie

Net als duurzaamheid is ook energie-efficiëntie een eigenschap die zowel bij goedkope als bij dure ramen voorkomt. Ramen die over goede isolerende eigenschappen bezitten kunnen beter helpen om een aangenaam klimaat in de woning te houden. Dit resulteert dan weer in lagere energiekosten. 

Tip: Investeer in goed isolerende beglazing en bespaar nog meer op de lange termijn.

Vind hier goedkoop ramen aan de beste kwaliteit

Grote variatie

Kiezen voor budgetvriendelijke ramen houdt niet in dat beperkt bent tot slechts enkele modellen. Ook goedkope ramen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en modellen.

Of je nu een traditioneel huis hebt of een modern appartement, er zijn ramen te vinden voor elke esthetische voorkeur van elk budget.

Makkelijke installatie

Ramen in een goedkopere prijsklasse zijn meestal te vinden in standaardmaten. Ze zijn over het algemeen zo ontworpen om een snelle en efficiënte installatie te garanderen. Dit zal bijdragen aan de betaalbaarheid, vooral omdat je hier sneller kan kiezen om de installatie zelf uit te voeren.

Een ervaren installateur inschakelen zal je kosten besparen op de lange termijn. Hun expertise zorgt voor een naadloze installatie waardoor je verzekerd bent van een lange levensduur.

Een installateur aanwerven?
Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40 %.

Waar kan je goedkoop ramen kopen in België?

Om betaalbare ramen te vinden en er zeker van te zijn dat je niet aan kwaliteit moet inboeten, is het belangrijk om gericht te zoeken naar betrouwbare leveranciers en merken. Online platforms en lokale bouwmarkten zijn een goede plaats om te beginnen. Hier kan je de kwaliteit en prijzen vergelijken om zo de beste ramen te vinden voor jouw budget. 

Ben je gericht op zoek naar offertes voor ramen in België? Dan ben je hier aan het juiste adres

Ons offerteformulier stemt zich af naar jouw specifieke wensen en budget. Zo ben je zeker van de meest kwalitatieve ramen voor jouw woning, aan de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Wat is het goedkoopste materiaal: PVC, hout of aluminium?

Overweeg je verschillende materialen voor jouw ramen? We vergelijken hieronder de kostprijs van PVC, hout en aluminium om je een idee te geven welk materiaal het beste past bij jouw situatie.

PVC-raam

Over het algemeen is PVC de meest budgetvriendelijke keuze. Het biedt goede isolatie en vereist weinig onderhoud. Omdat PVC zo duurzaam is, is het ook een langdurige oplossing. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen kleuren, inclusief imitaties van hout en aluminium.

Ook niet onbelangrijk: PVC-ramen kunnen goed tegen kleine schades en zijn volledig recyclebaar. 

Goedkope PVC ramen

Houten raam

PVC is enorm duurzaam, maar hout moet hier niet voor onderdoen. Grootste nadeel van houten ramen is dat ze regelmatig onderhoud vereisen.

Dit is nodig om een lange levensduur te behouden. Het is ook belangrijk de juiste duurzame houtsoorten te kiezen, zodat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en insecten.

Houten ramen zijn meestal net wat duurder dan PVC en ook het onderhoud maakt wat meer kosten.

Er zijn verschillende bedrijven die houten ramen leveren. Vraag advies en vind de houtsoort die past bij jouw budget.

Houten raam

Aluminium raam

Aluminium ramen hebben niet de reputatie bij de goedkoopste te zijn. Het materiaal biedt een uitstekende thermische isolatie, wat een goede impact heeft op het milieu.

Daarnaast zijn dit type ramen heel veilig. Ramen gemaakt uit aluminium gaan tot wel 60 jaar mee. De levensduur en het minimale onderhoud dat het materiaal vereist maakt het zeker op lange termijn een kosteneffectieve keuze.

Hoe kies je de juiste ramen voor jouw huis?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. Hoe je de juiste ramen kiest voor jouw woning hangt af van jouw vereisten.

Is jouw vooropgestelde budget het belangrijkste aandachtspunt? Of kan het budget wat afwijken voor jouw droomstijl? Maar ook onderhoudsgemak kan een doorslaggevende factor zijn. Ontdek hieronder waar je best aan denkt vooraleer je ramen kiest.

Budget

De belangrijkste factor bij veel gezinnen is het beschikbare budget, en logisch. De prijs van ramen kan enorm variëren naargelang het gekozen materiaal, de afmetingen en het soort raam. Daarom is het belangrijk een budget vast te stellen alvorens je op zoek gaat naar ramen.

Jouw stijl

Ramen moeten passen bij de algemene stijl van jouw woning. Houten ramen passen bijvoorbeeld meestal goed bij traditionele woningen, waar aluminium ramen ideaal zijn voor meer modern uitziende huizen. Maar eigenlijk kan elk materiaal kan zo gevorm worden dat het bij de stijl van jouw huis past.

PVC-ramen kan je krijgen in een hout- of aluminiumlook. Je kan dit materiaal daarom perfect afstemmen op elke stijl.

Onderhoud

Het ene raam vraagt wat meer onderhoud dan het andere. Is onderhoud nodig? Dan is dit belangrijk om een lange levensduur te kunnen garanderen.

Je kan goedkoop ramen laten installeren, maar als je deze niet goed onderhoudt kosten ze je al snel meer geld dan duurdere exemplaren.

Weet je dat je het onderhoud zal uitstellen of vergeten? Kies dan niet voor houten ramen. PVC-ramen en aluminium ramen vereisen heel wat minder onderhoud.

Houten raam onderhouden

Wat kan je doen om kosten te besparen? [Tips]

Ramen laten installeren kan een enorm hoge kost worden. Bij nieuwbouw nemen ramen en deuren zo’n 10 % van de totaalprijs in.

Wil je jouw woning energie-efficiënt renoveren? Dan nemen ramen en deuren tot wel 70 % van de totale kostprijs in. Kostenbesparende tips om goedkoop ramen te kopen zijn daarom altijd mooi meegenomen.

Tip 1: zelf raam bestellen en plaatsen

Bij de investering in ramen is ongeveer 30 % van de totaalprijs weggelegd voor de arbeidskosten. Plaats je zelf ramen, dan bespaar je deze 30 %.

Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan roep je best hulp in van een erkende aannemer. Zij kopen en installeren namelijk ramen met een verlaagd btw-tarief van 6 % in de plaats van 21 %. Hier maak je geen aanspraak op wanneer je zelf materiaal aankoopt.

Renoveer je jouw woning en wil je de Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid aanvragen? Dan ben je verplicht de werken door een aannemer te laten uitvoeren.

Dankzij het verlaagde btw-tarief en de premie van de Vlaamse overheid is installatie door een aannemer niet altijd duurder dan wanneer je het zelf doet.

Daarnaast ben je bij professionele hulp zeker van een goede plaatsing. Dit zal de levensduur van jouw ramen alleen maar ten goede komen.

Tip 2: wacht op acties en promoties online

Dankzij acties en promoties kan je ramen aan scherpe prijzen vinden. Veel bedrijven bieden deze tegemoetkomingen aan, vooral tijdens bepaalde periodes van het jaar.

Wil je goedkoop ramen vinden en zit je niet in tijdsnood? Wacht dan tot er aanbiedingen verschijnen.

Tip 3: ga voor standaardmaten

Prijzen voor maatwerk kunnen al snel heel erg oplopen. Niet enkel het maken van de ramen is duurder, ook de plaatsing verloopt minder vlot.

Ramen met standaardmaten en zeker vaste ramen zijn heel wat goedkoper dan andere type ramen. De standaardmaten worden in serie geproduceerd en de installatie is meestal simpeler.

Tip 4: kies voor de beste prijs-kwaliteitverhouding

Kies je goedkope ramen en moet je inboeten aan kwaliteit? Dan zal je meer last ondervinden van de nieuwe ramen dan dat je er deugd van hebt. De kwaliteit van ramen heeft namelijk een grote invloed op jouw energieverbruik.

Kwalitatieve afwerking van de ramen betekent gelukkig niet steeds dat de ramen onbetaalbaar worden. Koop je een product met topkwaliteit bij een vertrouwde fabrikant dan vind je makkelijk duurzame ramen in de gewenste stijl en voor jouw budget.

Tip 5: vergelijk offertes en vind ramen op maat van jouw budget

Neem contact op met installateurs uit jouw buurt en ontvang offertes op maat van jouw budget. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40 %.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.