Glazen gevel: welke glassoort kies je best? Kosten en plaatsingstechnieken

Overweeg je een glazen gevel voor je gebouw? Een slimme keuze, maar welke glassoort past het best bij jouw wensen en budget? In dit artikel ontdek je de mogelijkheden. Lees meer over de kosten, types, toepassingen en plaatsingstechnieken. De talrijke voordelen maken de glazen gevel een ideale keuze voor jouw woning, kantoor of winkeletalage. Wil je meer info of offertes op maat van erkende deskundigen? Vul ons offerteformulier in.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere experts

Wat is een glazen gevel of vliesgevel?

Wil je een stijlvolle twist aan je gebouw geven? Dan is een glazen gevel of vliesgevel iets voor jou. Zo’n gevel geeft je gebouw niet alleen een moderne uitstraling, maar laat ook veel zonlicht binnen.

Glazen gevel

Passieve glazen gevel

Een passieve glazen gevel is simpel, maar doet zijn werk goed. Het beschermt je gebouw tegen regen en wind en ziet er bovendien prachtig uit. Het laat daarnaast veel daglicht binnen.

Actieve glazen gevel

Een actieve glazen gevel met slimme functies zoals automatische zonwering en energieopwekkend glas kan een slimme keuze zijn. Ze bieden jouw gebouw bescherming en maken het energieefficiënter.

Huidgevel, atrium of klimaatgevel

Ben je op zoek naar iets speciaals? Dan zijn huidgevels, atriums of klimaatgevels het overwegen waard.

Met een huidgevel zorg je voor meer isolatie, wat ideaal is voor de koudere dagen. Een atrium voorziet je woning van een lichte en ruime sfeer. Tot slot zijn klimaatgevels zo gemaakt dat ze de temperatuur en ventilatie in je gebouw comfortabel houden.

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist

Wat kost een glazen gevel?

De prijs van een glazen gevel is van enkele factoren afhankelijk:

  • De grootte van de gevel.
  • De glassoort.
  • De gebruikte materialen.

Wil je een exacte richtprijs voor jouw project kennen?

Vul ons offerteformulier in en krijg meerdere prijsvoorstellen van deskundigen op maat. Door verschillende offertes te vergelijken, kan je de voordeligste optie kiezen.

Twee types gordijngevel

Wanneer je een glasgevel laat plaatsen, heb je de keuze uit twee soorten: de zuivere en onzuivere vliesgevel. We gaan hieronder dieper in detail.

Zuivere vliesgevel

Een zuivere vliesgevel staat volledig los van je gebouw, alsof het een zelfstandige structuur is. Het draagt zijn eigen gewicht en creëert een unieke, bijna zwevende look. Deze optie is ideaal wanneer je een opvallende en moderne uitstraling wil.

Onzuivere vliesgevel

Een onzuivere vliesgevel is wat traditioneler. De constructie vormt een extra laag rondom je gebouw en werkt als een soort beschermende schil. Dit type glazen gevel heeft een onderverdeling in twee subtypen:

  • Koude vliesgevel (open luchtspouw)
  • Warme vliesgevel (gesloten luchtspouw)
Meerdere glazen voorgevels

In welke toepassingen komt een glasfacade voor?

Glasgevels of glasfacades komen in verschillende toepassingen voor. Ze hebben telkens een specifiek en uniek doel.

1. Winkeletalage

Winkels gebruiken glasgevels als etalages omdat ze voor voldoende lichtinval zorgen en de producten zo goed in beeld brengen. Bovendien geeft het de winkel een uitnodigende sfeer.

Bepaalde glassoorten kunnen zelfs zonlicht en UV-stralen filteren. Zo is het binnen niet te warm en lopen de producten geen gevaar om te verkleuren.

2. Woning of kantoorgebouw

Glasgevels zijn ook populair bij moderne huizen en kantoorgebouwen. Ze geven het gebouw een frisse en eigentijdse look. Bovendien zorgen ze voor voldoende natuurlijk licht en warmte. Zo kan je ook besparen op je energierekening.

3. Glazen gevel van geëmailleerd glas

Geëmailleerd glas is sterk en niet doorzichtig, wat het ideaal maakt voor bepaalde toepassingen zoals gevelpanelen. Daarnaast is het vaak gehard of gelaagd voor extra veiligheid. Dit type glasgevel geeft je gebouw een strakke en unieke uitstraling.

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Geschikte glassoorten voor een glasgevel

Een glasgevel kan je uit verschillende glassoorten laten vervaardigen. Afhankelijk van je wensen, heb je de keuze uit de volgende types:

1. Isolatiebeglazing

Isolatieglas is een goede keuze wanneer je jouw huis in de winter warm wil houden en in de zomer koel. Een specialist plaatst deze beglazing meestal in twee of drie lagen. Tussen de lagen bevindt zich bovendien lucht of gas.

2. Decoratieglas

Een unieke beglazing is decoratieglas. Je kunt het met speciale patronen vervaardigen, maar ook mat en gekleurd glas zijn goede opties. De glassoort ziet er niet alleen creatief uit, maar zorgt ook voor de nodige privacy. Natuurlijk licht valt zonder problemen je gebouw binnen.

3. Gebogen glas

Gebogen glas zorgt voor een echt moderne look. Dit type beglazing kan je in uiteenlopende vormen vervaardigen die elk hun eigen look hebben.

4. Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is sterk: het breekt niet makkelijk. Als het toch breekt, dan valt het in kleine en onscherpe stukjes uiteen. Deze keuze is veilig, zeker voor openbare plaatsen waar dagelijks heel wat mensen komen.

5. Constructie met dubbel glas

Een constructie met dubbel glas is erg geliefd vanwege de goede isolerende eigenschappen en de betaalbare prijs. De twee glazen platen hebben een luchtruimte die de isolatie aanzienlijk verbetert.

6. Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing is een verstandige keuze wanneer je gebouw veel zonuren heeft. Het houdt een groot deel van de warmte tegen en zorgt zo voor een koeler huis zonder dat je voor airconditioning hoeft te betalen.

Close-up gordijngevel

Drie plaatsingstechnieken

Een erkend installateur kan een gordijngevel op drie verschillende manieren plaatsen. Elke montage heeft zijn eigen kenmerken en voordelen op vlak van stijl, thermische isolatie en onderhoud.

1. Semi-structurele glasgevels

Een deskundige bevestigt de boven- en onderkant van de glaspanelen met klemstijlen. De zijkant verlijmen ze op een steunstructuur. Het resultaat is een semi-structurele glasgevel met zo goed als onzichtbare frames. Deze glasgevels ogen modern en strak.

 2. U-glas

Dit type figuurglas heeft een Uvorm. Het zorgt voor voldoende privacy en laat nog voldoende zonlicht door. U-glas is een uitstekende optie wanneer je zonnewarmte of -licht wilt reguleren zonder volledig doorzichtige ramen te installeren.

Voor extra thermische isolatie kan je ervoor kiezen de beglazing met een speciale coating te behandelen.

3. Point-fixed glazen gevels

Een professional bevestigt de glaspanelen direct op een draagconstructie met roestvrijstalen beugels. Omdat kozijnen geen onderdeel zijn van de constructie, krijg je een opvallende, bijna zwevende glazen structuur.

Krijg de beste oplossing voor jouw behoeften

Voordelen van een glazen gevel op een rijtje

Een glazen gevel heeft talrijke voordelen. We geven hieronder een handig overzicht.

1. Veel natuurlijk lichtinval en transparantie

Een glasgevel zorgt voor een ruimtelijk gevoel met veel natuurlijk lichtinval. Je interieur straalt een open sfeer uit met heel wat zonlicht.

2. Dunne (aluminium) profielen

Aluminium profielen zijn ideaal voor gordijngevels: ze zijn sterk genoeg om het glas te ondersteunen, maar ogen toch slank en subtiel. Zo geniet je van een elegante en moderne uitstraling.

3. Meerdere mogelijke vormen met kleine of grote ramen

Glasgevels bieden flexibiliteit in ontwerp. Of je nu kiest voor grote panoramische ramen of meer discrete glasoppervlakken: er bestaan uiteenlopende mogelijkheden om de constructie aan jouw specifieke wensen en architectuur aan te passen.

4. Moderne uitstraling voor je huis, kantoor of ander gebouw

Een glazen gevel geeft elk gebouw een moderne en elegante uitstraling. Het voegt net dat beetje extra toe voor een hedendaagse look.

5. Kostenbesparend

Een glazen gevel lijkt in het begin een flinke investering, maar op lange termijn bespaar je heel wat geld. Onder andere de goede isolerende eigenschappen van glas hebben een positieve invloed. Zowel in de winter als in de zomer geniet je van een lagere energiefactuur.

6. Groot kleurenassortiment voor de profielen

Het grote kleurenaanbod voor de profielen zorgt ervoor dat je de glazen gevel perfect kunt afstemmen op jouw stijl. Zowel klassieke kleuren zoals zwart en wit als gedurfdere kleuren zijn mogelijk.

7. Creatieve vrijheid

Glas geeft je de kans om jouw persoonlijke stijl in het gebouw te verwerken. Zowel een strak en modern ontwerp als een meer artistieke en golvende constructie is prima realiseerbaar.

Kantoor met glazen facade

Wens je extra info of advies op maat? Vul het formulier in en vergelijk gratis prijsvoorstellen

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in de plaatsing van een glazen gevel? Vul ons offerteformulier in en krijg gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en adviezen op maat van erkende deskundigen.

Zo kan je je beter informeren en verschillende tarieven en aanbevelingen onderling vergelijken. Verstuur je aanvraag en geniet van een prachtige glazen gevel die door professionals met kwalitatieve materialen geplaatst wordt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.