Massief houten buitendeur: waarom een goede keuze? Eigenschappen en kosten

Stap binnen in een wereld waar karakter en klasse samenkomen – de wereld van een massief houten buitendeur. In dit artikel nemen we je mee langs de tijdloze schoonheid en praktische voordelen van deze deuren.

Wat kost een goede massief houten buitendeur? [Prijs 2024]

De kosten van een massief houten buitendeur verschillen op basis van verschillende factoren. De houtsoort, zoals eiken- of sparrenhout, bepaalt de prijs (90 – 500 euro, exclusief plaatsing). Hardhouten deuren zijn duurder, maar hebben een langere levensduur.

De aanwezigheid van glas verhoogt de kosten en de afwerking kan behandeld of onbehandeld zijn. De keuze in deurbeslag, inclusief veiligheidsbeslag, beïnvloedt ook de totale kosten.

Tip: let op het FSC keurmerk

Je kunt duurzame houtsoorten herkennen aan het FSCkeurmerk op de deur of het product. Het FSC-keurmerk geeft aan dat het gebruikte hout afkomstig is uit bossen die beheerd worden volgens de meest recente Europese weten regelgeving. Dit draagt bij aan het voorkomen van de invoer van illegaal gekapt hout.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vraag nu vrijblijvend offertes aan en ontdek de mogelijkheden.
arrow Ontvang offertes

Eigenschappen van massief houten buitendeuren op een rijtje

Ontdek de eigenschappen van massief houten buitendeuren:

1. Uitstekende thermische en akoestische isolerende prestaties

Massief houten buitendeuren bieden uitstekende thermische en akoestische isolatie. Opgebouwd uit een 9 mm dikke buitenplaat, een 5 mm dikke binnenplaat en minimaal 9 mm PIR-isolatie, garanderen ze optimale isolatie. 

2. Inbraakwerend

Hoogwaardig inbraakwerend beslag maakt houten deuren brandveilig en inbraakwerend. RVS sluitplaten, een 3-puntssluiting, en een veiligheidscilinder voorkomen het forceren en het uit de scharnieren tillen van de deur.

3. Lange levensduur

Massief houten deuren bieden 10 jaar schildervrij gemak bij goed onderhoud. Hout is eenvoudig schoon te maken met een sopje en een vochtige doek.

Met een jaarlijkse controle van het lakwerk en bijwerken waar nodig, kan je tot wel 10 jaar genieten van schildervrij comfort.

4. Groot aanbod kleuren

Je kan kiezen uit een breed scala aan natuurlijke en standaardkleuren, zowel transparant als dekkend. Kies uit voorbehandelingsopties zoals kiefer, teak, noten en wit, en combineer deze met transparante aflakkleuren zoals eik, afrormosia, rustieke eik, noten. Bicolor opties zijn natuurlijk ook beschikbaar.

5. Verschillende beglazingen en deurgrillen

Je hebt de vrijheid om te kiezen uit een breed scala aan beglazingen en deurgrillen. Personaliseer je deur met verschillende beglazingsopties zoals isolatieglas en zonwerendglas. Je kan ook het uiterlijk personaliseren door het kiezen van siergrillen en designroosters.

massief houten buitendeur

Welk hout is het beste voor een massief houten deur?

Voor duurzame en weerbestendige massief houten buitendeuren is hardhout het best. Deze houtsoort kan op verschillende manieren worden afgewerkt, waardoor het een ideale keuze is voor buitendeuren met een lange levensduur.

Hoe onderhoud je best een buitendeur uit massief hout?

Voor binnendeuren is aflakken of oliën optioneel, maar biedt bescherming tegen vuil en vlekken. Aflak maakt reiniging eenvoudig, terwijl oliën periodiek herhaald moet worden.

Weersinvloeden zoals wind en regen kunnen de duurzaamheid beïnvloeden. Herhaal de behandeling voor buitendeuren regelmatig, en breng extra lagen aan op de boven- en onderkant om vochtintrekking te voorkomen. Dit voorkomt rot en klemmen.

Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes op maat

Wil je meer informatie over massief houten buitendeuren, ramen en deuren? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Ontvang niet alleen de beste prijzen, maar ook advies op maat voor jouw situatie. Vergelijk de offertes en vind de ideale oplossing voor jouw behoeften.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.