Aluminium deur: kosten, praktische voordelen en hoe best onderhouden?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel een aluminium deur kost en welke praktische voordelen het biedt voor jouw woning? Ontdek de antwoorden op deze vragen en leer hoe je het best zorgt voor dit duurzame element in je huis.

Contacteer een expert en ontvang gratis offertes

Hoeveel kost een aluminium deur? [Prijs 2024]

De kosten voor het installeren van een aluminium deur variëren op basis van verschillende factoren. Is het een binnendeur of buitendeur, en uit welk materiaal bestaat de deur? Over het algemeen zijn binnendeuren voordeliger dan buitendeuren.

De gemiddelde prijs voor een aluminium binnendeur varieert tussen € 650,- en € 850,-. Voor buitendeuren, die moeten voldoen aan inbraakwerende normen en hoge isolatiewaarden, ligt de prijs aanzienlijk hoger, doorgaans tussen € 1.100,- en € 1.300,-.

Bespaartip

Bij het vervangen of plaatsen van deuren kom je mogelijk in aanmerking voor een premie, vooral bij buitenschrijnwerk. Controleer de specifieke voorwaarden en criteria bij de relevante instanties of lokale overheid in jouw regio.

Mogelijke soorten deuren uit aluminium

Ontdek de verscheidenheid aan deursoorten die mogelijk zijn met aluminium. Van functioneel tot esthetisch, we verkennen de veelzijdigheid van dit duurzame materiaal.

1. Glasdeur

Bestaande uit een volledige glasplaat, is deze deur ideaal voor donkere ruimtes dankzij de maximale lichtinval. Vaak gebruikt als achterdeur, maar met mat glas ook geschikt als voordeur. Niet geschikt voor kattenliefhebbers, omdat een kattenluik niet mogelijk is.

2. Halfglasdeur

Een halfglasdeur heeft een vulpaneel aan de onderkant en glas aan de bovenkant. Het onderste paneel is qua uitvoering en afwerking identiek aan het kader, wat zorgt voor een strak resultaat. Deze deur maakt het mogelijk om een kattenluik te plaatsen.

Verhoog de veiligheid van je woning met nieuwe deuren. Vraag nu offertes aan

3. Paneeldeur

Kies voor een paneeldeur als je inkijk wilt vermijden of minder lichtinval wenst. Deze deur heeft geen glas, waardoor ze lichter van structuur is. Vaak wordt deze deur om privacy-redenen gekozen.

Het paneel is altijd uitgevoerd in dezelfde afwerking en kleur als het kader, waardoor het perfect past bij je aluminium ramen.

4. Sierdeurpanelen

Opteer voor sierdeurpanelen als voordeur om je woning meer karakter en eigenheid te geven. Het effect op je woning is aanzienlijk.

Bij een klassiekere woning kan je zonder aarzelen kiezen voor een PVC-voordeur met sierlijsten (mouluren) in dezelfde kleur als de ramen.

Aluminium deur zwart met glas

Voordelen van een aluminium deur op maat plaatsen

Weloverwogen keuzes bij het selecteren van deuren voor een woning dragen bij aan het comfort, de veiligheid en het uiterlijk van de leefruimte. Hieronder wordt dieper ingegaan op elk van de voordelen van op maat gemaakte aluminium deuren.

1. Brandveilig

Aluminium deuren bieden niet alleen een stijlvolle entree voor je huis, maar voegen ook een essentieel element van veiligheid toe.

Het natuurlijke brandbestendige karakter van aluminium maakt het een verstandige keuze voor deuren. In geval van brand dragen op maat gemaakte aluminium deuren bij aan de algehele brandveiligheid van een woning. 

2. Duurzaam en vormvast

Wanneer het aankomt op duurzaamheid, spant aluminium de kroon. Aluminium deuren behouden hun vorm en integriteit in verschillende weersomstandigheden, wat resulteert in een investering die de tand des tijds doorstaat.

De duurzaamheid en vormvastheid maken deze deuren niet alleen functioneel, maar zorgen er ook voor dat ze esthetisch aantrekkelijk blijven gedurende vele jaren.

3. Uitstekende isolerende eigenschappen (akoestisch en thermisch)

De isolerende capaciteiten van aluminium deuren zijn tweeledig. Ze bieden zowel thermische isolatie, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd, als akoestische isolatie, wat bijdraagt aan een rustige en comfortabele leefomgeving.

4. Onderhoudsvriendelijk

Een druk leven vereist deuren die weinig onderhoud vergen. Aluminium deuren passen perfect in dit plaatje. Met een eenvoudige reiniging behouden ze hun esthetiek en functionaliteit.

Deze onderhoudsvriendelijkheid maakt aluminium deuren ideaal voor mensen die streven naar een zorgeloze en gemakkelijke levensstijl.

5. Lange levensduur

Investeren in aluminium deuren is niet alleen een investering in het heden, maar ook in de toekomst. De combinatie van duurzaamheid en minimale slijtage zorgt ervoor dat deze deuren hun aantrekkelijke uiterlijk behouden gedurende vele jaren. Het is een verstandige keuze voor wie op zoek is naar een langdurige en waardevolle investering.

Vraag gerust advies en ontvang prijzen op maat

6. Inbraakwerend

Veiligheid is van het grootste belang in elke woning. Aluminium deuren kunnen worden uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties om inbraakwerendheid te versterken.

Dit gaat verder dan alleen bescherming bieden; het biedt gemoedsrust voor bewoners, wetende dat hun huis optimaal is beveiligd.

7. Milieuvriendelijk: 100% recycleerbaar

Voor milieubewuste individuen zijn aluminium deuren een groene keuze. Aluminium is een van de meest recyclebare materialen, en op maat gemaakte deuren dragen bij aan een duurzamere levensstijl door volledig recyclebaar te zijn. Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk geminimaliseerd, wat resulteert in een milieuvriendelijke keuze.

8. Verschillende stijlen (industrieel, landelijk, modern) voor het kozijn en de profielen

De esthetische veelzijdigheid van aluminium deuren komt tot uiting in een scala aan stijlopties voor kozijnen en profielen. Of je nu een industriële, landelijke, of moderne uitstraling wilt, aluminium deuren bieden creatieve mogelijkheden die perfect aansluiten bij elke architecturale visie. Het is een unieke kans om functionaliteit te combineren met een persoonlijke esthetiek.

9. Zowel buitendeuren, binnendeuren als voordeuren

De veelzijdigheid van aluminium deuren reikt verder dan enkel buitendeuren. Ze vormen ook perfecte keuzes voor binnendeuren en zelfs voordeuren.

Door deze uniformiteit in stijl en functionaliteit door de hele woning te handhaven, ontstaat er een samenhangend en harmonieus woonklimaat.

10. Met of zonder glas

De keuze tussen modellen met of zonder glas biedt een unieke mate van aanpasbaarheid. Deze flexibiliteit voorziet in zowel privacy als mogelijkheden voor natuurlijk licht, afhankelijk van de specifieke behoeften van de bewoners. Het geeft de vrijheid om het ontwerp van deuren aan te passen aan individuele wensen en functionele vereisten.

Aluminium deuren van glas

Hoe kan je een aluminium deur poetsen?

De aluminium deuren van Aluwdoors hebben geen specifiek onderhoud nodig. Als je toch besluit om de ramen of het deurprofiel schoon te maken, kun je gerust een sopje gebruiken.

De profielen zijn voorzien van een coating, waardoor vette vingers en zweethanden niet zichtbaar zijn. Je kunt de deur dus met een gerust hart gebruiken.

Professioneel advies nodig? Vind de juiste specialist in jouw regio voor info en vrijblijvende offertes

Overweeg je aluminium deuren en ramen? Wij bieden gratis offertes en deskundig advies, afgestemd op jouw behoeften.

Ontvang kosteloos offertes, vergelijk opties, en profiteer van erkende specialisten voor betrouwbaarheid en vakmanschap. Vul nu het aanvraagformulier in en ontdek de perfecte oplossing voor jouw woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.