Gezandstraald glas: wat is het? Hoeveel kost het? Hoe reinig je het?

Ben je op zoek naar een intrigerende en stijlvolle keuze voor je ramen en deuren? Dan is gezandstraald glas voor ramen en deuren misschien wel iets voor jou. Maar wat houdt gezandstraald glas nu precies in? Ontdek in dit artikel hoe gezandstraald glas een verfijnde touch kan geven aan verschillende ruimtes in je woning.

Wat is gezandstraald glas?

Gezandstraald glas is een type glas dat gemaakt wordt door fijn korrelmateriaal (meestal zand) met hoge druk tegen het glas te spuiten. Dat resulteert in een mat glas dat nog steeds licht doorlaat.

Dit type glas kan je volledig op maat laten maken en het motief zelf laten personaliseren. Zo kan er bijvoorbeeld een tekening, logo of een eigen origineel idee op de glazen deur komen.

Gezandstraald glas

De voordelen

Het type glas biedt tal van voordelen. We sommen de belangrijkste voor je op: 

  • De glazen worden op maat gemaakt. 
  • Je kan het glas laten personaliseren
  • Het biedt een garantie van zowel natuurlijke lichtinval als privacy
  • Je kan kiezen uit verschillende tinten.
  • Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende mates van doorzichtigheid en de diepte van de straling.

Wat kost gezandstraald glas?

De kostprijs voor gezandstraald glas is volledig afhankelijk van enkele factoren zoals de afmetingen en het soort glas. Gemiddeld betaal je 99 euro per vierkante meter voor dit unieke glas.

Ontdek exacte prijzen
Vraag hier je offertes!

Soorten gezandstraald glas

Er bestaan heel wat verschillende soorten en verschillende tinten van het glas. Welke jij nu precies het beste kiest, hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeuren. Toch graag raad vragen aan een vakman? Vul dan zeker ons offerteformulier in.

Helder glas

Heb je graag een volledige doorkijk bij je binnendeuren? Dan is helder glas een goede optie. Let wel op: helder glas geeft een groene schijn bij tekeningen en randen.

Mat glas

Breng je liever een warme sfeer in je ruimte? Met mat glas creëer je een mooi diffuus licht dat wat meer gezelligheid in de kamer brengt. Vele mensen gebruiken het in de woonkamer of zelfs bij het kantoor.

Je kan kiezen voor vlak glas, maar het is ook beschikbaar met figuren erop. Deze figuren kunnen zorgen voor een originele uitstraling waar niet goed doorheen kan gekeken worden.

Gekleurd of met motieven

Heb je liever een originele en kleurrijke binnendeur? Ga dan voor getint glas. Het glas is nog steeds doorzichtig, maar het brengt wat meer leven in je interieur.

Het wordt vaak gebruikt in de badkamer als wandbekleding of in de keuken als glazen scheidingswand. Het glas is meestal verkrijgbaar in gehard glas, waardoor het tot wel vijf keer sterker is dan het standaard floatglas. 

Verstevigd glas

Ben je geïnteresseerd in verstevigd glas? Dan heb je twee grote opties

  • Beloopbaar glas is glas dat zeer hoge puntlasten kan dragen. Enkele toepassingen zijn glazen vloeren, glazen trappen,- en glazen bruggen. 
  • Veiligheidsglas wordt vaak gebruikt op plaatsen waar de kans op vallen groot is en waar het glas dus extra sterk moet zijn. Enkele toepassingen zijn glazen binnendeuren, glazen vloeren en glazen balustrades. 

Waar ken je gezandstraald glas gebruiken?

Je kan het gezandstraald glas op verschillende manieren toepassen. We maken een lijstje van de populairste toepassingen.

Optie 1: als raam

Gezandstraald glas als raam is zeker een mogelijkheid en elk design is mogelijk. Je kan gaan voor een standaardmotief of kiezen voor een eigen origineel idee.

Verschil met gezandstraalde folie

Maar wat is nu het verschil met gezandstraalde folie? Deze folie lijkt eigenlijk op melkglas. Toch zie en voel je bij de folie een korreltje. Beide soorten bieden een grote privacy. Uiteraard is de folie een pak goedkoper dan het gezandstraald glas. 

Optie 2: in een deur

Heb je graag een deur met gezandstraald glas? Dat kan! Ook hier heb je twee opties: de voordeur of de binnendeur.

Voordeur

Om je voordeur wat unieker te maken kan je gaan voor het gezandstraald glas. Er zijn heel wat opties mogelijk. 

Binnendeur

Ook je binnendeuren kan je perfect mooier maken met het type glas. Het grote voordeel van glazen binnendeuren is dat ze een hele moderne uitstraling hebben en ze extra licht binnenlaten op donkere plaatsen. 

Eyecatcher in huis

Liever een échte eyecatcher in huis? Zoals een prachtig portret van jou en je gezin op één van de binnendeuren? Gezandstraald glas is ook mogelijk op de volgende toepassingen: tafelbladen, douchewanden, scheidingswanden, trappen, spiegels…

Gezandstraald glas

Hoe krijg je gezandstraald glas terug schoon?

Het glasoppervlak van dit soort glas moet je eigenlijk zien als beschadigd. Daarom is het zeer gevoelig voor vuil en vet. Pas dus zeker op voor vettige vingers of olie bij het zandwerk.

Toch kan je het glas makkelijk schoonmaken met een gewone glasreiniger. Je kan ook raad vragen aan de specialist die je glas heeft geïnstalleerd of geproduceerd.

Vermijd vuil met doorzichtige folie

Door een doorzichtige folie op het gezandstraald glas aan te brengen, creëer je een soort vernislaag. Dat kan je zien als een effectieve strategie om het glas makkelijker te kunnen onderhouden.

Deze folie werkt als een beschermende laag waardoor vingerafdrukken, stof en andere ongewenste vuiltjes minder snel gaan hechten aan het glas.

Benieuwd naar de prijs van gezandstraald glas voor jouw project? Ontvang gratis offertes op maat

Ben je geïnteresseerd in gezandstraald glas? Vul onderstaand formulier in en kom zo in contact met tal van specialisten. Door de vrijblijvende offertes te vergelijken, kan jij de beste deal scoren voor je gloednieuw renovatieproject.

Werk voor je projecten steeds samen met een erkende specialist. Zo vermijd je onnodige kosten en krijg je steeds advies op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.