Boograam: breek de rechte lijnen van jouw interieur

Een boograam, ook wel toograam genoemd, is de ideale oplossing om de rechte lijnen in jouw interieur te doorbreken. Het zorgt voor expressie en past in zo goed als elke stijl. Wanneer kies je precies voor deze vorm en hoe decoreer je het eenmaal geïnstalleerd? Lees het hier.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Wanneer kies je voor een boograam?

De keuze om een boograam te laten installeren in jouw woning hangt van verschillende factoren af.

Een belangrijk voordeel dat boogramen met zich meebrengen is het ruimtelijke effect. Ze versterken het gevoel van ruimte en voegen veel licht toe in huis. Ze zorgen daarnaast voor een uniek uitzicht van openheid en elegantie mee.

Boogramen passen beter bij bepaalde architectuur dan andere ramen. Gebouwen met een meer gotische, romaanse of andere traditionele stijl hebben baat bij de speciale raamvorm. Ze versterken het karakter van deze stijl nog meer.

Een extra voordeel van een boogvormige bovenkant is dat het zorgt voor een betere verdeling van het gewicht van de gevel. Boven geveldoorbrekingen worden normaal draagconstructies geplaatst om te voorkomen dat de druk op het raam zelf ligt. Bij toogramen is dit dus niet nodig. 

De laatste, misschien wel belangrijkste reden om een boograam te installeren is jouw esthetische voorkeur. Vind je de ramen mooi en passen ze bij de rest van jouw interieur? Dan is dat de ideale optie voor jou.

Nadelig aan boogramen, net als andere speciale vormen, is dat het duurder is in aankoop en bij installatie.

Het is interessant jouw persoonlijke voorkeur te bespreken met ervaren professionals. Zij kunnen informatie geven of boogramen passen in jouw visie en in de functionaliteit van het huis.

Boograam bureau

Interesse in boogramen? Vraag advies aan experten en geniet jaren van jouw ramen

Belang van de juiste raambekleding bij boogramen

Kies je voor ramen met een atypische vorm, dan moet je vooral letten op de kleur en het materiaal van de decoratie. Door de aparte vorm van het boograam is niet elke raambekleding passend.

De juiste bekleding zorgt ervoor dat je licht goed kan buitensluiten, maar kan van het raam ook een echte blikvanger maken. 

Plissé-gordijn

Plissé-gordijnen bestaan uit een stuk stof dat je gelijkmatig kan uit- en opvouwen. Doordat deze vouwen steeds een gelijke vorm hebben oogt het heel rustig en warm.

Er bestaan plissé-gordijnen die geen licht doorlaten en het raam naadloos kunnen afsluiten. Er zijn er ook die licht doorlaten. Die keuze is vooral afhankelijk van de ruimte waar je het gaat installeren.

Shutters

Shutters zijn binnenluiken gemaakt met horizontale lamellen uit hout of kunststof. Ze worden exact op maat van uw raam gemaakt.

Ze zijn niet enkel functioneel, ze houden licht uit de woning, maar ze zijn ook gewoon mooi. Door de verschillende lamellen kan je de lichtinval regelen en een leuke sfeer maken.  

De lamellen kunnen bovenaan, in het ronde deel, in waaiervorm lopen of met het raam mee versmallen. Neem de tweede optie als je liever een naadloze overgang hebt.

Op onderstaande foto zie je links een plissé-gordijn en rechts shutters. Welke van de twee je kiest hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeur.

boograam-decoratie-plisse-en-shutters.png

Vraag offertes aan installateurs uit jouw buurt

Reken op de vakkennis van onze experten en krijg de ramen waar je altijd van droomde. Vul het onderstaande offerteformulier in voor advies op maat van jouw huis en budget. Krijg naast advies ook gratis en vrijblijvend offertes. Vergelijk de offertes en bespaar kosten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.