Glazen binnendeuren prijs: installatiekosten en richtprijzen per type glazen binnendeur

Integreer je graag glazen binnendeuren in je interieur? Dat is een stijlvolle en moderne keuze die niet enkel licht in je ruimte toevoegt, maar ook een gevoel van openheid creëert. Of je nu plannen hebt voor een renovatie of een nieuwbouw, binnendeuren passen zowat overal. Ontdek de elegantie van glazen binnendeuren in dit artikel, waarbij we je tegelijkertijd informeren over de financiële aspecten en de prijzen van deze binnendeuren.

Hoeveel kost een deur binnenshuis met glas?

Wanneer je overweegt om een glazen binnendeur te kopen, is de prijs een doorslaggevende factor. De prijs is sterk afhankelijk van enkele factoren zoals het type deur, de soort beglazing, de installatiekosten en het formaat.

Voor een glazen deur ligt de gemiddelde prijs tussen de 1.000 en 1.200 euro, inclusief installatie. Wanneer je voor dubbele glazen kiest, kan de prijs oplopen tot wel 2.000 euro

Moderne glazen binnendeuren

Prijzen per type glazen binnendeur op maat

Er bestaan heel wat verschillende types glazen binnendeuren, waarbij de prijs een belangrijke rol speelt. Daarom vind je hieronder een handig overzichtje van de verschillende prijzen per type glazen binnendeur.

1. Inbraakwerende glazen deuren

Uiteraard wil je dat je deur inbraakwerend is. De prijs voor inbraakwerende folie voor je deuren varieert sterk afhankelijk van de kwaliteit, de grootte en de dikte van de folie. Daarom betaal je vaak tussen de 120 en 800 euro, alles inclusief. 

2. Thermisch geïsoleerde glazen binnendeur

Een deur is verantwoordelijk voor wel 15 tot 20% van het warmteverlies in je woning. Daarom is het belangrijk om voor thermisch geïsoleerde glazen binnendeuren te kiezen.

Om goed functioneel te zijn, heeft de deur een kozijn nodig van massief hout, edele houtsoorten, versterkt PVC of gemengd met alternatieve materialen zoals aluminium. 

De kosten voor een thermisch geïsoleerde glazen binnendeur bedragen tussen de 300 en 2.000 euro. Factoren zoals het gebruikte materialen, de afmetingen en de gekozen stijl spelen een grote rol.

3. Matglazen binnendeur

Matglas heeft een specifieke behandeling ondergaan met zuur of zand om de deuren toch nog doorschijnend te maken. Zo brengt het toch licht in je interieur zonder een 100% transparantie te bieden.

De prijs voor een matglazen binnendeur is sterk afhankelijk van het type kozijn, de afmetingen en welke vakman je kiest. Gemiddeld betaal je tussen de 160 en 500 euro per deur.

4. Enkele glazen binnendeur

Verkies je liever een binnendeur met enkel glas? Een glazen draaideur met enkele glazen draait één kant op en heeft normale scharnieren.

Dit zien we vaak in een aluminium deurkozijn voor de stevigheid. De prijs hiervoor bedraagt tussen de 350 en 475 euro per stuk.

5. Dubbele glazen binnendeur

De glazen binnendeuren bestaan ook in de dubbele vorm. De glazen deuren worden vaak gebruikt om twee ruimtes met elkaar te verbinden. Zo kan je bijvoorbeeld een makkelijke doorgang maken van de ene ruimte naar je badkamer. 

De dubbele glazen sluiten naar elkaar toe en openen zo van elkaar af. Ze zijn vaak voorzien van een speciaal duwsysteem, waarbij je makkelijk één of beide deuren tegelijkertijd kan openen.

Benieuwd naar de prijs? Gemiddeld betaal je voor een binnendeur met dubbele glazen tussen de 750 en 950 euro per stuk.

6. Glazen schuifdeur binnen

Ben je fan van een glazen schuifdeur? Dat is een systeem apart. Het grote verschil is dat je een glazen wand openschuift die in een soort railsysteem loopt.

Het systeem heeft één groot voordeel: de deur slaat niet open en daardoor neemt het geen ruimte in beslag. Bovendien is de schuifdeur minder gevoelig voor schade die kan ontstaan door te hard de deur te sluiten.

Maar hoeveel kost dat nu eigenlijk? Voor een glazen schuifdeur zal je gemiddeld tussen de 500 en 750 euro betalen per stuk.

7. Pivoterende binnendeur met glas

Het scharnier zit boven en onder in het midden bij pivoterende binnendeuren. Het kan ook zijn dat ze excentrisch geplaatst worden.

Doordat een pivotdeur in glas altijd groter is dan een normale glazen binnendeur, reken je best op een meerprijs van 40% per stuk. Daarom betaal je al snel 2.200 euro voor een pivotdeur van 1.300 x 2.150 mm.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste glazen binnendeur?
Vergelijk prijzen van verschillende specialisten in jouw regio.
arrow Ontvang offertes op maat

Hoeveel bedragen de plaatsingskosten?

Door de moeilijkheid van het zelf plaatsen van een glazen binnendeur, is het aangeraden om het werk over te laten aan specialisten. Zij beschikken over de juiste apparatuur en technieken om je deur zo te installeren dat deze lange tijd functioneel blijft.

Bovendien kun je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% en een garantie van wel tien jaar als je beroep doet op deurspecialisten.

Gemiddeld gezien betaal je tussen de 60 en 250 euro voor de installatie van je glazen binnendeur door specialisten.

Hoeveel bespaar je wanneer je een glazen binnendeur zelf installeert?

Installeer je liever zelf je gloednieuwe binnendeur? Dan sta je ook zelf in voor de kwaliteit van je werk. De deuren kunnen dan wel een stuk goedkoper zijn, maar vaak zijn ze minder geschikt voor intensief gebruik.

Bovendien heb je heel wat materiaal nodig om de klus te klaren. Wanneer je bijvoorbeeld een glazen draaideur in 8 mm gehard glas zelf wilt installeren, betaal je gemiddeld 350 euro.

Je moet wel zelf alles afhalen, plaatsen en afwerken.

Glazen binnendeuren

Prijsbepalende factoren van (moderne) binnendeuren met glas

De prijs die jij uiteindelijk gaat betalen voor je glazen binnendeur hangt af van de verschillende keuzes die jij maakt. Wat zijn nu die prijsbepalende keuzes? We zetten ze voor jou op een rijtje.

1. Type glazen deur

Er bestaan heel wat soorten glazen deuren. Heb je veel ruimte over? Dan gaat de voorkeur vaak naar een dubbele deur door zijn ruimtelijker effect. Een dubbele deur is dan ook een stuk duurder dan de glazen deur met enkel glas.

2. Beschikbare ruimte

Daarna stel je de vraag hoeveel ruimte je in huis hebt. Heb je beperkte ruimte? Dan kan een glazen schuifdeur een goede optie zijn. Toch is die deur ook weer een stuk duurder.

3. Installatie in een draagmuur

Komt de glazen deur in een draagmuur terecht? Laat dan zeker controleren of je geen steunbalk moet aanbrengen boven de deur.

Het neemt wel wat extra ruimte in en het is wat duurder, maar uiteraard staat de veiligheid en stabiliteit van je woning voorop. 

4. Beglazing (en de dikte ervan)

Meestal werken specialisten met gehard glas. Dat is vele malen sterker dan standaard glas. Toch bestaan er nog enkele varianten binnen dat verhard glas

Soort glasDiktePrijs
Helder gehard glas8 mm90 euro per vierkante meter
Extra gehard glas8 mm170 euro per vierkante meter
Mat gehard glas8 mm150 euro per vierkante meter
Gekleurd gehard glas8 mm100 euro per vierkante meter

Welk type glas jij nu precies moet kiezen, hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Glazen binnendeuren professioneel laten plaatsen? Vul het formulier in en vergelijk gratis prijsvoorstellen

Wil je meer informatie over de prijzen van glazen binnendeuren? Vul dan het onderstaande formulier in om in contact te komen met diverse deurspecialisten bij jou in de buurt.

Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken, scoor je de beste deal voor je renovatie- of bouwproject. Werk voor al je projecten steeds samen met vakmannen. Zo vermijd je onnodige kosten en ontvang je steeds advies op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.