Velux dakramen: voordelen, prijzen en soorten

Ben je opzoek naar nieuwe ramen of deuren? Overweeg dan Velux dakramen, want deze hebben heel wat voordelen. Wil je graag meer weten over Velux dakramen? Lees dan snel verder, want in dit artikel vind je de informatie die je nodig hebt!

Velux dakramen prijzen

Waarom kiezen voor een Velux dakraam?

Voordat je Velux dakramen laat plaatsen, is het handig om te weten wat ze je precies zullen kosten. Er zijn verschillende types van Velux dakramen en ze zijn tevens verschillende Velux dakramen afmetingen. De prijs is dus afhankelijk van welk Velux raam je kiest.

Hoe groter het raam, hoe duurder het je zal kosten. Een PVC Velux raam is ook duurder dan een uit hout. Hieronder een handig overzicht!

Materiaal Afmetingen Richtprijs
Houten Velux 55cm x 78cm €550 à €600
66cm x 98cm €570 à €620
78cm x 140cm €700 à €750
94cm x 118cm €770 à €820
114cm x 118cm €800 à €850
94cm x 140cm €800 à €850
114cm x 140cm €820 à €870
134cm x 98cm €850 à €900
55cm x 78cm €550 à €600
134cm x 140cm €1.000 à €1.050
PVC Velux 55cm x 78cm €570 à €620
66cm x 98cm €620 à €670
78cm x 140cm €750 à €800
94cm x 118cm €800 à €850
94cm x 140cm €820 à €870
114cm x 118cm €850 à €900
114cm x 140cm €900 à €950
134cm x 98cm €870 à €900
134cm x 140cm €1.050 à €1100

Waarom kiezen voor Velux dakramen?

Velux ramen hebben heel wat voordelen. Ze kunnen snel en op een eenvoudige manier geplaatst worden.

  • Met Velux dakvensters heb je meer daglicht in je woning en ze zijn daarnaast ook stijlvol.
  • Een Velux dakraam kan je gedeeltelijk open zetten, waardoor je de juiste hoeveelheid frisse lucht binnenkrijgt. Zo voorkom je ook dat er te veel koude je kamer binnenkomt.
  • Doordat een Velux raam veel zonlicht aantrekt, wordt het zelfs warmer in je kamer en dat zorgt ervoor dat je geld bespaart op je energierekening.
  • Je trekt daarnaast ook meer licht de ruimte binnen en dat zorgt voor nog meer besparingen!

Velux dakraam type

Er zijn verschillende soorten Velux ramen, verschillende types, materialen en afmetingen. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je budget, je interieurstijl en de grootte van je kamer.

Gordijnen en rolluiken

Naast verschillende Velux dakramen kan je ook kiezen uit verschillende gordijnen voor je Velux raam. Deze zijn anders dan gewone gordijnen of rolluiken. Er zijn Velux rolgordijnen in verschillende soorten en maten. Je vindt er dus altijd een die perfect past bij jouw interieurstijl en behoefte.

In een slaapkamer kan het bijvoorbeeld handig te zijn om te kiezen voor een verduisterend rolgordijn. Je kunt kiezen voor een elektrisch rolgordijn of een rolgordijn op zonne-energie. Als je liever wat licht in de ruimte blijft behouden, dan kan je ook kiezen voor mooie lichtdoorlatende gordijnen.

In de zomer kan het vaak warm worden in zolderkamers, de ideale oplossing hiervoor is de MHL buitenzonwering rolgordijn. Deze rolgordijn zorgt ervoor dat warmte uit de kamer wordt gehouden.

Heb je last van insecten? Ook daar heeft Velux de oplossing voor! De insectenhor Zil zorgt ervoor dat insecten niet langer hun weg naar binnen vinden. Naast verschillende functies, kan je de gordijnen maar liefst in 24 verschillende kleuren vinden, waaronder de basiskleuren.

Maar als je het liever opvallend hebt, dan kan je ook kiezen voor een kleurrijk alternatief of een gordijn met een leuke print. Welke gordijn je ook kiest, je kunt ze altijd makkelijk plaatsen en ze zorgen voor heel wat sfeer!

Velux dakraam plaatsen

Lichttunnels

Er zijn verschillende soorten Velux dakramen, waaronder de lichttunels. Deze Velux ramen worden gebruikt op platte daken en zijn de ideale manier om voldoende zonlicht in je kamer binnen te laten. Een lichttunel kan je plaatsen bij een helling van 0 tot 15 graden.

(Uitzet)tuimelvensters

De bekendste ramen van Velux zijn de uitzettuimel- en tuimelvensters. Deze vensters hebben scharnieren aan de zijkant, waardoor ze 180 graden rond hun as kunnen draaien. Hierdoor kan je het raam makkelijk schoonmaken. Het laat je ook toe om de kamer te ventileren, zonder te veel koude binnen te laten.

Uitzettuimelvensters zijn net iets anders. Deze ramen kunnen uitzetten tot 45 graden ten opzichte van de dakhelling, dit zorgt voor meer vrijheid dan bij een tuimelvenster.

Vergelijk Velux dakramen

Velux dakramen: veelgestelde vragen

Voordat je een Velux raam koopt is het handig om er zoveel mogelijk over te weten te komen. Daarom geven we jou hieronder de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen!

Welke afmetingen voor mijn Velux dakramen kiezen?

Een Velux dakraam kopen, zonder dat je weet hoe groot het raam moet zijn, dat kan niet. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om het juiste formaat voor jouw kamer te vinden.

Er is namelijk een regel: meet de bewoonbare oppervlakte van je kamer, deze is gelijk aan de ruimte waar je rechtop kunt staan en neem dan 12 procent van het gemeten oppervlak. Door dit te doen kom je uit op de ideale grootte van je Velux dakvenster!

Tip: in grotere ruimtes is het aangeraden om meer dan één raam te plaatsen.

Wat als mijn Velux dakraam niet meer sluit?

Hoewel een Velux raam erg kwalitatief is, kan het toch voorvallen dat je een aantal problemen ondervindt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je dakraam niet meer sluit, maar wat doe je dan?

De oplossing is afhankelijk van het type dakraam. Als je een Integra dakvenster hebt, die werkt op stroom, maar niet sluit door stroomstoring, dan kan je hem manueel sluiten. Hiervoor moet je de motorketting op de ventilatieklep ontkoppelen door op de ontkoppelingsclip te drukken(op de binnenkant van de ventilatieklep).

Plooi daarna de ketting en sluit het dakvenster in ventilatiestand. Als de stroomstoring opgelost is, dan kan je de ketting weer aankoppelen. Als je dakvenster niet meer reageert op de bediening, dan kan je beter hulp inschakelen.

Velux dakramen laten plaatsen of zelf plaatsen?

Een Velux dakraam plaatsen is niet moeilijk, maar is het wel aangeraden om dit zelf te doen? Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf je raam te plaatsen, maar denk er goed over na.

Het is namelijk belangrijk dat je raam goed geplaatst wordt, zodat het raam stabiel genoeg is. Als je het zelf plaats, dan kan je je garantie verliezen en zelfs de garantie op je dak kan in het gedrang komen.

Een slechte plaatsing kan leiden tot lekkage, slecht functioneren van het dakraam en andere schade. Daarnaast zal je meer btw betalen, want als je een erkende vakman inhuurt dan krijg je verlaging op de btw.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt