Minimalistische ramen: van grote glaspartijen tot dunne vensterbanken

Minimalisme blijft zowel in nieuwbouw als woningrenovatie enorm populair. Ook bij het plaatsen van nieuwe ramen bouwt deze trend zich voort. Ben je op zoek naar ramen die de tand des tijds zal doorstaan en er tegelijkertijd eigentijds en modern uitzien? Haal ideëen uit de 4 laatste tendensen.

1. Grote glaspartijen

Hoe meer licht we binnenshuis kunnen halen, hoe beter. Grote glaspartijen zijn hiervoor zeer in trek. En waarom zou je niet onmiddellijk een glazen gevel bouwen?

Minimalistische ramen: grote glaspartijen

2. Slanke schuiframen

Misschien kwam het totnogtoe nog niet tot bij je op, maar slanke schuiframen zijn aan een grote opmars bezig. SAPA speelde in op deze trend en ontwikkelde, met de Confort Smartline XS, één van de smalste schuiframen beschikbaar op de markt (aanzichtbreedte van minder dan 36 mm)

Minimalistische ramen: slanke schuiframen

3. Steellook ramen

Stalen of smeedijzeren ramen dateren al uit de periode van de industrialisering. Echt nieuw zijn dit soort ramen dus niet. Maar deze hebben de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen door de introductie van aluminium met het uitzicht van staal.

Minimalistische ramen: aluminium steel look

4. Dunne vensterbanken

Last but not least, bij superslanke ramen passen de bijhorende vensterbanken. Dunne vensterbanken zijn dan ook een absolute must. Het voordeel? Deze vensterbanken zijn in verschillende RAL-kleuren beschikbaar.

Je woonkamer en je tuin versmelten tot één prachtig geheel dankzij ramen zonder zichtbaar profiel. Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Vergelijk offertes.

Verder lezen

Op zoek naar die extra “touch” die jouw woning nog wat meer in de kijker zet? Dan zijn kamerhoge deuren misschien wel het opteren waard. Ontdek de verschillende stijlopties.

Verder lezen

Een erker bouwen creërt in je woning zowel meer ruimte als lichtinval. Het is wel van belang dat je een goed overzicht houdt over de kostprijs hiervan. Deze schommelen al snel tussen de €4.000 en €10.000.

Verder lezen

Wil je aan je woning extra warmte en charme toevoegen, dan zijn landelijke ramen de keuze bij uitstek. PVC, hout of aluminium? Ontdek welk materiaal het best bij jouw woning past en vraag advies aan een professional.

Verder lezen