Minimalistische ramen: van grote glaspartijen tot dunne vensterbanken

Minimalisme blijft zowel in nieuwbouw als woningrenovatie enorm populair. Ook bij het plaatsen van nieuwe ramen bouwt deze trend zich voort. Ben je op zoek naar ramen die de tand des tijds zal doorstaan en er tegelijkertijd eigentijds en modern uitzien? Haal ideëen uit de 4 laatste tendensen.

Grote glaspartijen

Hoe meer licht we binnenshuis kunnen halen, hoe beter. Grote glaspartijen zijn hiervoor zeer in trek. En waarom zou je niet onmiddellijk een glazen gevel bouwen?

Minimalistische ramen: grote glaspartijen

Slanke schuiframen

Misschien kwam het totnogtoe nog niet tot bij je op, maar slanke schuiframen zijn aan een grote opmars bezig. SAPA speelde in op deze trend en ontwikkelde, met de Confort Smartline XS, één van de smalste schuiframen beschikbaar op de markt (aanzichtbreedte van minder dan 36 mm)

Minimalistische ramen: slanke schuiframen

Ontvang gratis advies voor jouw woning

Steellook ramen

Stalen of smeedijzeren ramen dateren al uit de periode van de industrialisering. Echt nieuw zijn dit soort ramen dus niet. Maar deze hebben de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen door de introductie van aluminium met het uitzicht van staal.

Minimalistische ramen: aluminium steel look

Dunne vensterbanken

Last but not least, bij superslanke ramen passen de bijhorende vensterbanken. Dunne vensterbanken zijn dan ook een absolute must. Het voordeel? Deze vensterbanken zijn in verschillende RAL-kleuren beschikbaar.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt