Prijs vliegenraam: hoeveel betaal je voor een horraam? Kosten en prijsfactoren

Met een vliegenraam geef je muggen en andere insecten geen kans om je woning binnen te dringen. Maar wat is de huidige prijs voor een vliegenraam? In dit artikel gaan we dieper in op de kosten en prijsbepalende factoren. Zo kan je zelf een goede financiële inschatting maken voor jouw situatie. Wil je direct prijsvoorstellen op maat van ervaren deskundigen in jouw buurt? Vul ons offerteformulier in.

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Hoeveel kosten vliegenramen op maat?

De prijs voor een vliegenraam op maat hangt natuurlijk in de eerste plaats af van de afmetingen en het maatwerk. Bovendien beïnvloeden het soort vliegenraam (rolhor, plissé vliegenraam, inzethor…) en het gebruikte materiaal de prijs. Daarom is het moeilijk om hier een exacte prijs te vermelden. 

Gelukkig kunnen we wel richtprijzen meegeven. De kostprijs voor de montage van een vliegenraam op maat ligt gemiddeld tussen de 40 en 70 euro. Voor een vliegendeur of vliegenschuifdeur liggen de kosten hoger. Je betaalt dan ongeveer 200 tot 400 euro per raam.

Wil je een exacte prijs voor jouw horraam kennen?

Vul ons offerteformulier in en krijg meerdere prijsvoorstellen op maat van ervaren installateurs uit jouw regio. Zo kan je hun tarieven vergelijken en de voordeligste optie voor jouw woning kiezen. Bovendien geniet je van een garantietermijn

Bestel je een vliegenraam best online of in een fysieke winkel?

Een vliegenraam kan je heel eenvoudig online aankopen. Bovendien is het vaak goedkoper en is er een ruimer aanbod dan in een fysieke winkel. 

Meet op voorhand zeker jouw raam op. Als je standaardafmetingen hebt, kan je het vliegenraam snel en gemakkelijk online bestellen. 

Heb je afwijkende maten? Dan is het misschien verstandiger om naar een fysieke winkel te gaan. De medewerkers gaan direct voor jou aan de slag. Maar vandaag kan je zeker ook online vliegenramen met de juiste afmetingen bestellen. De keuze is volledig aan jou. 

vrouw bij horraam

Ontvang gratis en vrijblijvend advies op maat

Prijsbepalende factoren van vliegenramen voor een schuifdeur of schuifraam

Meerdere factoren hebben een duidelijke invloed op de prijs van een goed vliegenraam. Onder andere het materiaal, de afmetingen, de kleur en de installatie zelf bepalen voor een groot deel de uiteindelijke totaalkosten.

1. Materiaal (aluminium en kunststof)

Vliegenramen komen zowel in aluminium als kunststof (pvc) voor.

Als je horramen met een langere levensduur wil, kies je best voor aluminium. Dit materiaal heeft een hogere aankoopprijs, maar is erg onderhoudsvriendelijk. Op lange termijn bespaar je ongetwijfeld meer geld.

2. Afmetingen deur of raam

De meeste woningen bezitten ramen met standaardafmetingen.

Heb je unieke ramen met afwijkende lengtes en breedtes? Dan moet je een vliegenraam op maat laten maken. Hiervoor betaal je extra kosten.

Over het algemeen geldt: Hoe groter het vliegenraam, hoe hoger het prijskaartje.

3. Kleur profielen en/of gaas

Een specifieke kleur betekent niet onmiddellijk dat de kosten hoger liggen. In de meeste gevallen zijn alle RAL-kleuren in de prijs inbegrepen. Als je echt een unieke tint wil, is het mogelijk dat je iets meer betaalt.

4. Plaatsing door een deskundige

Wanneer je een vliegenraam door een professional laat monteren, betaal je bijkomende installatiekosten. Vraag vooraf na hoeveel hij of zij hiervoor aanrekent.

Je kunt er bovendien voor kiezen dat de specialist jouw ramen opmeet. Vaak is het een gratis dienst, maar ook dit controleer je best op voorhand.

Eventueel kan je zelf instaan voor de plaatsing van het vliegenraam. Over het algemeen is deze klus vrij simpel. Afhankelijk van het type raam en je ervaring, doe je er 10 tot 60 minuten over. Bovendien bespaar je op de kosten wanneer je de werken zelf uitvoert.

Hou er wel rekening mee dat er altijd iets mis kan lopen. Door een deskundige in te schakelen, ben je zeker dat de montage correct en met kwalitatieve materialen gebeurt.

kat vliegenraam

Info, advies of prijzen op maat nodig? Kom in contact met specialisten in jouw regio

Heb je interesse in een professionele plaatsing van een vliegenraam op maat voor jouw woning? Vul ons offerteformulier in en krijg gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en aanbevelingen van erkende deskundigen in jouw buurt.

Zo kan je je beter informeren en een voordelige keuze maken die bij je budget en wensen past. Verstuur je aanvraag nu en geniet op korte termijn van kwaliteitsvolle vliegenramen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Hoeveel vliegenramen wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.