Gelakte binnendeur: kosten, voordelen en kleurenassortiment

Wil je een gelakte binnendeur in jouw woning? Dit artikel biedt een overzicht van de kosten, voordelen en het kleurenassortiment dat beschikbaar is. Laat je hier inspireren en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt door ons offerteformulier in te vullen.

Wat zijn gelakte deuren?

Een gelakte deur is een kantenklare deur die geen extra verflaag nodig heeft. Je kan deze gelakte deuren kiezen in veel verschillende kleuren. Alle RAL-kleuren kunnen gemengd worden om zo de perfecte kleur voor jouw wensen te krijgen.

Een gelakte deur hoef je dus zelf niet meer af te werken met lak om de deur beter te beschermen of het hout te onderhouden.

Zeker indien je meerdere deuren in jouw woning wilt installeren of vervangen is verven heel tijdrovend. Kies je hierbij voor een gelakte deur geniet je van een enorm gemak.

Wat kost een gelakte deur?

Een gelakte kant-en-klare binnendeur is al beschikbaar vanaf 250 euro. Deze 250 euro geldt voor een standaard verfdeur van een degelijke kwaliteit. Hoe ver de prijs daarboven komt, is afhankelijk van 3 elementen:

 • De afwerking
 • Het type deur
 • Het maatwerk

De afwerking bepaalt 40 tot 50% van de totaalprijs van jouw gelakte deur. Het kiezen tussen oliën of zandstralen beïnvloedt zowel het uiterlijk als de prijs van de deur aanzienlijk. Een volledig afgewerkte gelakte deur kost tussen de 500 en 600 euro, afhankelijk van het deurbeslag en de patronen.

Wil je de exacte prijs weten voor al jouw wensen en afwerkingen? Neem dan contact op met vakmannen in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier.

Vergelijk prijzen en bespaar
Wil je de beste deal voor je gelakte binnendeur? Vergelijk prijzen van verschillende specialisten in jouw regio. Vraag nu gratis offertes aan.
arrow Ontvang gratis offertes

Binnendeuren op maat afgewerkt met lak: mogelijke RAL-kleuren

Er zijn verschillende RAL-kleuren mogelijk. De populairste keuzes zijn wit en zwart. We bespreken deze twee populairste opties in meer detail voor jou hieronder.

1. Wit (verschillende kleurschakeringen)

Kies je voor een witte gelakte kleur heb je de keuze uit verschillende kleurschakeringen:

 • Crème wit: RAL 9001
 • Signaalwit: RAL 9003
 • Zuiver wit: RAL 9010
 • Verkeerswit: RAL 9016

Elk van deze verschillende tinten wit geven jou een ander effect in je interieur.

Gelakte binnendeur wit.

2. Zwart

Een zwarte gelakte deur geeft jouw interieur een heel nieuwe look. Zwarte binnendeuren worden vaak gekozen in een modern interieur om zo de strakke lijnen en neutrale look door te trekken.

Het voordeel van een zwarte binnendeur is dat deze zorgt voor een warme sfeer. Bovendien zie je vlekken of viezigheid minder snel op een zwarte deur in vergelijking met een witte gelakte binnendeur.

Zwarte gelakte deur

Waarom voor een gelakte (opdek)deur kiezen?

Het vinden van de perfecte binnendeur is belangrijk voor het inrichten van je woning en je interieur. Een gelakte binnendeur biedt vooral een makkelijke manier aan om je woning te verfraaien zonder veel gedoe.

De collectie gelakte binnendeuren is heel uitgebreid waardoor deze perfect te combineren is met verschillende stijlen interieur.

Waarom zou je nu nog kiezen voor een kant-en-klare gelakte opdekdeur? We bespreken hier een aantal voordelen:

 • Directe afwerking: een afgelakte binnendeur wordt perfect en duurzaam afgewerkt geleverd. Je hoeft dus geen energie te steken in het schilderen of verder afwerken van de deur. Het enige wat je nog moet doen is de binnendeuren of opdekdeuren monteren, om er dan direct van te kunnen genieten.
 • Tijd- en kostenbesparend: een deur zelf afwerken kost veel tijd en geld. Een gelakte deur is al volledig klaar waardoor je geen schilderkosten betaalt, maar ook het hele gedoe dat eraan voorafgaat niet moet doen (schuren en primen).
 • Stijlvolle keuzes: je hebt een enorme hoeveelheid aan keuzes qua stijl. Van modern tot klassiek, er zit zeker een deur tussen die in jouw interieur past.
 • Hoge kwaliteit: alle binnendeuren worden gemaakt met hoogwaardige materialen. Ze zijn dus zeker bestand tegen dagelijks gebruik en kunnen jaren meegaan.

Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes op maat

Neem contact op met specialisten in de buurt om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen. Deze offertes zijn voor het kiezen van een gelakte binnendeur in jouw woning. Zo kun je meer informatie vergaren en inspiratie opdoen. Vind op deze manier de beste optie voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.