Prijs voordeur PVC: wat zijn de kosten in 2024?

Kunststof is een materiaal met talrijke functionele en esthetische voordelen voor toegangsdeuren. Maar aan deze uitvoeringen hangt er natuurlijk ook een prijskaartje. In dit artikel krijg je uitgebreid meer info over de prijs van een voordeur uit PVC. Zowel de totale kosten als de installatiekosten en de prijs per type toegangsdeur komen aan bod. Wil je geen richtprijzen kennen, maar exacte prijzen op maat ontvangen van erkende deskundigen uit jouw regio? Vul ons offerteformulier in. 

Hoeveel kost een nieuwe (goedkope) PVC deur gemiddeld?

PVC voordeuren hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: ze bezitten niet alleen talrijke voordelen, maar ook het prijskaartje is erg voordelig.

Ze komen in een groot kleurenassortiment voor, hebben een eenvoudig onderhoud (met een lange levensduur) en zijn in verschillende stijlen (modern, klassiek en landelijk) te creëren. 

Wat is de richtprijs?

Over het algemeen bedraagt de prijs voor een PVC voordeur 1.600 euro (inclusief btw en plaatsing). Dit betekent dat ze gemiddeld 15% goedkoper zijn dan een houten voordeur en zelfs 20% goedkoper dan een aluminium voordeur. 

Afhankelijk van je wensen lopen de kosten op. Wil je bijvoorbeeld dat je voordeur een kunststof veiligheidsdeur is? Dan tel je best zo’n 1.000 euro bij de standaardprijs. Ook decoraties of extra opties zoals glas en veiligheidssloten verhogen de totaalprijs. 

Verder zijn PVC voordeuren met materiaalimitaties (hout of aluminium) een verstandige en creatieve optie. Zo geniet je van de uistraling van aluminium en hout zonder hun nadelen.

Houten deuren hebben bijvoorbeeld een intensief onderhoud en kunnen na verloop van tijd rotten. Deze problemen vallen weg wanneer je voor PVC deuren met imitaties in hout kiest. 

Onderstaande tabel geeft een handig overzicht van de prijs voor een PVC voordeur naargelang de bijkomende opties die je neemt. 

Extra functie of decoratie Richtprijs
Standaard kleur met HR++ glas 1.675 euro 
Standaard kleur met HR+++ glas 1.850 euro 
Houtnerf effect met HR++ glas 1.925 euro 
Houtnerf effect met HR+++ glas 2.100 euro 

Installatiekosten

Als je een kunststof voordeur door een erkende professional laat plaatsen, hou je best rekening met de installatiekosten.

Je kunt dit bedrag op voorhand bij de specialist navragen. De montagekosten verschillen afhankelijk van het model voordeur en het bedrijf dat de plaatsing uitvoert. 

Voor nieuwbouw liggen de montagekosten gemiddeld tussen de 200 en 400 euro, voor renovatie tussen de 300 en 500 euro. Deze kosten zijn een richtlijn: in de praktijk lopen ze vaak meer uiteen.

Wil je graag een exacte prijs kennen voor jouw project?

Vul ons offerteformulier in en ontvang meerdere prijsvoorstellen op maat van erkende deuren installateurs. Vergelijk prijzen en vind de beste en voordeligste oplossing voor jouw type woning. 

Kom je in aanmerking voor een premie?

Het is zelfs mogelijk om nog meer op de kosten te besparen. Heb je een woning die ouder is dan 10 jaar en laat je de plaatsing van de voordeur aan een erkende specialist over? Dan kom je in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Deze regel geldt voor alle bouw- en renovatiewerken.

Bovendien heb je recht op een premie wanneer je drie of meerdere energiebesparende werken uitvoert. Plaats bijvoorbeeld je PVC voordeur met hoogrendementsglas en combineer het met de isolatie van je gevel, vloer of dak.

Op die manier geniet je van een goed geïsoleerde woning met een hoger wooncomfort en bespaar je heel wat op je energiefactuur.

Meer info over de exacte bedragen, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vind je terug op de website van de Vlaamse overheid. 

prijs voordeur pvc
Op zoek naar installateurs?
Contacteer gratis en vrijblijvend erkende deuren installateurs in jouw buurt

Prijzen verschillen per type PVC (buiten)deur

Ondertussen weten we hoeveel de installatiekosten bedragen en kennen we de algemene prijs voor een PVC voordeur. Maar ook het type PVC voordeur bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke kosten. Hieronder bespreken we drie types samen met hun richtprijs.

Een precieze prijs van meerdere professionals voor jouw project krijg je via ons offerteformulier. 

1. Massieve PVC voordeur

De prijs voor een massieve PVC voordeur ligt gemiddeld gezien tussen de 500 en 1.900 euro

Enkele voordelen van dit type deur: 

  • Een massieve PVC voordeur zorgt gegarandeerd voor een uiterst degelijke veiligheid, zeker wanneer je het van extra veiligheidsopties voorziet zoals een slot met meerpuntsgrendel. De massieve panelen bestaan uit PVC en rusten op een metalen frame. 
  • Zowel de akoestische als thermische isolatie is uitstekend. Verder zijn ze goed bestand tegen hoge temperaturen. 
  • Ook de waterdichte eigenschappen zijn subliem. Hevige regenval vormt voor dit type voordeur geen enkel probleem. 

2. PVC voordeur gedeeltelijk met glas

De gemiddelde kosten voor een PVC voordeur met halve beglazing variëren tussen de 550 en 2.200 euro.

Enkele voordelen van deze twee materialen samen: 

  • Deze halfbeglaasde PVC voordeur zorgt voor een mooie uitstraling. Je decoreert het glas naar jouw stijl: zowel een geometrisch patroon, een groter glasoppervlak als glas met een kruisverdeling zijn uitvoerbaar. 
  • De beglazing zorgt voor extra natuurlijk lichtinval. Zo heb je een open en ruimtelijk gevoel in huis. 
  • Werk je met HR++ glas, dan geniet je bovendien van uitstekende isolerende thermische en akoestische resultaten
pvc voordeur gedeeltelijk met glas

3. Volledig glazen PVC deuren

Tot slot kan je ook een volledig glazen PVC voordeur naar jouw stijl laten plaatsen.

De kostprijs voor dit type deur ligt over het algemeen tussen de 850 en 2.400 euro, afhankelijk van het type bepantsering en de soort beglazing. 

Pluspunten van dit type PVC voordeur: 

  • Een volledig glazen PVC voordeur is een echte decoratieve keuze. De grote glaspartij combineer je met een kader bestaande uit PVC. Dit type deur kan je eenvoudig laten aansluiten bij de stijl van je woning.
  • Deze deur kan je met inbraakwerende afwerkingen extra veilig maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra pantser of veiligheidsbeslag te laten installeren. 

Info, advies of prijzen op maat nodig? Kom in contact met specialisten in jouw regio

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in een bepaald type PVC voordeur? Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met meerdere erkende deuren installateurs uit jouw regio.

Vervolgens ontvang je prijsvoorstellen en adviezen op maat. Zo kan je je beter informeren en verschillende tarieven vergelijken.

Verstuur je aanvraag en geniet van de meerwaarde van ervaren specialisten. Zij voeren de plaatsing van jouw PVC voordeur gegarandeerd correct en met kwalitatieve materialen uit. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.