Garantie ramen: hoelang heb je garantie en waarop?

Ben je van plan nieuwe ramen te kopen en benieuwd naar de garantievoorwaarden? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel ontdek je alles over de garantie op ramen. Van de duur tot waarop de garantie precies van toepassing is, leer je het allemaal hier. Zo sta je sterk in je schoenen bij het maken van een keuze.

Start nu met het vergelijken van offertes

Hoeveel jaar garantie op nieuwe ramen?

Als je nieuwe ramen overweegt, vraag je je misschien af hoe het zit met de garantie. Dat hangt af van wat je kiest, maar één ding is zeker: een goede garantie geeft gemoedsrust.

Op de profielen

De profielen van je ramen zijn belangrijk voor de duurzaamheid. Je krijgt meestal een garantie die varieert, afhankelijk van het materiaal. Bijvoorbeeld, aluminium en PVC profielen kunnen tot 15 jaar garantie hebben.

Systeemgarantie

Dit gaat over de integriteit van het hele raamsysteem. Een systeemgarantie dekt meestal fabricagefouten of problemen die voortkomen uit het systeem zelf, vaak tot 10 jaar.

Kleurvastheid

Vooral belangrijk als je kiest voor gekleurde profielen. De garantie op kleurvastheid zorgt ervoor dat je ramen jarenlang hun kleur behouden, vaak tot 10 jaar.

Op het glas

Bij glas is er vaak een aparte garantie. Dit is meestal om ervoor te zorgen dat het glas niet te snel slijt of defecten vertoont, zoals condensatie tussen de glaslagen. Hier zie je vaak garanties die 10 jaar kunnen duren.

Op de toebehoren

Toebehoren zoals handvatten, sloten of andere kleine onderdelen hebben ook hun eigen garantieperiode. Dit kan variëren, maar een garantie van 5 jaar is vrij standaard.

Rolluiken en verluchtingsroosters

Deze specifieke onderdelen van je raamconstructie kunnen een aparte garantie hebben. Het is niet ongebruikelijk dat rolluiken en roosters een garantie van rond de 5 jaar hebben, afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

Hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van je ramen is heel belangrijk voor de veiligheid en functionaliteit. De garantie hierop is vaak korter, meestal rond de 2 jaar. Dit komt door de regelmatige beweging en gebruik die deze onderdelen ondergaan.

Een man toont garantie.

Vraag offertes aan voor ramen via ons offerteformulier

Wettelijke garantie in België

Je vraagt je vast af hoe het zit met de garantie. In België zit je meestal goed met een garantieperiode van 2 jaar. Dit betekent dat als er iets niet klopt aan je nieuwe ramen binnen die tijd, je recht hebt op een oplossing, zoals reparatie of vervanging.

Is er garantie op de plaatsing?

Natuurlijk is niet alleen het raam zelf belangrijk, maar ook hoe het geplaatst wordt. Goed nieuws: meestal is er ook garantie op de plaatsing van je nieuwe ramen.

Als er iets misgaat en het ligt aan de installatie, dan kun je rekenen op een herstelling. Let wel op, de voorwaarden en lengte van deze garantie kunnen variëren.

Het is dus slim om dit bij je leverancier of installateur na te vragen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat valt niet binnen garantie?

Garantie is superhandig, maar er zijn altijd dingen die net buiten de boot vallen. Bij nieuwe ramen, bijvoorbeeld, krijg je niet altijd garantie op alles.

Dingen zoals normale slijtage, schade door slecht onderhoud of incorrect gebruik, en natuurlijke veroudering van materialen, die vallen vaak buiten de garantie. Ook schade door externe factoren, zoals een ongeluk of extreem weer, is meestal niet gedekt.

Sluit een glasverzekering af

Heb je wel eens aan een glasverzekering gedacht? Dat is zo’n extra laagje bescherming voor als er toch iets met je ramen gebeurt.

Glasbreuk kan op allerlei manieren gebeuren – een bal die door het raam gaat, een vogel die er tegenaan vliegt, noem maar op.

Met een glasverzekering ben je gedekt voor de kosten van vervanging of reparatie. Het geeft een stukje extra rust, zodat je niet zelf voor onverwachte kosten komt te staan als je raam het begeeft.

Mannen schudden een hand.

Nieuwe ramen en deuren kopen? Ontvang vrijblijvende offertes en bespaar

Klaar om je huis een frisse uitstraling te geven met nieuwe ramen en deuren? Super! Maar voordat je een keuze maakt, is het slim om even rond te kijken. Met een paar vrijblijvende offertes op zak zie je precies wat er mogelijk is en voor welke prijs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.