Aluminium deur zwart: de opties

De aluminium deur in zwart wint steeds meer aan populariteit. De combinatie van het stevige, duurzame aluminium met de tijdloze elegantie van zwart maakt de deur aantrekkelijk voor zowel klassieke als moderne interieurs. In dit artikel verkennen we de voordelen, de verschillende uitwerkingen en de kosten van de stijlvolle zwarte aluminium deur.

 

Wat zijn de voordelen van een zwarte aluminium deur?

Zwarte aluminium deuren zijn een opvallende trend in eigentijdse nieuwbouwwoningen, maar ook bij renovaties. Zwart geeft een moderne, maar toch tijdloze stijl aan een deur.

Aluminium is een duurzaam materiaal dat allerlei voordelen met zich meebrengt. Zo is het onder andere licht van gewicht, roestbestendig en vereist het weinig onderhoud. 

 • Licht van gewicht: dit maakt de installatie makkelijker, maar ook het openen en sluiten van de deur zal vloeiender verlopen
 • Stevig: aluminium is erg vormvast en daarom geschikt voor grote, zware deuren
 • Veilig: het is niet alleen stevig en daarmee inbraakveilig, het is ook bestand tegen extreme temperatuurverschillen en daarmee brandveilig
 • Roestbestendig: het materiaal is van nature corrosiebestendig en zal daarom geen bescherming tegen roest nodig hebben. 
 • Makkelijk te onderhouden: de roestbestendigheid maakt de deur makkelijker te onderhouden. Af en toe schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel is al voldoende om stof en ander vuil te verwijderen.
 • Veelzijdige esthetiek: aluminium deuren komen in allerlei vormen en kleuren. Doordat het materiaal zo licht maar toch erg sterk is kan het zowel in een smalle als een brede uitwerking. 

Bij het kiezen van een zwarte aluminium deur is het contrast van de diepzwarte kleur, bij een strak en modern aluminium profiel een echte eyecatcher in elke ruimte.

Zwarte aluminium deur is een eyecatcher

Hoeveel kost een aluminium deur in zwart?

Aluminium heeft veel kwaliteiten maar dit vertaalt zich al snel in een prijzige deur. De aankoopprijs hangt af van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het type deur en het ontwerp van het deurblad.

Een zwarte aluminium binnendeur ligt gemiddeld tussen 650 en 850 euro. Wil je een aluminium buitendeur dan reken je best bijna het dubbele. Prijzen voor een voordeur starten aan zo’n 1.200 euro.

Daarnaast zijn de prijzen ook afhankelijk van het gekozen type. Een standaard draaideur hoort bij de goedkoopste, een schuifdeur bij de duurste.

Het is daarom interessant bij meerdere installateurs offertes aan te vragen. Het vergelijken van deze prijsoffertes geeft je de kans een deur te kiezen op maat van jouw budget.

Offertes aanvragen
Vergelijk vrijblijvende prijsoffertes en vind een deur op maat van jouw budget.

Aluminium deuren zwart: de opties

Aluminium is een veelzijdig materiaal. Het is duurzaam en sterk en daarom zeker niet onterecht populair. We bespreken hieronder de meest voorkomende opties van aluminium deuren.

Binnendeuren met glas

Binnendeuren met glas zijn een populaire keuze voor hen die een open en lichte sfeer willen creëren in huis. Zwarte dunne aluminium profielen met glazen panelen voegen een modern tintje toe terwijl ze toch het gevoel van afscheiding behouden.

Aluminium deur in het zwart met glas

Industrieel interieur: steellook

Een andere veelvoorkomende optie van aluminium deuren zijn deze met het uitzicht van een stalen deur. Ze bieden het rustieke, stevige uitzicht van staal, maar je krijgt de voordelen van een aluminium deur. Steellook deuren passen niet enkel perfect bij een industriële woning, ze bieden ook een meerwaarde in moderne interieurs. 

Wat is beter: zwarte aluminium steellook of stalen deuren?

Het vergelijken van traditionele stalen deuren met moderne aluminium steellook deuren in belangrijk om de keuze ertussen te kunnen maken. Beide materialen hebben hun eigen unieke eigenschappen. De keuze is daarom voornamelijk gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en budget. Hieronder geven we enkele verschillen:

 • Aluminium is veel lichter dan staal: dit zorgt voor een makkelijkere installatie. De onderliggende structuren moeten niet verstevigd worden.
 • Aluminium is roestvrij van nature: dit maakt het een onderhoudsvriendelijker materiaal dan staal.
 • Aluminium is meestal goedkoper dan staal: zo kan je kiezen voor de robuuste uitstraling met een beperkter budget. Zelfs als de aankoop in eerste instantie duurder lijkt, kan aluminium vaak toch goedkoper uitkomen door de makkelijkere installatie.
 • Staal voelt steviger: je kan de look nabootsen met aluminium, maar het gevoel van een stalen deur kan je nooit precies hetzelfde krijgen.
 • Staal is duurzamer: aluminium gaat lang mee, maar na verloop van tijd is staal heel wat beter bestand tegen slijtage.
 • Staal is sterker: en daarmee beter bestand tegen krassen en deuken dan aluminium.
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Als voordeur

Aluminium deuren in het zwart zijn heel geschikt als voordeur. Je maakt er een indrukwekkende entree mee. De combinatie van elegante vormen en kleur met het duurzame materiaal maakt ze ideaal, zowel voor een residentiële woning als voor commerciële toepassingen.

Aluminium kiezen als materiaal voor jouw voordeur heeft verschillende voordelen. Het is, zoals eerder aangehaald, duurzaam, stevig, maar toch licht en daarmee makkelijk te installeren.

Het is daarnaast ook enorm veilig. Ze kunnen tegen hoge temperatuurschommelingen en er komen geen schadelijke stoffen vrij bij brand. Het materiaal is bijna onbreekbaar en dus inbraakveilig.

Door de goede isolatiewaarde van het materiaal blijft kou in de winter buiten en warmte in de zomer binnen.

Zwarte aluminium voordeuren met glas worden automatisch voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Dit kan transparant, maar daarnaast kan je ook kiezen voor grijs, brons of groen glas.

Hou in je achterhoofd dat deze speciale glassoorten vaak wat duurder zijn dan standaard doorzichtig glas.

Zwarte aluminium voordeur

Benieuwd naar de prijs van een aluminium deur? Ontvang offertes op maat en vergelijk

Overweeg je om een zwarte aluminium deur aan te schaffen? Dan is het raadzaam hier vrijblijvend offertes op maat aan te vragen.

Door de offertes te vergelijken krijg je een beter inzicht in de kosten. Het vergelijken van prijsoffertes zorgt daarnaast voor de mogelijkheid een prijs te vinden die aansluit bij jouw budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.