Voordeur PVC met glas: wat zijn de mogelijkheden? Glassoorten en creatieve ontwerpen

Een PVC voordeur kan je zowel met als zonder glas plaatsen. In dit artikel gaan we dieper in op kunststof toegangsdeuren met een gedeeltelijke of volledige beglazing. Zo lees je onder andere meer over de verschillende ontwerpmogelijkheden, modellen en geschikte glassoorten. Tot slot geven we een handig overzicht met de voordelen van een PVC voordeur met glas. Wil je liever advies op maat en prijsvoorstellen van erkende deuren installateurs? Vul ons offerteformulier in.

PVC deuren met glas: keuze uit verschillende uitvoeringen

PVC voordeuren kunnen zowel uit een gesloten paneel bestaan als uit een volledige of een gedeeltelijke beglazing. Welk model je best kiest, hangt af van je esthetische en functionele wensen. Hieronder bespreken we drie mogelijke uitvoeringen en hun voordelen.

Voordeur PVC met glas

1. PVC glasdeur (glaspaneel)

Een PVC glasdeur is opgebouwd uit een kunststof omlijsting met een volledige glasplaat. Het transparante glaswerk zorgt voor veel natuurlijk lichtinval in je leefruimtes. Maar tegelijk geeft het buitenstaanders ook inkijk in je woning. 

Gelukkig los je dit probleem eenvoudig op met mat glas of melkglas. Dit type beglazing zorgt ervoor dat mensen van buitenaf niet kunnen binnenkijken, maar dat jij binnenshuis wel nog van voldoende licht geniet. 

Hou er rekening mee dat je bij dit type PVC voordeur geen katten- of hondenluik kunt monteren. Wil je dit wel, dan kies je best voor een halfglasdeur of een paneeldeur

Kies voor een PVC glasdeur wanneer de achterliggende ruimte erg donker is. Zo is de kamer overdag zeker voldoende verlicht. 

2. Halfglasdeur

Een PVC halfglasdeur heeft in de meeste gevallen aan de onderkant een kunststof vulpaneel en aan de bovenzijde een glaspartij. Zowel het frame als het onderste paneel bestaan uit hetzelfde materiaal en hebben een identieke uitvoering en afwerking. 

Beide panelen hoeven niet even groot te zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor een groter glaspaneel kiezen wanneer je meer natuurlijk licht wil. Verder kan je sierlijsten en andere kleine decoraties toevoegen voor een unieke uitstraling. 

Een PVC voordeur met paneel en glas zorgt voor een natuurlijke lichtinval en garandeert tegelijkertijd stabiliteit, privacy en een goede isolatie.

De beglazing kan je op aanvraag zelf volledig naar jouw smaak aanpassen. Zo bestaat er een ruim assortiment aan vormen en patronen en kan je het glas in meerdere vlakken verdelen met roeden. 

Welke glassoort kies ik best?

Wat de glassoort betreft, schaf je best HR++ of HR+++ glas aan. Zo ben je zeker dat je aan de vereiste isolatienormen voldoet en geniet je van een energiezuiniger huis met een verhoogd wooncomfort. Isolerend veiligheidsglas is nog een betere optie: op die manier garandeer je niet alleen weinig warmteverlies, maar zorg je ook voor inbraakwerende eigenschappen. 

3. Paneeldeur: geen glas

Een PVC paneeldeur bevat een gesloten kunststof paneel met isolatiemateriaal. Op die manier hou je tijdens de wintermaanden de warmte binnen en in de zomer geniet je binnenshuis van een aangename frisse temperatuur. 

Niet alleen op thermisch vlak, maar ook op akoestisch vlak scoort dit type PVC voordeur goed: omgevingsgeluiden dringen je woning niet meer binnen.

Omdat een paneeldeur geen beglazing heeft, is het vaak een stuk lichter. Opnieuw bestaan zowel het paneel als het kader uit hetzelfde materiaal en heeft het een gelijke afwerking en kleur. Op die manier creëer je een mooi en samenhangend geheel. 

Bovendien kan je met sierdeurpanelen jouw voordeur een landelijke of klassieke look geven. Een moderne uitstraling bereik je met een glad en strak PVC oppervlak. De creatieve mogelijkheden zijn groot. 

Kortom: een paneeldeur is een ideale keuze wanneer je jouw privacy wil garanderen en je geen extra lichtinval nodig hebt

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Tip: glas-in-loodramen zorgen voor een creatieve touch

Met glas-in-loodramen geef je jouw creatieve ideeën vrij spel. Creëer bijvoorbeeld een traditioneel glas-in-lood ontwerp voor een tijdloze uitstraling. Ook een modern design met een strakke afwerking is een mogelijkheid. Zowel geometrische tekeningen als andere figuren en afbeeldingen zijn uitvoerbaar. 

Glas in lood komt in verschillende vormen en kleuren voor. Bovendien kan je uit vier glassoorten kiezen: 

 • Blank glas: standaard glas in lood met enkel glas
 • Figuurglas
 • Gekleurd figuurglas
 • Kathedraal glas: glas in lood met ambachtelijk kathedraalglas, een soort figuurglas.  

Dit type beglazing zorgt voor een unieke lichtinval in huis. Daarnaast kan je gekleurd glas in lood gebruiken om de inkijk van buitenaf te beperken. 

Glas in lood is ook als isolatieglas beschikbaar. Het ontwerp zit dan tussen twee glasplaten in. Zo geniet je van het comfort en de uitstekende isolerende prestaties van isolatieglas en behoud je de prachtige uitstraling van glas in lood. 

Halfglasdeur PVC met decoraties

Geschikte glassoorten voor PVC voor- en achterdeuren

Een PVC voordeur kan je met een volledige of gedeeltelijke beglazing plaatsen. Verschillende glassoorten zijn geschikt. Hou er rekening mee dat de ene optie al betere isolerende en inbraakwerende eigenschappen heeft dan de andere:

 • Inbraakwerend glas of veiligheidsglas. Dit type glas is bovendien met isolerende eigenschappen verkrijgbaar.
 • Isolatieglas zoals HR++ glas en HR+++ glas (hoogrendementsglas).
 • Dubbel glas.
 • Glas-in-loodramen.

Verder kan je deze beglazingen in meerdere uitvoeringen laten maken:

 • Getint glas. 
 • Mat glas
 • Gezandstraald glas. 
 • Transparant glas. 
Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten

Waarom een PVC (buiten)deur met glas installeren?

Vandaag is een PVC voordeur met beglazing een geliefde keuze. Dit heeft te maken met de talrijke functionele en esthetische voordelen van glas.

Zo zorgt het voor een elegant uiterlijk, extra lichtinval en goede akoestisch isolerende resultaten. In tegenstelling tot wat je zou denken, zorgt glas zelfs voor een goede veiligheid. We geven hieronder meer uitleg. 

1. Stijlvol

Een PVC voordeur met glaspartijen geeft je woning een stijlvolle look. Vaak zorgt dit type deur voor een moderne en strakke uitstraling, maar met de juiste ontwerpkeuzes zijn ook klassieke en landelijke stijlen realiseerbaar. 

Maak je je zorgen over de ongewenste blikken van buitenstaanders? Dan zijn mat glas, melkglas of gezandstraald glas efficiënte oplossingen: met dit type beglazing kunnen mensen je woning niet meer binnenkijken. 

2. Extra lichtinval

Grote glaspartijen of glaspanelen zorgen voor extra lichtinval. Zo krijgt je inkomhal een open sfeer en voelt de ruimte een stuk groter aan. Op die manier voelen bezoekers zich meer op hun gemak.

Zeker wanneer de ruimte achter je voordeur van nature donker is, is het een verstandige keuze om beglazing toe te voegen. Meer licht zorgt voor een hoger comfort en een betere stemming. 

3. Veilig

Veel mensen denken dat glas een makkelijke doorgang vormt voor inbrekers. Toch hoef je daar niet mee in te zitten: wanneer je veiligheidsglas in combinatie met inbraakwerend deurbeslag laat plaatsen, kunnen ongewenste gasten je woning niet binnendringen. 

Veiligheidsglas komt zowel in een gelaagde als geharde versie voor. Gelaagd glas is uit meerdere glasbladen opgebouwd met daartussen een speciale folie. Gehard glas heeft sterke eigenschappen en een goede weerstand tegen grote temperatuurverschillen. Inbrekers kunnen deze beglazingen niet zomaar breken.  

4. Goede geluidsisolerende prestaties

Ook een PVC voordeur met veel glas zorgt voor uitstekende geluidsisolerende resultaten. Het is wel belangrijk dat je voor isolatieglas kiest zoals HR++ of HR+++ glas. In combinatie met profielen uit kunststof geniet je gegarandeerd van goede isolerende prestaties in huis.

pvc deur met glaspartij

Meer weten? Vraag info, advies en een prijs op maat aan specialisten

Heb je interesse in een professionele plaatsing van een PVC voordeur met glas? Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met meerdere erkende deskundigen uit jouw regio.

Zij sturen je gratis en vrijblijvend offertes met prijsvoorstellen en advies op maat op. Zo kan je je goed informeren, tarieven vergelijken en een voordelige keuze maken voor jouw woning.

Verstuur je aanvraag en geniet van de kwalitatieve meerwaarde van een professional.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.