Ramen in pastorijstijl: tijdloos en modern comfort

Bij pastorijstijl spelen de ramen een essentiële rol. Ze bepalen namelijk grotendeels het statige en tijdloze aanzicht van je woning. Tegelijkertijd moeten ze zorgen voor alle moderne comfort qua onderhoud en isolatie.

Wat is pastorijstijl?

Wie door België rijdt, ziet hoe populair woningen in pastorijstijl zijn. Ze zijn geïnspireerd op de vroegere residenties van de pastoor in een dorp of stad. Deze woningen stralen dan ook statigheid en tijdloosheid uit.

Een woning in pastorijstijl heeft verschillende concrete kenmerken:

  • Deze huizen hebben gevels van baksteen. De steen straalt warmte uit dankzij de zachte kleuren, zoals roze, bruin, rood en geel.
  • De gevel heeft meestal een eenvoudige opbouw met weinig franjes. Toch zitten er esthetische elementen in, zoals ossenogen of speciale metseltechnieken.
  • Vaak worden ook arduinen details gebruikt. De voordeur of de ramen krijgen dan bijvoorbeeld een kader in blauwe steen.
  • Ramen in pastorijstijl zijn meestal van hout of hebben het uiterlijk van hout, zoals je hieronder zult ontdekken.

Deze elementen samen vormen een prachtig geheel en leveren gegarandeerd een gezellige woning op.

Ramen pastorijstijl

Wat zijn de afmetingen?

Wanneer je op zoek bent naar ramen voor je pastorijwoning of andere woning, kan je kiezen uit verschillende afmetingen. Het hangt natuurlijk af van welk type raam je kiest. Hieronder vind je de algemene afmetingen per type raam.

Soort raamBreedte x lengte (in cm)
Vast raam50 – 170 x 50 – 210
Draai of kiepraam60 – 130 x 80 -120
Valraam60 – 100 x 40 – 100
Schuifraam180 – 220 x 210 – 220

Ramen zijn niet alleen in deze afmetingen beschikbaar. Je kunt zelfs ramen in pastorijstijl op maat laten maken. Daarvoor kun je het beste een specialist inschakelen.

Ontdek de voordelen van ramen in pastorijstijl!
Neem contact op met een specialist. Het is volledig gratis en vrijblijvend.
arrow Ontvang offertes

Verschillende materialen voor je pastorijstijl ramen in je pastorijwoning

Hieronder krijg je van ons drie soorten ramen pastorijstijl, van traditioneel vakmanschap tot gewaagd modern. Wat heeft jouw voorkeur?

Raam pastorijstijl uit hout: een extra vleugje elegantie

Aangezien de gevel vrij sober blijft, voegen de ramen bij pastorijstijl een belangrijk esthetisch element toe. Meestal zijn deze ramen uitgewerkt in hout, materiaal dat past bij het tijdloze karakter van deze woningen.

Daarbij heb je een uitgebreide keuze. Je kunt ronde ramen installeren, houten steunbalken plaatsen of kiezen voor verschillende kleuren.

PVC ramen pastorijstijl voor je huis: modern comfort in een nostalgisch jasje

Een steeds populairdere optie zijn pvcramen, zelfs voor pastorijstijl. Qua elegantie en afwerking moeten ze niet onderdoen voor traditionele houten ramen.

Tegelijkertijd hebben ze enkele moderne voordelen:

  • PVC ramen scoren erg hoog qua isolatiewaarde. Je huis zal een stuk beter geïsoleerd worden.
  • Deze ramen zijn heel onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze niet jaarlijks te schuren en te verven. De structuur werkt vuilafstotend en bestand tegen weer en wind.
  • De ramen zijn goedkoper dan ramen van echt hout. Gemiddeld zo’n 25%!

PVC-ramen kunnen net zo goed bijdragen aan het authentieke uiterlijk van je pastorijwoning. Bovendien hebben ze ook heel wat kleurmogelijkheden, zodat je ze kunt personaliseren voor jouw woning. Denk daarbij aan crème wit, kwartsgrijs, chocoladebruin of dennengroen.

Pastorijstijl stalen ramen (zwarte): elegant maar toch modern

Ten slotte kan je voor ramen in pastorijstijl ook kiezen voor steel look ramen in aluminium. Zwart staal past perfect bij de zachte bakstenen. Je woning blijft elegant en robuust, terwijl de steel look ramen een vleugje moderniteit toevoegen.

Deze ramen hebben ook een goede U-waarde en isoleren je woning perfect. Net als PVC-ramen zijn ze erg onderhoudsvriendelijk.

Ramen in pastorijstijl

Ramen en deuren in pastorijstijl voor je woning? Neem contact op met een specialist!

Ramen in pastorijstijl: de mogelijkheden zijn eindeloos! Hout, PVC, steel look,… De juiste keuze is belangrijk, omdat de ramen zo’n opvallende factor zijn. Ze dragen bij tot het tijdloze en elegante karakter van je woning in pastorijstijl.

Ontdek vlot welke ramen het beste bij jouw stijl passen!

Door onderstaand formulier in te vullen, ontvang je tal van offertes. Scoor de beste deal door deze offertes te vergelijken. Werk voor al je projecten samen met een vakman. Zo vermijd je onnodige kosten en ontvang je steeds advies op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.