Ramen in pastorijstijl: tijdloos en modern comfort

Bij pastorijstijl spelen de ramen een essentiële rol. Ze bepalen namelijk grotendeels het statige en tijdloze uitzicht van je woning. Tegelijkertijd moeten ze zorgen voor alle moderne comfort qua onderhoud en isolatie.

Hieronder krijg je van ons drie soorten ramen pastorijstijl, van traditioneel vakmanschap tot gewaagd modern. Wat heeft jouw voorkeur?

Ontvang gratis offertes


Ramen pastorijstijl

Wat is pastorijstijl?

Wie door België rijdt, ziet hoe populair woningen in pastorijstijl zijn. Ze zijn geïnspireerd op de vroegere residenties van de pastoor in een dorp of stad. Deze woningen stralen dan ook statigheid en tijdloosheid uit.

Een woning in pastorijstijl heeft verschillende concrete kenmerken:

  • Deze huizen hebben gevels van baksteen. De steen straalt warmte uit dankzij de zachte kleuren, zoals roze, bruin, rood en geel.
  • De gevel heeft meestal een eenvoudige opbouw met weinig franjes. Toch zitten er esthetische elementen in, zoals ossenogen of speciale metseltechnieken.
  • Vaak worden ook arduinen details gebruikt. De voordeur of de ramen krijgen dan bijvoorbeeld een kader in blauwe steen.
  • Ramen pastorijstijl zijn meestal van hout – of zien eruit alsof ze van hout zijn, zoals je hieronder zult ontdekken.

Deze elementen samen vormen een prachtig geheel en levert je gegarandeerd een gezellige woning op.

Ramen pastorijstijl: een extra vleugje elegantie

Aangezien de gevel vrij sober blijft, voegen de ramen bij pastorijstijl een belangrijk esthetisch element toe. Meestal zijn deze ramen uitgewerkt in hout, materiaal dat past bij het tijdloze karakter van deze woningen.

Daarbij heb je een uitgebreide keuze. Je kunt ronde ramen installeren, houten steunbalken plaatsen of kiezen voor verschillende kleuren.

pastorijstijl pvc

PVC ramen pastorijstijl: modern comfort in een nostalgisch jasje

Een steeds populairdere optie zijn pvc-ramen, zelfs voor pastorijstijl. Qua elegantie en afwerking moeten ze niet onderdoen voor traditionele houten ramen.

Tegelijkertijd hebben ze enkele moderne voordelen:

  • PVC ramen scoren erg hoog qua isolatiewaarde. Je huis zal een stuk beter geïsoleerd worden.
  • Deze ramen zijn heel onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze niet jaarlijks te schuren en te verven. De structuur werkt vuilafstotend en bestand tegen weer en wind.
  • De ramen zijn goedkoper dan ramen van echt hout. Gemiddeld zo’n 25%!

PVC ramen kunnen dus net zo goed bijdragen tot het authentieke uitzicht van je pastorijwoning. Bovendien hebben ze ook heel wat kleurmogelijkheden, zodat je ze kunt personaliseren voor jouw woning. Denk daarbij aan crème wit, kwartsgrijs, chocoladebruin of dennengroen.

Ontdek de voordelen van ramen in pastorijstijl!

Vraag advies aan experts

Een moderne touch aan je ramen pastorijstijl

Ten slotte kan je voor je ramen pastorijstijl ook kiezen voor steel look ramen in aluminium. Het zwarte staal past perfect bij de zachte bakstenen. Je woning blijft elegant en robuust, terwijl de steel look ramen een vleugje moderniteit toevoegen.

Deze ramen hebben ook een goede U-waarde en isoleren je woning perfect. Net als PVC-ramen zijn ze erg onderhoudsvriendelijk.

Ramen pastorijstijl smeedijzer

Conclusie

Ramen pastorijstijl: de mogelijkheden zijn eindeloos! Hout, PVC, steel look,… De juiste keuze maken is belangrijk, omdat de ramen zo’n grote blikvanger zijn in het geheel. Ze dragen bij tot het tijdloze en elegante karakter van je woning in pastorijstijl.

Ontdek vlot welke ramen het beste bij jouw stijl passen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.