Dubbel glas prijs: wat kost dubbele beglazing?

Ontdek de voordelen en prijs van dubbel glas. Leer over de verschillende soorten, berekeningen en handige tips om kosten te besparen. Vergelijk prijzen voor de beste deal en maak een weloverwogen keuze voor hoogwaardig dubbel glas.

Is dubbel glas verplicht?

Al sinds 1 januari 2020 is dubbele beglazing verplicht in alle woningen in Vlaanderen, inclusief zelfstandige woningen (eengezinswoningen, appartementen, …) en niet-zelfstandige woningen (kamers). Alle ramen moeten aan deze dubbelglasnorm voldoen.

Wat als ik geen dubbel glas laat plaatsen?

Het is wettelijk verplicht om dubbel glas te hebben in elke woning. Het niet voldoen aan deze norm kan leiden tot de verklaring van onbewoonbaarheid voor je woning.

Het hebben van dubbel glas is niet alleen een juridische vereiste, maar het draagt ook bij aan een betere energie-efficiëntie en comfort in je huis.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld.
arrow Ontvang offertes

Overwegingen bij het kiezen van dubbel glas

Bij het kiezen van dubbel glas zijn er verschillende overwegingen die van invloed kunnen zijn op je beslissing. Hieronder vind je enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden.

Wat is hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas, of HRglas, is geavanceerd dubbel glas met speciale isolerende coatings en gasvulling in de spouw. Varianten zoals HR+, HR++, en HR+++ geven de isolatiewaarde aan, waarbij meer plusjes betere isolatie betekenen.

Ondanks hogere aanschafkosten is HR-glas op lange termijn kostenefficiënt door lagere stookkosten en milieuvriendelijkheid. Mogelijke premies kunnen de initiële kosten verlagen.

Let op, de prijs is afhankelijk van factoren zoals glasopties, dikte en specifieke coatings.

Verschil tussen HR en standaard dubbel glas

Het grootste verschil tussen HR- en standaard dubbel glas zit in de isolatiewaarde en samenstelling. Standaard dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met lucht, terwijl HR-glas een speciale coating en gasvulling gebruikt voor betere isolatie.

De U-waarde, die de isolatie aangeeft, is lager bij HR-glas (ongeveer 1.9 voor HR), wat resulteert in meer energiebesparing op lange termijn, ondanks de hogere aanschafkosten vergeleken met standaard dubbel glas.

Voordelen van Thermopane beglazing

Thermopane beglazing, oftewel dubbel glas, biedt diverse voordelen. Het zorgt voor uitstekende isolatie, wat energiebesparingen oplevert en milieuvriendelijk is. Geluidsisolatie verhoogt het comfort in huis, terwijl de sterke en moeilijk breekbare aard van het glas de veiligheid vergroot.

Thermopane glas draagt ook bij aan de waarde van je woning en is duurzaam en onderhoudsvriendelijk, waardoor het jarenlang zijn kwaliteit behoudt.

Dubbel glas

Berekenen van de kosten van dubbel glas

De prijs voor dubbel glas is afhankelijk van het type, de dikte en eventuele extra opties en ligt gemiddeld tussen de € 60 en € 110 per vierkante meter, exclusief installatiekosten.

Vergelijk offertes om de exacte kosten te bepalen en profiteer van besparingsmogelijkheden, zoals de ISDE-subsidie en het 9% btw-tarief op montage.

Extra kosten

Houd rekening met extra kosten bij vervanging, zoals voorrijkosten en afvoerkosten, die tot € 230 per vierkante meter kunnen oplopen. Laat je goed informeren over subsidiemogelijkheden en voorwaarden.

Prijzen van dubbel glas per vierkante meter

Als je naar dubbel glas kijkt, variëren de prijzen per vierkante meter aanzienlijk. Standaard dubbel glas kost meestal tussen de € 35 en € 65. Kies je echter voor hoogrendementsglas zoals HR+, HR++ of HR+++, dan stijgt de prijs.

HR+ glas kost doorgaans rond de € 70 per vierkante meter, terwijl je gemiddeld € 75 betaalt voor HR++. HR+++ glas is het duurst, met prijzen tot € 115 of meer per vierkante meter.

Onthoud dat deze prijzen exclusief installatiekosten zijn, dus de totale kosten kunnen hoger uitvallen. Dikte van het glas en extra opties, zoals een zonwerende of geluidsisolerende coating, kunnen ook de prijs beïnvloeden.

Extra kosten voor gelaagd dubbel glas

Wanneer je overweegt om gelaagd dubbel glas te installeren, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke extra kosten. 

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas, of veiligheidsglas, bestaat uit meerdere glasplaten met kunststof folie ertussen. Bij breuk blijven de scherven aan de folie kleven, waardoor het glas niet uiteenvalt. Het wordt vooral gebruikt waar extra veiligheid essentieel is, zoals grote ramen, glazen deuren en winkelruiten.

Verkrijgbaar in diverse diktes en veiligheidsklassen, biedt gelaagd glas specifieke toepassingen, waaronder zonwerend en geluidswerend glas. In combinatie met isolatieglas draagt het bij aan betere woningisolatie, zoals bij dubbel gelaagd glas.

Waarom zou je kiezen voor gelaagd glas?

Gelaagd glas biedt verhoogde veiligheid door te voorkomen dat het bij breuk in scherven uiteenvalt. Het heeft betere geluidsisolerende eigenschappen dan standaard dubbel glas, waardoor het omgevingsgeluid vermindert.

In combinatie met isolatieglas draagt het bij aan een betere woningisolatie, wat resulteert in lager energieverbruik en kosten. Verkrijgbaar in diverse diktes en veiligheidsklassen, is gelaagd glas aanpasbaar aan specifieke behoeften, voorkeuren en je budget.

De prijs van gelaagd glas per m2

Als je gelaagd glas overweegt, zijn de kosten per vierkante meter afhankelijk van het type:

  • Eenzijdig gelaagd glas: € 90 – € 180.
  • Tweezijdig gelaagd glas: € 130 – € 340.
  • Gelaagd glas met folie voor gehard glas: € 150 – € 380.

Deze prijzen zijn inclusief btw en montage. Dikte en extra opties, zoals geluidsisolatie of zonwerende coating, beïnvloeden de kosten. Houd er rekening mee dat gelaagd glas duurder is dan standaard dubbel glas vanwege de extra veiligheid.

Dubbel glas productie

Kosten voor het vervangen van ramen met dubbel glas

Als je overweegt om je ramen te vervangen en te upgraden naar dubbel glas, is het handig om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan.

Wanneer is vervangen rendabel?

Dubbel glas vervangen kan rendabel zijn als het de maximale levensduur van 20 tot 25 jaar heeft bereikt. Ook kan het vervangen door hoogrendementsglas (HR++, HR+++) aanzienlijke energiebesparingen opleveren, wat op lange termijn financieel voordeel biedt.

Overweeg vervanging ook bij lekkage, herkenbaar aan beslagen ramen of water aan de binnenkant. De terugverdientijd varieert per woning en hangt af van factoren zoals onderhoudstoestand. 

Kosten voor het plaatsen van dubbel glas

De kosten voor het plaatsen van dubbel glas zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. De gemiddelde prijs varieert tussen € 65 en € 260 per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing.

De volgende factoren spelen een rol in de uiteindelijke prijs:

  • Het type glas: HR++ glas is bijvoorbeeld duurder dan standaard dubbel glas, maar heeft een betere isolatiewaarde waardoor je op termijn meer kan besparen.
  • Montagekosten: de kosten voor de plaatsing van het glas kunnen oplopen tot gemiddeld € 60 per vierkante meter.
  • Afmetingen en aantal ramen: de afmetingen van je ramen en hoeveel ramen je wilt vervangen kunnen de totale kosten beïnvloeden.

Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven om een beter idee te krijgen van de verwachte prijs van dubbel glas.

Hoe dubbel glas vervangen?

Bij het vervangen van dubbel glas zijn er enkele basisstappen die je volgt.

Eerst inspecteer je zorgvuldig de huidige staat van het glas en de kozijnen. Meet vervolgens nauwkeurig voor het nieuwe glas.

Verwijder het oude glas en de kit, maak het kozijn schoon en breng indien nodig nieuwe kit aan. Plaats het nieuwe dubbel glas, kit de randen zorgvuldig af en laat alles goed drogen.

Houten kozijnen

Bij het vervangen van dubbel glas in houten kozijnen is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de staat van het hout.

Controleer op eventuele rotting of beschadigingen. Repareer of vervang beschadigd hout indien nodig. Zorg ervoor dat het nieuwe glas goed past bij de stijl en afmetingen van het kozijn.

Kunststof kozijnen

Bij kunststof kozijnen ligt de focus op zorgvuldigheid om beschadiging te voorkomen. Verwijder voorzichtig het oude glas en let op de afdichting.

Plaats het nieuwe dubbel glas nauwkeurig en zorg ervoor dat de afdichting effectief is vernieuwd. Controleer of het glas goed past en geen onnodige spanning op het kunststof veroorzaakt.

Aluminium kozijnen

Bij aluminium kozijnen is het cruciaal om rekening te houden met de thermische uitzetting van het metaal. Zorg ervoor dat het nieuwe glas deze uitzetting aankan.

Controleer ook op mogelijke corrosie op het kozijn. Reinig en herstel het aluminium indien nodig voordat je het nieuwe dubbel glas plaatst.

Stalen kozijnen

Bij stalen kozijnen is nauwkeurigheid essentieel. Verwijder voorzichtig het oude glas en inspecteer het stalen frame op roest.

Reinig en behandel roestplekken voordat je het nieuwe dubbel glas plaatst. Zorg ervoor dat het glas stevig en veilig in het stalen frame is bevestigd.

Dubbel glas vervangen kosten installateur

Specifieke kosten voor dubbel glas in deuren

Leer welke factoren de prijs beïnvloeden en krijg inzicht in de geschatte kosten.

Kosten voor dubbel glas in de voordeur

Door je voordeur te voorzien van dubbel glas in plaats van enkel glas, verbeter je niet alleen de isolatie, maar verhoog je ook de veiligheid.

De kosten variëren tussen € 100 en € 230 per vierkante meter, inclusief btw en montage. Voor een gemiddelde voordeur (90 cm breed, 220 cm hoog) liggen de totale kosten tussen € 1.300 en € 3.000.

Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en afhangen van factoren zoals glasdikte, type coating en installatiekosten. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan voor een nauwkeurige prijs op maat.

Kosten voor dubbel glas op maat

Wanneer je de keuze maakt voor dubbel glas op maat, is het handig om te weten hoe het kostenplaatse tot stand komt.

Hoe worden deze kosten berekend?

De kosten voor op maat gemaakt dubbel glas worden bepaald door factoren als de oppervlakte, materiaalkosten en montagekosten.

De prijs per vierkante meter varieert, gemiddeld tussen € 35 en € 230. Dikte van het glas, extra opties zoals argon- of kryptongas, en het type dubbel glas (bijv. HR++) hebben invloed op de prijs.

Ook de afmetingen en het aantal te vervangen ramen spelen een rol. 

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist
Vraag hier je offertes!

Waar kan je dubbel glas kopen in België?

Dubbel glas is beschikbaar op diverse locaties, zowel online als in fysieke winkels. Verscheidene online platforms bieden een breed assortiment aan dubbel glas in verschillende prijsklassen. Het is ook mogelijk offertes aan te vragen bij ons, waar betrouwbare bedrijven uit jouw regio offertes verstrekken.

De prijs voor dubbel glas verandert afhankelijk van de dikte en het type dubbel glas. Standaard dubbel glas kost doorgaans tussen de € 35 en € 65 per vierkante meter, terwijl HR++ dubbel glas tot ongeveer € 230 per vierkante meter kan oplopen.

Montagekosten zijn vaak niet inbegrepen in de prijs per vierkante meter en verschillen per bedrijf. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen om een nauwkeurig beeld van de totale kosten te krijgen en diverse prijzen te vergelijken.

Ook interessant voor jou:

Wat kost 10 m2 hr++ glas inclusief plaatsen?

+
Om de totale kosten voor 10 m² HR++ glas inclusief plaatsing te berekenen, nemen we het gemiddelde van de prijs per vierkante meter. In dit geval ligt de prijs tussen € 80 en € 90 per m². Voor 10 m² HR++ glas, inclusief plaatsing, variëren de geschatte kosten dus tussen € 800 en € 900. 

Wat kost dubbel glas met kozijn?

+
De geschatte prijs voor dubbel glas met kozijn, inclusief installatie, ligt gemiddeld tussen € 100 en € 150 per m². Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van specifieke factoren en de leverancier.

Hoe condensvorming stoppen?

+
Indien er condensvorming optreedt tussen de glasplaten van je dubbele beglazing, is reparatie helaas niet mogelijk. In zo’n geval is vervanging van de beglazing de enige oplossing. Het is aan te raden deze vervanging uit te laten voeren door een specialist.

Dubbel glas prijzen vergelijken

Wil je de beste prijs voor dubbel glas? Vergelijk nu eenvoudig prijzen bij verschillende leveranciers en ontvang offertes op maat.

Bespaar op kosten en vind de ideale oplossing voor jouw project. Vul het offerteformulier in en ontdek wat betrouwbare bedrijven in jouw regio te bieden hebben.

Maak een weloverwogen keuze en geniet van de voordelen van hoogwaardig dubbel glas.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.