Vind de voordeligste ramen en deuren prijzen online

Ben je op zoek naar nieuwe ramen en deuren en wil je prijzen online berekenen? Hier vind je alle informatie over hoe je daaraan begint. We bekijken verschillende types van ramen en deuren en tonen hoe je makkelijk offertes kan krijgen en vergelijken. Start vandaag nog met een online simulatie en krijg snel een idee van de kosten.

Online simulator: prijzen ramen en deuren

Wil je snel en eenvoudig de prijzen voor nieuwe ramen en deuren te weten komen? Maak dan gebruik van de online simulator onderaan deze pagina.

De tool houdt rekening met allerlei factoren zoals de afmetingen, het gewenste type raam of deur, de voorkeursmaterialen en de beglazingsopties.

Door de online simulator in te vullen zal je al snel een nauwkeurige prijsindicatie ontvangen op maat van jouw wensen en jouw budget.

Ontvang gratis prijsoffertes met onze online simulatietool
Begin hier de online simulatie voor de voordeligste prijzen.
arrow Ontvang offertes

De gemiddelde prijs voor ramen en deuren in 2024

De gemiddelde prijs van ramen en deuren is afhankelijk van allerlei factoren. De kosten kunnen afhankelijk van de factoren enorm schommelen.

Het is daarom belangrijk om je keuze goed af te stemmen op jouw specifieke behoefte, maar ook op het beschikbare budget. 

Wat is de prijs van nieuwe ramen?

Voor ramen betaal je gemiddeld tussen 100 euro en 900 euro per vierkante meter. Dit is zo breed gezien door de eerdere opgesomde factoren die de prijzen beïnvloeden.

Dat prijzen per vierkante meter sterk stijgen komt doordat er voor grotere ramen meer materiaal nodig is, maar ook de arbeidsuren voor de installatie gaan snel omhoog.

Welke ramen zijn het goedkoopst?

Afgaande op de belangrijkste factoren is een vast raam, gemaakt uit PVC met enkele beglazing de meest budgetvriendelijke optie. We gaan verder in deze tekst nog dieper in op de verschillende factoren.

Kostprijs deuren

Net zoals bij ramen kunnen de kosten van deuren enorm variëren. Binnendeuren kan je vinden voor minder dan 50 euro per stuk, maar de prijzen kunnen bij specifieke modellen oplopen tot enkele duizenden euro’s. De gemiddelde binnendeur kost net geen 400 euro.

Buitendeuren moeten aan wat meer eisen voldoen en de prijzen liggen daarom iets hoger. Je kan buitendeuren vinden voor 200 euro, maar de meest inbraak- en brandveilige voordeuren kunnen al snel 4.000 euro kosten. Gemiddeld kost een buitendeur 1.100 euro.

Installateur ramen

Goedkope deuren vinden

Om de beste deuren te vinden binnen jouw budget neem je best contact op met installateurs uit je buurt. Zij begeleiden je bij deze keuze.

Vergelijk gratis installateurs voor je ramen en deuren
Contacteer installateurs uit jouw buurt en vind deuren op maat van jouw budget.

Wat bepaalt de prijs?

Hieronder presenteren we op een overzichtelijke manier de voornaamste factoren die de prijs van ramen en deuren beïnvloeden.

Type raam

Bij het bepalen van de kosten van ramen is het belangrijk het type raam mee in overweging te nemen. Het spreekt voor zich dat ramen met een ingewikkelder installatieproces een duurdere totaalprijs zullen hebben.

Hierbij kan je denken aan specifieke ontwerpen als schuiframen. Vaste ramen en standaard draai- en kiepramen zijn meestal kostenefficiënter.

Type raamGemiddelde prijs per m²
Vast raam100 tot 200 euro
Draai- en kiepraam150 tot 200 euro
Valraam175 tot 275 euro
Schuifraam700 tot 900 euro

Gekozen materiaal bij ramen en deuren

Een volgende belangrijke factor is de materiaalkeuze. Door de grote verschillen kan die keuze de totaalprijs enorm laten oplopen.

Materiaal Raam: gemiddelde prijs per m² Deur: gemiddelde prijs per m²
PVC200 tot 400 euro550 euro
Hout300 tot 500 euro900 euro
Aluminium600 tot 800 euro1.100 euro

Beglazing

Als laatste is niet enkel de omkadering een belangrijke factor, maar ook de kwaliteit van glazen die je kiest. Wil je graag besparen op jouw ramen of deuren? Dan doe je dat best niet in deze categorie.

Enkele beglazing kan je al vinden vanaf 20 euro per vierkante meter. Hoewel het veel verschil maakt bij de initiële aankoop, zal je op lange termijn heel wat meer besparen met behulp van goed isolerende beglazing.

Type glasGemiddelde prijs per m² (incl. btw, excl. montage)
Standaard dubbel glas50 – 55 euro
HR55 – 60 euro
HR+60 – 65 euro
HR++65 – 75 euro
HR+++100 – 130 euro

Afwerking en andere extra’s

Er bestaan allerlei verschillende extra’s die een deur of raam efficiënter maken, maar de snufjes maken de totaalprijs natuurlijk wat duurder.

Zo kan je kiezen voor vliegenramen, die meestal zo’n 40 tot 80 euro kosten per vierkante meter. Rolluiken kan je manueel of elektrisch bedienen.

Manuele rolluiken, met een gemiddelde prijs van 50 tot 150 euro per vierkante meter, zijn aanzienlijk goedkoper dan elektrische rolluiken, die 250 tot 350 euro per vierkante meter kosten.

Al deze keuzes kunnen wat overweldigend overkomen

Onze experten staan klaar om jou hierbij te helpen. Geef eenvoudigweg jouw voorkeuren door samen met het beschikbare budget en ontvang offertes op maat van jouw project.

Hoeveel kost het om kozijnen te vervangen?

Hoeveel je ongeveer betaalt voor nieuwe ramen hebben we hierboven uitgebreid besproken, inclusief de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden.

Wil je de kozijnen in jouw woning laten renoveren, omdat ze niet voldoen aan jouw eisen van isolatie of uitzicht? Dan is het interessant een idee te krijgen van de kosten.

De kosten om kozijnen te vervangen kunnen worden opgedeeld in twee grote onderdelen. Ongeveer 70 % van de gemaakte kosten omvatten de benodigde materialen. De overige 30 % zijn de arbeidskosten. Vervoerkosten en afvoerkosten zitten ook bij die 30 %.

Voor een standaard raam van zo’n 2,5 vierkante meter kan je rekenen op een totale prijs tussen 850 en 3.200 euro.

Installateur deuren

De kosten van nieuwe ramen en deuren drukken

Deuren en ramen renoveren kan een noodzaak zijn wanneer je wil investeren in een energie-efficiëntere woning. De prijs kan echter al snel oplopen, wat zorgt dat het niet haalbaar is voor ieder budget.

Gelukkig hebben wij enkele tips om de prijs te drukken, zodat elk budget kan beginnen investeren in een zuinigere toekomst.

Oude ramen en deuren zelf verwijderen

Overweeg om de oude ramen en deuren zelf te verwijderen. Op deze manier zal de installateur minder lang bezig zijn en daalt de arbeidskost.

Premies en subsidies

De Vlaamse overheid wil huiseigenaars graag stimuleren om energiebesparende investeringen te maken. Is jouw woning 15 jaar oud? Dan kan je kans maken op de Mijn Verbouwpremie voor ramen en deuren.

Voorwaarden

Om Mijn Verbouwpremie te kunnen aanvragen moet de installatie van ramen en deuren verlopen via een erkend aannemer.

De meerkost van het vakwerk haal je er daarom al makkelijk uit. Een specialist is daarnaast ook een goed idee om zeker te zijn van een goede plaatsing en een lange levensduur van jouw investering.

Offertes aanvragen

Een snelle, efficiënte manier om te besparen op jouw nieuwe ramen en deuren is het vergelijken van prijzen. Vraag een kostenraming aan enkele installateurs en vind de perfecte expert voor jouw situatie.

Ramen en deuren prijzen online bekijken

Ramen en deuren op maat kopen: vraag gratis advies aan installateurs uit jouw buurt

Doe hier vrijblijvend een online simulatie voor prijzen van jouw nieuwe ramen en deuren. Ontvang gratis offertes van 1 of meerdere ervaren installateurs uit jouw buurt. Vergelijk de prijzen en kies voor de offerte die past bij jouw budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.