Raamstijlen

Als je gaat verbouwen of renoveren, zal je nieuwe raamstijlen moeten kiezen. Grote (verbouwings)werken doe je maar één keer, dus je moet ervoor zorgen dat je kiest voor een raamstijl die helemaal jouw smaak is. Tegenwoordig vind je ramen in alle denkbare stijlen, kleuren, materialen en vormen.

Wij zochten de nieuwste trends voor 2022 voor je op. Laat je inspireren door deze verrassende raamstijlen!

Vergelijk raamspecialisten


Minimalisme ten top

De raamstijlen van 2022 gaan voor de trend “minder is meer”. De liefde voor minimalistische ramen zet zich verder. Hoe uit die trend zich bij ramen en deuren? Er wordt gekozen voor opvallend dunne of onzichtbare aluminiumprofielen.

Ook smalle schuiframen vallen ontzettend goed in de smaak. Ze verdwijnen haast in de muur. SAPA speelde handig in op deze trend en lanceerde het smalste schuifraam op de markt.

Als je een strakke en moderne stijl nastreeft, blijf je, wat de kleurkeuze betreft,  beter bij de contrasterende zwart-wit-combinaties. Vergeet grijstinten en felle kleuren, ga voor zoveel mogelijk wit.

Minimalistische ramen

Ga je voor moderne ramen? Dan maken matchende venstertabletten het geheel af. Je ziet steeds vaker dunne aluminium vensterbanken, perfect op maat. Aluminium is een fantastisch materiaal voor ramen, verkrijgbaar in alle kleuren.

Bij moderne ramen en deuren past een wit interieur met donkere accenten perfect. De razend populaire industriële look creëer je door te werken met staal als accentkleur. Aluminium steel look ramen zijn hier een ideale keuze voor.

De details doen het ‘m. Dat geldt ook voor de uitstraling van je woning. Als je kiest voor minimalistische moderne ramen en deuren, moet je ervoor zorgen dat bepaalde strakke elementen terugkeren in de rest van je interieur.

  • Laat de kleur van je ramen terugkeren in de rest van je interieur.
  • Houd vast aan je gekozen stijl, bijvoorbeeld strakke symmetrie.
  • Kies voor een bepaalde vorm die je telkens verwerkt, bijvoorbeeld een driehoek.

Bij de raamstijlen van 2022 zien ramen en deuren er vooral strak en modern uit. Dan mogen de zonweringen niet achterblijven! Wil jij je woning een extra strakke look aanmeten? Dan kan je kiezen voor een inbouwscreen. Het energieneutrale concept zit volledig weggewerkt achter je gevel.

Het inbouwscreen rolt zich op en verstopt zich in een screenkast. Een bijkomend voordeel: in opgerolde toestand is er geen warmteverlies.

raamstijlen

Een strakke eerste indruk

Laat je woning schitteren met een strakke eerste indruk: een knappe moderne voordeur. Voorgevels zien er steeds strakker uit, dus de ontwerpen van buitendeuren volgen die trend.

Je merkt het: op alle mogelijke manieren aan de vorm van de nieuwste buitengevels: van raampartijen en deuren die in elkaar overvloeien tot volledig greeploze voordeuren. Dit artikel geeft je een idee van de prijs van een nieuwe voordeur. Jouw mogelijkheden? Die zijn eindeloos…

Maar de absolute trendsetter is de luxueuze combinatie van hout en aluminium. Het geeft je woning een moderne en unieke uitstraling. Je combineert de natuurlijke charme van hout met de moderne uitstraling van aluminium. Je verenigt warmte met strakheid… Prachtig!

Laat je inspireren door raamstijlen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Een ervaren vakman wéét wat er leeft in de wereld van ramen en deuren. Hij is vertrouwd met de materialen en nieuwste trends. Ontvang gratis advies en offertes door onderstaand formulier in te vullen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.