Raamstijlen

Bouw- of renovatieplannen voor 2019? Daar horen nieuwe ramen bij. Grote (verbouwings)werken doe je maar één keer, dus je moet ervoor zorgen dat je kiest voor een raamstijl die helemaal jouw smaak is. Tegenwoordig vind je ramen in alle denkbare stijlen, kleuren, materialen en vormen.

Wij zochten de nieuwste trends voor 2019 voor je op. Laat je inspireren door deze verrassende raamstijlen!
 

Minimalisme ten top

De raamstijlen van 2019 gaan voor de trend “minder is meer”. De liefde voor minimalisme zet zich verder. Hoe uit die trend zich bij ramen en deuren? Er wordt gekozen voor opvallend dunne aluminiumprofielen. Ook smalle schuiframen vallen ontzettend goed in de smaak. Ze verdwijnen haast in de muur. SAPA speelde handig in op deze trend en lanceerde het smalste schuifraam op de markt.

Als je een strakke en moderne stijl nastreeft, blijf je, wat de kleurkeuze betreft,  beter bij de contrasterende zwart-wit-combinaties. Vergeet grijstinten en felle kleuren, ga voor zoveel mogelijk wit.

Minimalistische ramen
 
Ga je voor moderne ramen? Dan maken matchende venstertabletten het geheel af. Je ziet steeds vaker dunne aluminium vensterbanken, perfect op maat. Aluminium is een fantastisch materiaal voor ramen, verkrijgbaar in alle kleuren. Bij moderne ramen en deuren past een wit interieur met donkere accenten perfect. De razend populaire industriële look creëer je door te werken met staal als accentkleur.

De details doen het ‘m. Dat geldt ook voor de uitstraling van je woning. Als je kiest voor minimalistische moderne ramen en deuren, moet je ervoor zorgen dat bepaalde strakke elementen terugkeren in de rest van je interieur.

  • Laat de kleur van je ramen terugkeren in de rest van je interieur.
  • Houd vast aan je gekozen stijl, bijvoorbeeld strakke symmetrie.
  • Kies voor een bepaalde vorm die je telkens verwerkt, bijvoorbeeld een driehoek.

 

Onzichtbaarheid is een troef

Bij de raamstijlen van 2019 zien ramen en deuren er vooral strak en modern uit. Dan mogen de zonweringen niet achterblijven! Wil jij je woning een extra strakke look aanmeten? Dan kan je kiezen voor een inbouwscreen. Het energieneutrale concept zit volledig weggewerkt achter je gevel. De inbouwscreen rolt zich op en verstopt zich in een screenkast. Een bijkomend voordeel: in opgerolde toestand is er geen warmteverlies.
 

Een strakke eerste indruk

Laat je woning schitteren met een strakke eerste indruk: een knappe moderne voordeur. Voorgevels zien er steeds strakker uit, dus de ontwerpen van buitendeuren volgen die trend. Je merkt het op alle mogelijke manieren aan de vorm van de nieuwste buitengevels: van raampartijen en deuren die in elkaar overvloeien tot volledig greeploze voordeuren. Dit artikel geeft je een idee van de prijs van een nieuwe voordeur. Jouw mogelijkheden? Die zijn eindeloos…
 

It’s all in the mix

De absolute trendsetter is de luxueuze combinatie van hout en aluminium. Het geeft je woning een moderne en unieke uitstraling. Je combineert de natuurlijke charme van hout met de moderne uitstraling van aluminium. Je verenigt warmte met strakheid… Prachtig!
Laat je inspireren…
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Een ervaren vakman wéét wat er leeft in de wereld van ramen en deuren. Hij is vertrouwd met de materialen en nieuwste trends.
 

Neem contact op met een raamspecialist


 
Laat je vooral niet ontmoedigen omdat je denkt dat de hipste materialen synoniem zijn voor ‘duur’! Bovendien mag je ook in 2019 rekenen op interessante premies van de overheid en je netbeheerder.

Onopvallende binnendeuren zitten in de lift. Steeds meer mensen gaan op zoek naar een binnendeur die je bijna niet kan zien en helemaal opgaat in de muur.

Verder lezen

Je woonkamer en je tuin versmelten tot één prachtig geheel dankzij ramen zonder zichtbaar profiel. Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Vergelijk offertes.

Verder lezen

Op zoek naar die extra “touch” die jouw woning nog wat meer in de kijker zet? Dan zijn kamerhoge deuren misschien wel het opteren waard. Ontdek de verschillende stijlopties.

Verder lezen

Een erker bouwen creërt in je woning zowel meer ruimte als lichtinval. Het is wel van belang dat je een goed overzicht houdt over de kostprijs hiervan. Deze schommelen al snel tussen de €4.000 en €10.000.

Verder lezen

Wil je aan je woning extra warmte en charme toevoegen, dan zijn landelijke ramen de keuze bij uitstek. PVC, hout of aluminium? Ontdek welk materiaal het best bij jouw woning past en vraag advies aan een professional.

Verder lezen

Pivoterende zijn groot, eenvoudig, aantrekkelijk en passen perfect bij strakke designs. Bovendien zijn ze in verschillende uitvoeringen beschikbaar waardoor je jouw pivoterende deur volledig naar jouw smaak kunt personaliseren.

Verder lezen

Ramen en deuren in pastorijstijl inspireren zich op vroegere woningen van de pastoor in een dorp of stad. Hoe kenmerken ze zich? En welke visuele meerwaarde bieden ze?

Verder lezen

Minimalisme wekt bij zowel nieuwbouw als renovatie steeds meer de interesse op. Ook bij het plaatsen van nieuwe ramen wordt hier de voorkeur naar gedragen. Steellook ramen, slanke schuiframen,…, ontdek de mogelijkheden.

Verder lezen

Een vliesgevel of glazen gevel is ideaal voor wie zo veel mogelijk licht in huis wil laten. Je kan het bovendien helemaal aanpassen aan jouw persoonlijk voorkeuren dankzij het uitgebreid aanbod aan kleuren en profielen.

Verder lezen

Aluminium steel look ramen zijn een ware trend binnen de renovatiesector. Dit soort ramen bundelen de voordelen van aluminium ramen met de stijl van stalen ramen. De prijs ligt dan ook weer lager dan bij aluminium ramen… en dat is mooi meegenomen.

Verder lezen

Overweeg je om nieuwe ramen en deuren te plaatsen, dan zal niet het materiaal en de beglazing een rol spelen in jouw keuze. Ook moet je vooraf weten welke kleuren het beste zullen overeenstemmen met jouw woning. Wij geven je een compleet overzicht

Verder lezen